Fri - we have broken speed of light

Einstein och hans relativitetsteori E=mc2 börja äntligen ifrågasättas. Läs artikeln Eller läs hellre den här artikeln.

Varför säger jag äntligen. Det är en lång historia som leder fram till att jag menar att Einstein som vetenskapsman blev religös. Eller kanske återvände till religionen när han insåg att teorierna visade att det inte fanns någon skapare. Men det är i det här sammanhanget helt ointressant och kanske felaktigt... 

Konflikten tro - vetenskap är inget nytt, men vetenskapen går alltid segrande ur dessa konflikter även om konflikten förmodligen fördröjer människans kunskapsutveckling. 

Einstein som man nog kan säga är kvantfysikens grundare och en av de större mänskliga tänkarna som vi alla skall ha stor ödmjukhet inför. Vetenskapen kommer alltid att sträva efter att kullkasta tidigare teorier, vi får se om Einsteins teori håller eller ej. 

I alla tider har det funnits och kommer att finnas människor vars arbete påverkar oss alla. 
Livet kommer till ett slut för alla människor. 

Ingmar Bergman begravs nu och det är bara i all ödmjukhet stanna upp en stund och känna ödmjukhet inför en skapande man och Livet. 

Jag avslutar med en nakenbild som visar på den viktigaste framtidsfrågan vi står inför som människa.

Kommentarer
Postat av: Nisse

"Konflikten tro - vetenskap"? Varför skulle de stå i konflikt? =)

2007-08-19 @ 00:24:29
Postat av: H

Einstein kvantfysikens grundare? Hmm, du kanske borde friska upp din vetenskapshistoria lite.
Här är en liten artikel som förklarar varför resultaten inte alls motsäger relativitetsteorin:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-08/ns-lst081607.php

2007-08-19 @ 11:22:09
Postat av: Anders

Konflikten mellan tro och vetenskap ligger i så fall när de blandas ihop. "Mythos" och "Logos" ter sig vara nödvändiga element för att människan skall se en mening med själva livet självt. Men när religion blir lag eller andlig tro enlig lag förbjuds, då sker en farlig blandning av de två. Oftast blir resultatet massdöd i s.k. religonskrig, etniska utrensningar och/eller inbördeskrig.
Men att vetenskap och tro står i en konflikt likt ett motsatsförhållande tror jag inte på. Deras förmåga till harmonisk och kompletterande samexistens bredvid varandra var just vad Einstein lät oss förstå.

2007-08-19 @ 12:27:34
Postat av: E E

Varför står tro och vetenskap i konflikt med varandra?
Därför att båda säger sig äga sanningen. Sanningen är alla idéer, påståenden, hypoteser som är korrekta. Nästan alla människor tror på något sätt att de kan filtrera korrekta från felaktiga idéer. Religiös tro är ett sätt och tro på vetenskaplig metod är ett annat. Vetenskaplig metod utgår från att alla idéer skall stämma med vad vi uppfattar och vad vi kan fundera fram, allt annat är nonsens. Religiös tro utgår från att Gud finns och att hans idélära är korrekt.
Exempel
Påstående 1: -Vi månniskor finns.
Svar:
Religiös person: -Jag tror att Gud finns och att han har kommunicerat med (skapat) oss. Därför måste också vi finnas.
Vetenskapsman: -Jag uppfattar andra människor, alltså finns de. Det är dessutom absurt att vi inte skulle finnas eftersom det inte leder till ytterligare idéer.
Påstående 2: -Gud finns.
Svar:
Religiös person: -Det är den yttersta sanningen som jag grundar min tro och sanning på.
Vetenskapsman: -Det finns varken logiska bevis eller observationer som påvisar Guds existens, vilket gör att påstendet inte med säkerhet kan sägas vara sant.
Påstående 3: -Världen skapades på sju dagar.
Svar:
Religiös person: -Så säger Gud och därför är det sant. Ifall vi människor uppfattar något annat är det med säkerhet felaktigt.
Vetenskapsman: -Big Bangteorin är inte fullständig men den förklarar universums första skeende på ett logiskt, fruktbart och än så länge inte falsifierat sätt. Vi har dessutom observationer på att universum expanderar, vilket betyder att världen som vi känner den skapas i detta nu och att detta har pågått sedan Big Bang, dvs åtminstone 15 miljarder jordår.
Slutsats, konflikten består i att man har olika utgångspunkter för sanningsbedömning som resulterar i helt olika svar. Jag tror personligen att det idag finns relativt få renodlade religiösa personer och att de som säger sig vara det, använder sig av vetenskaplig metod för sanningsbedömning så fort detta inte står i konflikt med den egna tron.

2007-08-19 @ 15:13:27
Postat av: Laurens Källman

"Jorden skapades på 7 dagar" Vem har påstått det?
Det var på bara sex dagar enligt Bibeln!
Å andra sidan skapades vårt eget solsystem, med dess "24-timmarscykler" först på 4:e dagen. (Den ljusa tidsperioden kallas emellertid i första Moseboken för Dag, den mörka för Natt.
Hur lång tid i nuvarande tideräkning varje period varade, har vi ingen aning om! Inte ens Einstein kunde gissa det, men han insåg ganska snart att skapelsen inte är något slumpmässigt.
Även Nya Testamentet har med något lite av denna syn på "Dag och Natt"!
Jesus skulle enligt samma Bibels GT, vara död i tre dagar och tre nätter, före sin återuppståndelse.
Även i NT kom så "ljuset och mörkret att beskrivas som Dag och Natt". Den fredag då Jesus korsfästes, just när Han dog, blev det mörkt. Ett mörker som varade i omkring tre timmar. (Inte 24)! Världens, oavsett vad som sedan dess har hänt mänskligheten, svartaste Natt!
På söndagens morgon Uppstod Vår Frälsare enligt Löftena i GT.
SANN Vetenskap emotsäger inte vår tro på Guds Ord! Bara människors tolkningar och teorier gör det. (T.ex. sådan "vetenskap" som som Evolutionsteorin).

2007-08-20 @ 09:55:33
Postat av: Laurens Källman


RÄTTELSE ANGÅENDE bl.a. "Dygnets timmar"!!
"Jorden skapades på 7 dagar" Vem har påstått det?
Det var på endast sex dagar enligt Bibeln!
Fast det står INTE "På En Vecka".
Vårt eget solsystem, med dess "24-timmarscykler" skapades först på 4:e dagen. (Den ljusa tidsperioden kallas i första Moseboken för Dag, den mörka för Natt.
Hur lång tid i nuvarande tideräkning varje period varade, har vi ingen aning om! Inte ens Einstein kunde gissa det, men han insåg ganska snart att skapelsen inte är något slumpmässigt.
Även Nya Testamentet har med något lite av denna för vår "tid" ovanliga syn på "Dag och Natt"!
Jesus skulle enligt samma Bibels GT och NT, vara död i tre dagar och tre nätter före sin återuppståndelse.
Även i NT kom sålunda i något fall "ljuset och mörkret att beskrivas som Dag och Natt".
Den fredag då Jesus korsfästes, (just när Han dog), blev det mörkt. Ett mörker som varade i omkring Tre timmar. (Inte 12)!
Världens, oavsett vad som sedan dess har hänt mänskligheten, absolut svartaste Natt!
På söndagens morgon Uppstod Vår Frälsare enligt Guds Löften i både GT och NT.
SANN Vetenskap emotsäger inte vår tro på Guds Ord!
Bara människors olika tolkningar och teorier gör det. (Bl.a. sådan s.k. "vetenskap" som t.ex Evolutionsteorin).

2007-08-20 @ 10:13:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se