Friheten att resa gratis

Ett litet inlägg i lokaltidningen om finansiering av privatflyget.

Res till Nyköping det är gratis.
Flyg är idag det sämsta transportsättet ur miljösynpunkt. Flygbolagen måste som alla andra betala för flygbränslets negativa miljöpåverkan genom bränsle- och koldioxidskatter, krav som också ska ställas på hela det internationella transportsystemet.

Men i Nyköping handlar det inte om miljöfrågan utan stadens tillväxt. socialdemokrater och moderater har samma syn på tillväxt. Det är Ryan Air som skall generera tillväxt.

Socialdemokrater och moderater tror också på bidragssamhället. Sedan må man kalla det reklam om man vill men det begriper väl alla att det handlar om att transformera våra skattemedel till ett privat företag.

Miljöpartiet har ingen möjlighet att påverka denna överföring av våra skattemedel till en investering i miljöförstörande verksamhet då partiet är ensamma i sitt avståndstagande. Partiet har visat sitt avståndstagande genom att inte delta i Kommunstyrelsens beslut. Det är positivt att alliansen väljer att redovisa besluten offentligt och se till att besluten tas i Kommunfullmäktige. Då uppnås ett offentligt demokratiskt beslut, något som socialdemokraterna ?glömde? vid senaste utbetalningen av RyanAir-bistånd.

En fundering jag personligen får är hur ett centerparti kan var så positivt till miljöförstöringen. En annan fundering är hur ett folkparti som hävdar den fria marknaden kan bli ett applåderande bidragsparti.

En viktig fråga som alla ändå kan enas om är att minska miljöpåverkan för alla de transporter flyget genererar på marken. Alla kanske gemensamt kan se till att bygga ut tågtrafiken lokalt och ersätta dieselbussar med biogas.

Kanske kan Nyköping också få en enighet om en lokal satsning på de mindre företagen i området. Nu visar ju kommunens politiker en positiv attityd till bidragssamhället. Jag är övertygad om att det finns mängder av enskilda i vår kommun som kan utveckla sina idéer om de får tillgång till våra gemensamma skattepengar. Kanske är en satsning på miljöinriktade företag en rimlig ide.

En lokal satsning på miljöinriktade företag minskar inte den totala miljöförstöringen nu när flygplanen landar och startar i vår kommun. Men lika väl som de kommunala verksamheterna nu får spara 30 miljoner kronor för att utbetala biståndet, kanske en vettig satsning på lokala initiativ kan balansera det totala utsläppet av co2.

Kommunen kanske kan fortsätta på bidragsspåret och erbjuda fria bussresor till kommunmedborgarna. Det är en bra satsning både för miljön och medborgarna. Det kanske kan bli en bra turistslogan. Res i Nyköping det är gratis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se