Frihetens parodi

Kd vill skapa en gemensam valplattform inför valet till eu-parlamentet 2009.

Miljöpartiet kräver svenska folkets frihet att få möjligheten att rösta om den nya EU- STATEN som håller på att bildas. Kalla det fördrag eller vad ni vill men president, utrikesminister.... Vad har hänt i Sverige.... 

Sveriges folk är inte fria längre. Medborgarna tros inte längre kunna bedömma hur de vill ha det...

Så visa politikerna 2009 att du är en fri människa genom att rösta på miljöpartiet.  

Någon folkomröstning tänker de inte tillåtas ske. Miljöpartiet vill inte ha en EU--STAT och är det parti som kan ta oss ur EU-STATEN så att Sveriges folk återfår sin frihet. Folkpartiet arbetar nu för införande av euro som Sveries medborgare redan röstat nej till....ja vad skall man säga....

Vänsterpartiet har också tagit ställning för folkomröstning av eufördraget. Hur tänker du som röstat på socialdemokraterna, centerpartiet, kristdemokraterna, moderaterna och folkpartiet.

Älskar du också EUSTATEN, vad är det för fel på Sverige........

Kommentarer
Postat av: Nils

Att Folkpartiet vill att Sverige ska gå med i EMU är inte konstigare än att Miljöpartiet vill att vi ska lämna EU. Är det ena fel p.g.a. att en tidigare folkomröstning har hållits så borde rimligen även det andra vara fel.
För övrigt har folkomröstningar alltid varit undantag snarare än regel i Sverige; vi är inte mindre "ofria" nu än tidigare. Vi har också all möjlighet att påverka den nationella politiken (t.ex. hållningen gentemot EU) genom riksdagsvalet; att nej-partierna inte får fler röster kan rimligast tolkas som att ett utträde antingen inte är en särskilt het fråga längre eller att partierna som driver den är mer intresserade av att driva "rätt politik" snarare än att kompromissa lite grann gentemot väljarna (d.v.s. de ser själva till att utträdeslinjen inte får fler röster).

2007-08-14 @ 15:56:08
Postat av: Björn Wadström

Jo du Nils det är en mycket avgörande skillnad. Jag skall försöka beskriva skillnaden på enkel svenska.
EMU som för ovana läsare handlar t.ex. om euro som valuta istället för kronan har Sveriges befolkning redan sagt NEJ till. Formulera hur du vill Nils, men ditt kära folkparti har nog genom att driva "rätt politik" istället för att "kompromissa med väljarna" klart visat hur de ser på frihet för Sveriges medborgare. Folkpartiet tar allt oftare på sig rollen att "tolka" vad folk tycker. Medborgarna är inte som du skriver "väljare" utan just Sveriges folk.
EU-STATEN har vi aldrig fått friheten att rösta om. Det som sker nu på regeringschefsnivå har Sveriges folk inte fått friheten att ta ställning till. Det kallas det NYA eu-fördraget
Det vi har fått friheten att rösta om i det tidigare EU valet handlade om en gemensam marknad. Samarbetsorganisation om marknad och tullar är en sak och STAT är något annat.
Samarbeta kan Sverige göra som en fri Stat med andra fria Stater. FN är den naturliga platsen för Jordens Stater och Folk att söka långsiktiga och hållbara överenskommelser.
En STAT har gränser, militär, lagstiftande regering, domstol, polis för att upprätthålla lagar..osv.
En gemensam President och en gemensam Utrikesminister, en gemensam lagstiftning, ett gemensamt försvar osv. ligger i det eu-fördrag som nu är aktuellt att behandlas i Sveriges Riksdag.
Det är något helt annat än samarbetsorganisation att majoriteten av Europas befolkning nu ges rätten att fatta beslut om Sveriges naturtillgångar, energiproduktion osv..
Med EU-staten upphör Sveriges Riksdags möjlighet att säga nej till förslag från Staten Europas medborgare. Det betyder att Sveriges folk förlorar rätten att stifta sina egna lagar.
När Sveriges befolkning röstade på Alliansen för Sverige var budskapet att privatisera och sälja ut statens tillgångar. Att sälja Sverige har aldrig prövats i val och menar man något med frihet så finns bara ett alternativ. Låt Sveriges befolkning få friheten att rösta.
Svårare än så är det inte.......

2007-08-14 @ 21:21:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se