Fri att sörja

Jag läser expressen, och SvD, om en begravning.
Jag måste uttrycka att jag anser artiklarna osmakliga. Respektera människors sorg och beskriv gärna något om den dödes liv. (Kommer det några puckokommentarer till detta inlägg så publicerar jag inte dessa.)



Till anhöriga och vänner.
Jag beklagar sorgen och känner med er.





Kommentarer
Postat av: Åke

Måste säga att jag finner det anmärkningsvärt att medlemmar( alltid heteromän-vad jag förstått) i organisationer som Hells Angels som annars lever allt annat än kristet och syndfritt känner det
viktigt och nödvändigt att begrava de sina via religösa spektakulära ceremonier..
Här föreligger ett märkligt tankefel mellan gruppens leverne och kraven religionen ställer..

2007-08-11 @ 00:02:35
Postat av: Björn Wadström

Det finns två tillfällen i Livet vi stannar upp med respekt för just Livet. Födelsen och döden med medföljande glädje och sorg är dessa tillfällen. Tidningarna jag reagerar på respekterar inte sorgen. Jag diskuterer gärna det som sker på vår gemensamma Jord mellan födelse och död. Jag skriver massor av inlägg i olika frågor. Det finns nog många sätt att transportera sig mellan födelse och död. Men döden och begravning har alla människor gemensamt.En mycket djup respekt för Livet handlar mitt inlägg om.

2007-08-11 @ 00:22:13
Postat av: Anonym

Det är alltid tragik i ett dödsfall.
Jag vet när en medlem i ett av dom stora MCgängen dog för några år sedan, vilken sorg han lämnade efter sig.
Det var inte bara sorg hos gänget utan även bland arbetskamrater.
Många tror det kanske inte men det är ofta MYCKET trevliga människor och det finns en bild till av dom än den som massmedia vältrar sig i.
Sen Åke så får du inte glömma du som verkar troende att heterofolk OCKSÅ har känslor och att gud väljer vilka barn han skall ha det gör INTE du.
En människa är inte körd i guds ögon förrän domen faller och det kan lika gärna vara så att denna killen faktiskt tog emot Jesus innan han dog.
Och även om han inte gjorde det så kommer det INTE an på dig att döma honom ändå.
Låt han vila i frid och låt folk minnas honom för något gott.

2007-08-11 @ 00:26:52
Postat av: Bo Nilsson


Hej Åke
Skönt att det finns människor som du. Jag har letat länge på nätet och i verkligheten efter din sort som försöker att se varför en person gör som dom gör istället för att dömma människan utifrån det dom gör. Alla har vi varit små och varit beroende av vår närmaste omgivning, har något gått snett så beror det på mycket olyckliga omständigheter i ens närhet. Dom som sparkar på den som redan ligger ner har väl inget att berömma sig över. Vill man peka finger åt någon så kan man ju börja med sig sjäv, så har man att göra resten av livet. Håller fullständigt med dig i din komentar om att respektera alla människors sorg oavset var dom kommer ifrån ellar kallar sig. Jag tror själv att orsaken till att det finns Heals Angels människor är den att dom har sett förmånga så kallade präktiga kristna som bara kan kritisera istället för att räcka ut en hjälpande hand. Säg och tyck vad man vill, men hycklare det är dom i alla fall inte. Har inte läst hela din hemsida än, men tänker sannerligen göra det.

2007-08-11 @ 09:55:16
Postat av: guva

Svenska Dagbladet nämner en polisman vid namn och har ingressen "Massivt Polispådrag" samt nämner i artikeln att polisen kom med bombhundar på eget bevåg. En helt annan vinkel än när det rapporteras om tex Ingmar Bergman.
Vi är alla lika inför döden säger du, där håller jag med.
Däremot verkar SvD slå upp denna "nyhet" (ja nyhet är det väl inte om han omkomm i förra månaden) utan någon som helst fördjupning eller förståelse.
Expressen har med namnet på en annan polisman och gör även där en "nyhet" utav att polisen valt att bomb-kontrollera kyrkan.
Expressen har också en bild som Expressen säger visar två H.A.-medlemmar, själv så är jag inte säker att dessa två herrar är iklädda H.A. färgerna, har jag fel eller har Expressen ännu en gång klampat i klaveret och felinformerat allmänheten i sedvanlig okunskap (och med tanke på att det är en begravning) och okänslighet.
R
I
P

2007-08-11 @ 11:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se