Fri att ge en hjälpande hand

Alla situationer går att tjäna pengar på eller....Svd skriver om ett företag som skor sig på människors solidaritet. Det jag slås av är givetvis att det är en fd. socialdemokratisk landstingpolitiker som äger företaget. Men det är väl utvalt av SvD med omtanke... Något som också framgår även om lite dolt är regeringens jobbsatsning för unga människor..

"I rummen runt omkring oss på en av Stockholms finaste adresser i Gamla Stan sitter ett tjugotal ungdomar och ringer. Sopsäcken är för länge sedan full och nu hamnar skräpet mest på golvet. Doften eller stanken i rummet, kombinerat kök och möteslokal, påminner om den i ett studentkorridorskök.

-Det är viktigt att ni är ärliga, säger säljcoachen Anna Hoskonen, 20 år, som håller i genomgången för jobbintresserade som lockats hit via Arbetsförmedlingens platsbank."

Det finns en organisation som heter Röda Korset som du kan känna dig lite tryggare med. Men generellt går det nog att säga att små organisationer med människor på plats i olika länder är effektiva. D.v.s. en stor del av det du skänker kommer fram. Men egentligen behöver du bara sträcka ut en hand till någon hemlös i din egen stad. Svårare än så är det inte.....

Kanske visar SvD´s artikel på att vi inte skall överlåta ansvaret att bistå andra genom välgörenhet.....Vår nuvarande regering väljer att minska bistånd ...ingen bra politik..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se