Fria nallen

Vad jag blir trött på religioner och framförallt när människor använder religionen för maktsyften. Den amerikanska högern är mycket exterm och skapa mängder av konflikter jorden runt i Guds namn. Fundamentalister som använder Guds namn för sina syften är nog 1900-talets signum.

Hugo Chavez är exempel på en politiker i sydamerika som driver med religionen samtidigt som han förstår den maktposition kyrkan har. Vid ett FN-toppmöte kallade han George W Bush för "Djävulen" och skämtade om att det fortfarande osade svavel om pulpeten där USA:s president hade hållit sitt tal.
Bush är inte djävulen så där har Chavez fel. Det finns ingen Gud och ingen Djävul..bara djävliga människor..

I Sverige blir fler och fler ateister och det är sunt och ger ett viss framtidshopp.
 
Låt varje människa på den här planeten ha sin egen lilla fundering om varför univerum finns. Även de som väljer att tro på en hirarkisk modell med en skapare har all rätt att tro. Religionen fyller ett tomrum där vetenskapen inte finns. Vi har bra svenska exempel om Tor och Oden. Det var självklart att de for omkring på himmelen och slog varandra i huvudet så det blixtrade. Hur skulle annars männisikan kunna leva om de inte hade någon förklaring på blixten. Nu har naturvetenskapen förklarat blixten och då försvann grabbarna från himlavalvet. Så här gör människan alltid. De skaffar sig mänskliga gestalter för att förklara universum. Men när vetenskapen har förklarat ett område i vår Verklighet så kan religionen milt uttryckt dra åt helvete från det området.

Jag struntar fullständigt i om någon kallar en annan människa för guds son, profet eller vad du nu vill. Men när lagstiftning och samhälle och militär börjar springa ärendet åt mer eller mindre diktatoriska och fundamentalistiska strömmningar måste vi nog alla reagera. Det är nog en av de få saker jag kan vara överens med Reinfelt om det att inte blanda religion med politik.

Vi människor har inget svar på Varför vi Lever. Det väcker rädsla att leva i det okända. Religion fyller då ett tomrum. Ansvaret för religösa ledar är att inte fylla människans okunskap med hat utan med kärlek. Den här bilden från rymden är vacker

FN:s klimatpanel, IPCC, förutsäger att världen kommer att bli mellan 1,1 och 6,4 grader varmare de närmaste hundra åren, om människan fortsätter att släppa ut växthusgaser. Det som händer om det blir så mycket varmare är att allt Liv på den här planeten kan upphöra. Det kanske är fel att säga allt Liv, men allt mänskligt liv är nog korrekt.
Men det är väl i religionens logik Guds straff för några märkliga synder mänskligheten gjort. Det är sorgligt när fantasibilder leder till galenskap som att misshandla en kvinna för en nalle.

Kommentarer
Postat av: gurra

Mycket bra inlägg. Håller med till 100%.

2007-12-01 @ 15:43:55
Postat av: Lobo

Stämmer.. det är Guds straff för människans hybris. Människan fick som uppgift att vårda paradiset inte att förstöra den här planeten. Din naivitet hjälper till att döda skapelsen.

2007-12-01 @ 15:45:31
Postat av: Andrejs Visockis

Vad jag blir trött på folk som alltid ska tala om Amerika när det är tal om allt annat. Om nån hade kallat nallen Jesus eller Moses i bibelbältet i USA, skulle det inte förursakat annat än glädje hos fanatikerna där. Här är det tal om obildade människor i ett islamiskt land och hjärntvättade de där i de flesta islamiska länder. Det är inte alls tal om Amerika här.

2007-12-01 @ 16:45:12
Postat av: lamellen

Många i dessa muslimska länder lever och lär dessvärre i vad vi kallar sandlådenivå!Ungefär med en 2-årings intelligens!Jag hoppas att ingen lärare i världen tar ett arbete i dessa länder efter den här skandalen och lär något av det!!!Fy fan vilka dårar!!!

2007-12-01 @ 16:58:25
Postat av: cAi

Håller med Andrejs!
Dessutom, det är märkligt att så fort det hadlar om någon som gör något i islams namn så finns det en hoper människor som genast måste hävda att alla religiösa är lika illa, eller rättare sagt: Alla är lika ila o de kristna är lite mer illa än alla andra.

Låt oss göra en liten jämförelse. Sedan 11/9 2001 har det utförts mer än 10.000 terrorhandlinga i islams namn. Dvs. motiverat av islams texter - koranen, hadith o sira (historian om muhammed). Det är atacker som kostat 100.000-t liv. Hur många har terroristiska baptister o lutheraner dödat nu igen?

Det går att skälla mycket på USA för kriget i Irak o hur de uppenbarligen satte igång det utan att ha en susning om hur de skulle hantera det hela. O det ska USA ha kritik för!

Samtidigt. De som hela tiden mördar irakier är olika jihadister o de försvarar sig med att citera koranen o sunna. Kan nån se skilnaden här?

O så var det dom där hemska pingstvännerna som ville döda en britisk lärare för att ha kallat en nalle... vänta, stryk det... När senast höll kristna organisationer på att hota folk till livet för att de hädat deras religion? Ibland dyker det upp ett o annat knäpphuvud som vräker ur sig hat i kristendomens namn. Notera att då är kyrkor snabbt framme o fördömer den typen av uttalanden o visar varför det är oförenligt med kristen tro. När senast hände det att muslimska organisationer gjorde det? Snälla, nämn en...

2007-12-01 @ 17:15:10
Postat av: Said al-saudi

Islam är en terror religion helt enkelt, finns ingen annan förklaring...Islam är en malign relgion...en satanistisk religion som iklär sig i fromma ord men inuti köttätande odjur

2007-12-01 @ 17:21:03
URL: http://islameyat.com
Postat av: Kalle

Svenska muslimer som inte aktivt och publikt tar avstånd från vad som händer i andra länder i islams namn är passivt delaktiga. Dom förtjänar inte min respekt.

2007-12-01 @ 18:01:53
Postat av: Gudomlig Vind

JAg håller med er, detta är inte riktigt klokt, dt gå ju knappt acceptera dem längre i samhället. Jag hoppas att detta är bara en dröm, eller jag vill inte ens drömmar det nu, IMON när jag vaknar så vill jag inte ens ser detta i aftonbladet. Om hon nu dödas på grund av det då då då ska jag döpa alla mina nallar för muhammed plus min hunden.

2007-12-02 @ 02:46:23
Postat av: JC

Det ar faktiskt ANNU varre an vad som sagts i denna artikel.
Vast varlden maste sluta vara politiskt korrekta och UTVECKLA EN RYGGRAD !!
Vi vet ju alla vad som still syvane & sist maste goras at dessa muslimer.

2007-12-02 @ 06:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se