Fritt fram för kriget 2

Jag har skrivit om fritt fram för kriget tidigare.

Den turkiska militären säger sig ha vållat fienden "stora förluster" vid angreppet mot omkring 50 medlemmar av Kurdistans arbetarparti (PKK), som strider för kurdiskt oberoende i Turkiet.

Den enda förloraren när våldet tar över och när stater kränker andra staters gränser är Världsfreden. Dödande leder aldrig till frihet för någon människa.

USA håller på med ett mycket farligt spel just nu. Förhandlingarna med Turkiet och usatrogna arabiska ledare skapar hos mig en oro om att USA faktiskt planerar ett nytt krig mot Iran.

Jag hoppas att det här Turkiska angreppet bara var en mycket "lokal och tillfällig" händelse. De 50 som sägs blivit dödade hade väl hustru och barn. Men gömmer man dödande bakom begrepp som terrorism och andra svävande ord och så glömmer vi tragiken som drabbar individer.

Det här är inget försvar för någon parts dödande. det finns diplomater och människan har förmåga att både tala och lyssna. 

Det finns all anledning att vara orolig just nu för världsfreden......

Kommentarer
Postat av: Jonas

Turkarna gör inte mer än att försvara sig själv och landet från fortsätta bombatentat och annat ofredande som pågått i decenier....

2007-12-01 @ 16:49:54
Postat av: Batman

Hej!
Du verkar ha medkänsla för utsatta människor. Turkiet är välkänt för att vara barbariskt. Vi vet att de utrotade armenierna men hotar alla som ens tar upp den frågan. De försökte och försöker utrota kurderna, men nu är det andra tider och de vågar inte riktigt att utrota ett helt folk, istället förbjöd de språket och identiteten för kurderna. PKK är ett offer för kriget mot terrorismen. PKK har stöd av hundratals miljoner människor i världen, men tyvärr så är det ett fåtal politiker som bestämmer vem som är god och vem som är ond. Är detta en rättvis värld? Tack!

2007-12-01 @ 17:06:46
Postat av: THE Banana

I dagens värld går det att rättfärdiga vilka dåd som helst under rubriken "krig mot terrorism". Syndromet "good kurd, bad kurd" lever vidare...

2007-12-01 @ 17:23:58
URL: http://absolutebanana.blogspot.com
Postat av: batman

The banana
Politik livnär sig på okunniga människor och "psykopater" strävar efter att bli politiker, då får de ju makt.

2007-12-01 @ 18:06:03
Postat av: G

Jonas heter egentligen özgur Sensidjoyorum, och Björn wadström är kommunist.

2007-12-01 @ 18:30:13
Postat av: Björn Wadström

Hej G.
Du pratar i nattmössan! Björn är just Björn och inget annat. Det politiska parti jag valt att vara medlem i är Miljöpartiet de Gröna. Skälet till det är enkelt. Vi har bara en planet att Leva på röda och blå eller hur du nu vill sortera folk.
Min syn på människan är att människan är fri. Alla är annorlunda och det är viktigt med yttrandefrihet.
Så klistra dina etiketter på någon annan. Staten som kommunismen tror skall bestämma allt leder bara till död och förtryck. Det gör den religösa högerns ideer också. Sov Gott G:)

2007-12-01 @ 18:42:37
Postat av: Sluta

när ska turkiet sluta???

2007-12-01 @ 18:54:05
Postat av: Pether

Batman:

PKK är en terroristorganisation.
Hur kan deras brott vägas mindre än andra terroristers, bara för att de är stödda av "hundratals miljoner människor i världen".
En Terrorist är en Terrorist, oavsett antal anhängare.

Det är inte ett fåtalpolitiker som bestämmer vilka som e goda och onda. Det är USA, och då indirekt Israel. USA stödjer terroristorganisationer här o var för att attackera deras 'fiender'.
Ni minns väl den där attacken i Iran för några månader sedan? Det var en USA stödd organisation som utförde den.

Och glöm inte Posada Carriles, som sprängde ett kubanskt passagerarplan, skyddad av USA.

Sen har vi Israel, som varje dag bryter mot internationella lagar och förordningar, som ingen bryr sig om. De får fortsätta att döda oskyldiga barn och vuxna. För att de är på de 'godas' sida.

Sen har ju medierna ett enormt ansvar för detta.
Det är ju den huvudsakliga vägen vi blir hjärntvättade genom.

2007-12-01 @ 19:03:30
Postat av: Turkiet kan inte mörklägga längre....

Jag antar att man kan rättfärdiga allt! Man kan ju skylla på allt med! Vissa historieförfalskare gör det även idag om förintelsen under andra världskriget. (Patetiskt)
Turkiet skyller ifrån sig allt ansvar för hur situationen ser ut idag! Har ni hört talas om statsterrorism? Undervisa i det istället för att ljuga, hjärntvätta och tjata sönder kemalismen för befolkningen!

