Fri från socialt arbete

Dagen hade en artiken med rubriken Socialt arbete grunden till framgång i Indien.  Delar ut mat - stor medlemsökning osv.

"Socialt arbete, organiserad verksamhet som med fokus på svaga samhällskategorier har till syfte att förhindra att samhällsförändringar och andra förhållanden får förtryckande eller på andra sätt problemskapande sociala eller psykosociala konsekvenser för grupper eller individer."  Källa: Nationalencyklopedin.

Utan att moralisera så har jag en fråga.
Eftersom medlemsantalet i församlingarna krymper och krymper.
Har kyrkan i Sverige glömt eller tappat bort framgångsfaktorn från Indien?

Kommentarer
Postat av: Lars Renling

Björn Wadströms inlägg är verkligen tänkvärt. På Lewi Pethrus tid växte verkligen församlingen och de hade samma fokus som Carl. Även pingstkyrkan i Phoenix och Dream Center i Los Angeles fortsätter att växa idag. Jag har besökt de nämda tre församlingar och mött människor som lever sin passion genom att nå ut till människor i nöd och möta behov och det leder till att människor blir förvanlade och församlingar växer på mer än ett område. Tillbaka till Lewi Pethrus vision.
Lars

2007-08-14 @ 10:08:34
Postat av: Björn Wadström

Lars Renling förstår betydelsen av relation till den andre. Den kyrka som inte förstår detta kommer för eller senare att tyna bort. När det gäller religion och församling så handlar det här inte om marknadsföring eller plikt. Socialt arbete för religion och församling är kärleksbudskapet och inget annat. Det är alltså religionens och församlingens kärna.
Religionen och församlingar uträttar mycket på vår Planet men jag, som saknar tro, förstår inte passiviteten. Det finns någon text om ?att vända andra sidan till?. Det kan inte vara ryggen som avses utan mer en tolkning om friheten att se på en situation på ett annat sätt än det själviska.

2007-08-14 @ 21:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se