Fri att byta åsikt

När jag läser om KD-politikerna i svd så kan jag bara förundras. Politik handlar i grunden om att människor med olika tankar och värderingar samtalar. Förhoppningsvis leder samtal till att människor hittar en ny ståndpunkt som är mer realitetsanpassad.

Sveriges regering består av fyra partier som beslutat sig för att bilda ett samarbete (allians). Dessa fyra partier har väl förhoppningsvis hittat några punkter de är överens om. När det praktiska arbetet med att leda landet fortgår så kommer det ständigt nya frågor. Media och opposition gör väl all de kan för att visa på olikheter. Det är liksom deras roller att ifrågasätta och kritisera..

Det finns i brödraskapet(alliansen) en viss krokodilmentalitet. (Dvs stor trut och små öron.) Oavsett vilken värdering var och en av oss står för så strävar vi nog alla medborgare efter ett fungerande samhälle. De politiker som företräder KD och nu öppet kritiserar M är inte mycket till demokratiska ledare. Kanske vore det bättre om de ägnade sig åt predikan i kyrkorummet än att delta i landets ledning. 

Att kritisera en politiker för att han söker praktiska lösningar och kompromisser är att förorda en diktaturstat. Det är politikens uppgift att verka för landet eller kommunens bästa. De egna värderingarna gör partierna tydliga vid valet.

Men kanske är det så att de fyra partierna har så lite gemensamt att de inte längre kan samtala med varandra. Det får framtiden utvisa. Blockpolitiken är nog död även om några försöker hålla uppe skenet. Det hundraåriga kriget mellan vänster och höger om vem som skall äga och hur resultatet skall fördelas verkar inte leda så långt. Svensk politik behöver diskutera fler samhällsfrågor! Regeringen kanske skulle behöva lite mer grön inblandning för landets och framtidens bästa. Visst skall KD-politikerna framföra sina värderingar, men nu sitter ni faktiskt i regeringen gubbar. Så Reinfeldt du kan väl slå en signa om du ledsnar på predikanterna. Du har ju f(örbuds)p(artiet) också som gör allt för att inskränka människors frihet. Tillsammans med Sverigdemokraterna börjar det bli väldigt trångt på högerflygeln.

Jag skulle vilja göra ett tillägg och det är när media gör cirkus av att någon politiker tidigare sagt något och nu säger något helt annat. Det skrivna ordet och all dokumentation gör nog att en del politiker blir rädda för att diskutera i det offentliga rummet.  Jag reagerar alltid på dessa påhopp som att den drabbade politikern är både hedervärd och trovärdig. För vad skall vi annars ha politiken till....

Kanske har vi kommit till en ny fas i demokratin där medborgarna röstar direkt på sin kandidat och inte på ett parti. Då skulle vi kanske slippa dåliga ledare.......... 

Kommentarer
Postat av: Nickersson

Jag håller definitivt med dig om att det vore bättre om (kd) ägnade sig åt predikan istället för politik. Då funnes det ingen "allians" och den dagen den spricker ska jag ta en whisky trots att jag är nykterist.

2007-08-23 @ 17:20:19
URL: http://arbetarperspektiv.bloggtopp.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se