Fri från katastrofer

- Det är en katastrof av bibliskt format, sade prefekten Khristos Kafiras i en lokal tv-kanal när han på lördagen kommenterade de pågående skogsbränderna i Grekland.

Bönerna om att de starka vindarna skulle lägga sig nådde inte fram. Kanske hade de grekiska gudarna själva redan evakuerat sitt berg Olympia på Peloponessos där elden nu hotar de antika fornminnena.

Att bränderna skulle ha en naturlig förklaring är uteslutet, anser de grekiska myndigheterna och framhåller att mordbrännare bär skulden.

Släckningsarbetet beskrivs som extremt svårt på många håll, med kraftiga vindar efter tre dagars värmebölja och temperaturer i skuggan - utan eld - på över 40 grader.

Politikerna har avbrutit arbetet inför valet i september och flaggor vajar på halv stång medan Grekland iakttar tre dagars landssorg.

Det som sker är oerhört tragiskt, inte minst för de som dör och deras anhöriga. Människor söker förklaringar och skyldiga. Jag tror de flesta människor redan vet djupt inom oss hur denna extrema torka på vissa platser och extrema vattenflöden på andra platser på planeten uppstått.

Nu får vi förlita oss på de brandmän som riskerar sitt eget liv i kampen mot bränderna. När bränderna är släkta behöver vi alla fundera över om ansvaret för det som sker i naturen. Människan kan aldrig bli helt fri från tragiska katastrofer men vi kan undvika att skapa framtida katastrofer.

Kommentarer
Postat av: peckelalis

du har så rätt

2007-08-26 @ 20:08:59
URL: http://peckelalis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se