Fri

Nu slår Svenska kyrkans diakoner larm om att Stockholms fattiga skickas vidare från socialen till kyrkan.

I år har den borgerliga alliansens mål varit att minska kostnaderna för socialbidrag med 100 miljoner kronor. Nästa års budget innehåller ungefär lika stora besparingar.

Åtta av tjugo socialsekreterare slutar, två vikariat tillsätts inte och ytterligare två tjänster dras in. Situationen inom socialtjänstens barn- och ungdomsenhet i Enskede-Årsta-Vantör är extremt pressad. Politikerna och tjänstemännnen tvistar om orsakerna.

Vi skall inte glömma Sveriges historia....socialtjänstlagen var ett trendbrott mot tidigare syn på människan. Att ge sig på socialtjänstlagen kanske alliansen inte vågar, men att ta bort de ekonomiska verktygen det gör man...för du ser sammanhanget eller...

Kyrkan var historiskt tidigt ute och delade ut allmosor för att få nya själar till församlingen och för att församlingsmedlemmarna skulle få en möjlighet att göra goda gärningar.
Win-Win situation heter det nuförtiden.

Men och det är en viktig poäng. Ansvaret har socialnämndens politiker och ytterst kommunfullmäktiges ledamöter. Så när nu sveriges socialkontor töms på resurser och på utbildade socionomer så lär vi få många Louise

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se