2007-12-01 @ 19:26:33
Postat av: Ejderha

Så kul att se hur turkar går in och skriver med svenska namn. Heter ni så i verkligheten, eller heter ni "Tarkan", "Hakan", "Serkan", "Cengiz", "Fatma", osv.

Ni har gått in på våra kurdsvenska forum i åratal med era svenska namn, och när ni har blivit knäckta har ni inte lyckats att hålla tillbaka er 100%:iga turkhet.

Pether skriver om USA och Israel som om dessa två sponsrar kurdiska organisationer mot Turkiet och Iran. Hade de gjort det så hade ditt land Turkiet legat i spillror redan i slutet av 80-talet. Det är ju TURKIET som USA och Israel sponsrar. Alla tre länder har starka militära relationer och Turkiet låter dessutom israeliska stridsplan få flyga i Kurdistan i "träningssyfte" och bomba kurdiska mål. Det stora HYCKLERIET i det här fallet är att Turkiet spelar forward på båda sidor. När de blir blåsta för offside på den ena sidan, så springer de över till den andra, osv.

Å ena sidan håller dessa turkar en pro-Al-Qaida fasad, å den andra sidan så låter de sig bli rustade av USA och Israel. Å ena sidan är de "duktiga muslimer", å den andra sidan är de "duktiga sekulära".

Lägg ner med hyckleriet "Pether" och "Jonas".

2007-12-01 @ 20:57:15
URL: http://www.kurd.se
Postat av: HG

Hela historian är mer kompliserat än vad många tror. PKK är en organisation som bildades under 70-talets slut och hade som mål att ta en del av tårtan som delades upp av dem extrema högern och vänstern i Turkiet. Militären tros vara den som underminerade konflikten och till slut tog över makten för att "befria landet". Av de extrema organisationerna var det bara PKK som överlevde militärkuppen, kurderna som redan innan hade det lite sämre ställt fick det värre då militären såg kurdprofilen som en fara för landets framtid. Inte bara kurder även övriga samhället fick en reducerad frihet, alltså är vissa problem som tex det kurdiska språkets användning är ett förbud militären påtvingade för över 20 år sedan. Nu när jag börjar avrunda så vill jag självklart påpeka utvecklingen i Turkiet senare år, där minoriteter har fått mer frihet och politiskt makt men den riskerar dem att förlora pga att PKK nu har tagit till vapen igen. Visst är det andra intressen inblandade också men är det inte som alltid att det är bara yttersta skalet människor brukar se. Ett bra exempel är USAs krig mot terrorn som har lägsta stödet nånsin men hade hela amerikanska nationen bakom sig för 4 år sedan.

2007-12-01 @ 22:00:51
Postat av: Kinem

Ojojoj? Vad manipulativ vissa kan vara, eller är dem manipulerade? Det Turkiet har gjort och gör är definitionen på terrorism. Ni ska bara veta hur långa namnlistorna är på "försvunna" kurder. Listor på vilka som ska "försvinna" är ännu längre.
Det Turkiet har gjort bör jämföras med andra världskriget, det är ren utrotning av ett specifikt folkslag. Turkiet har gjort kurderna i öst så pass underlägsna och desperata att de är villiga att lura sitt eget folk för en bit bröd. Om Turkiet är ett demokratiskt land så undrar jag varför befolkningen i väst dansar på borden med en bunt sedlar i ena handen och med alkohol i den andra medan befolkningen i öst svälter ihjäl. När ni ändå inte kan ta hand om "ert" land så kan ni väll ge den östra delen till dem som verkligen bör ha den. Ta en titt på den norra delen i Irak. Kurderna har utvecklat den delen så pass mycket, på så lite tid, att den nu är den mest demokratiska och fredsamma platsen i hela Irak.
Sluta göm er bakom ert väst och låt östs nedfall skina igenom. Sluta göm er bakom er "demokratiska" fasad och låt ert riktiga jag, er terrorism, lysa igenom. PKK är kurdernas arbetarparti, vi slåss bara mot dem som har försökt utrota oss i flera årtionden men som trotts sin stora budget jämfört med vår lilla myntsamling inte lyckats. Man kan undra varför. Jag tror att det beror på att de har sitt huvud mellan sina ben, precis som en skamsen hund har, och det är precis där ert huvud hör hemma!

2007-12-01 @ 23:41:26
Postat av: Björn Wadström

Hej alla!
Försök nu att inte förolämpa varandra när ni debatterar.
Framför era olika åsikter men tänk till några sekunder innan ni skriver.

2007-12-01 @ 23:50:02
Postat av: Samet

va roligt att se alla turkar skriva....bla bla bla
så där börjar alla era meningar bla bla.

som turk har jag rätt att skriva emot er eftersom allt är falskt. när eran terror kommer "råka" döda småbarn och där ett av mammorna pratar kurdiska i alla medier genom att spy galla på er , det e då ni kommer dö ut precis som tjejterna gjorde. Ni kommer att glömmas bort av ert eget folk precis som ASALA.

Nu när turkarna har gått över Irakiska gränsen ( de har dem gjort i månader ) är det väl dags för en facla alà kurd ( tända eld på er själva )på sergels torg så att svenska folket får upp ögenen för er igen " så synd om kurden ".
Eller eftersom ni gillar att propagera för er kultur kan ni väl berätta för svensken hur ni gifter bort era 10 åriga döttrar eller låter änkan i familjen gifta sig med döda mannens bror.

Diyarbakir är Turkiet och ingenting annat, det är både turkar och kurder som försvarar denna mening.
genom att kriga mot er.

2007-12-02 @ 00:02:56
Postat av: Greger

Slutet har kommit för terroristerna (kurderna)!

2007-12-02 @ 09:59:30
Postat av: Turken

När ska Turkiet sluta det här?

Svar:
Den dagen PKK lägger ner sina vapen mot turkiska medborgare och samhället utan särskilda villkor.

När ska det vara fred för kurder:
Den dagen när alla kurder slutar att leva som dem är beordrade av derans klanschefer som Barzani, Talabani, osv. Om kurder behöver turkiska samhällets stöd för att åstadkomma det här, då måste dem sluta försvara PKK som terroriserar civiler. Det är inte staaten som begränser kurdernas friheter utan derans klanchefer som kallas "aga" eller "asiret reisi".

2007-12-03 @ 05:39:41
Postat av: Lillan

Björn Wadström vad gör ditt land i Afghanistan då?
Du snackar om att USA spelar ett farligt spel medan Sverige skickar trupper till ockupationen av Afhganistan? Sverige är också ett imperialistiskt land, litet i jämförelse medm USA, men hungrigt och lika hänsynslöst.

2007-12-03 @ 18:34:33
Postat av: Björn Wadström

Lillan. Det var en svår fråga du ställer. Jag har själv varit FN-soldat. Jag menar att Sverige skall delta i Världen som fredsbevarande styrka..1. När det finns ett tydligt FN-mandat. ". När de stridande parterna är överens om att de vill ha en militär styrka "mellan sig". Afgansistan-Irak osv är som jag ser det ett konfliktområde som accelererat för att USA är där. Därmed har du mitt svar att jag anser att svenska soldater inte borde vara i Afganistan. Min uppfattning om svensk militär är att den endast skall försvara landets gränser. Förutom det jag skrev om tydligt FN-uppdrag. Svenskt försvar har en hög kompetens i en rad olika områden som inte har med just vapenhantering att göra. I Fredstid menar jag att försvarets resurser skall användas i det civila samhället: Det finns många tillfällen av naturkatastrofer och liknande när militärens resuser är användbara men då inte under militär ledning. Hoppas du är nöjd med svaret.

2007-12-03 @ 19:06:41
Postat av: Turken

"Om Turkiet är ett demokratiskt land så undrar jag varför befolkningen i väst dansar på borden med en bunt sedlar i ena handen och med alkohol i den andra medan befolkningen i öst svälter ihjäl."

Det är tack vore dina klanschefer och "demokrati ala kurd" som är inget annat än feodalism. Det du beskriver som befolkningen i väst är kurder som tvingades bort från sina hemmabyar tack vore PKK's våldsamhet och som har lyckats i en trygg miljö i västra Turkiet.

Men vad gör PKK då? Jagar dessa människor även där och hotar med att döda derans närmaste som är kvar i östern om dem skulle vägra att dela derans välfärd med så kallade "frihetskämpare". Hur klarar PKK det här?

Åter igen, tack vore "demokrati ala kurd" som är inget annat än feodalism där 5000 "får" följer efter en "fåraherde" och en annan 5000 "får" följer efter en annan "fåraherde". Om man inte gör som fåraherden säger, då blir man jagad av klansmedlemmar tills döden var en dem befinner sig.

Så fråga din fåraherde istället varför sina folk svälter i öst medans han sitter i parlementet i Ankara (eftersom hans "får" har röstat för honom)eller festar i Istanbul och jaga honom, inte turkiska soldater som försöker att bevara min trygghet! Det vore mer respektabelt.

2007-12-04 @ 00:43:26
Postat av: BarbarPappa

Björn

Du borde höra lite med din parti kollega Mehmet kaplan om vad han för synpunkter rörande detta ämne,

Det är ju ganska självklart att du har ganska dålig insikt och du vinklar det du skriver ganska kraftigt.

Du vill ge en bild av att Turkiet som i detta fall är en legitim stat ska bära ansvaret för konflikten, PKK måste förgöras detta är det enda som kan göra situationen bättre, därefter kan man föra en dialog och gemensamt göra det bättre för alla parter....

2007-12-04 @ 08:23:28
Postat av: Anonym

Hedersmord=Kurd
Barngiftermål=Kurd

2007-12-16 @ 20:27:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se