Fritt hav

Sahlin, Ohly och Eriksson i gemensamt utspel: Regeringen bör samordna politiken med Polen och de baltiska staterna, som inte vill att gasledningen placeras på Östersjöns botten. Regeringen väljer strid med grannstater och fred med gasindustrin. En alternativ ­sträckning på land bör snarast utredas för miljöns skull.

Läs mer här

Kommentarer
Postat av: nalle

Inte bra att låta Polen eller baltområdena sitta på Europas gasförsörjning! Klart den ska dras på havsbotten där ingen sur mellanhand kan stänga av den efter behag!

2007-12-21 @ 16:39:18
Postat av: Anonym

Att ha och göra med Ryssland har på den senare tiden blivit allt mer riskabelt. Miljön eller ej så är det inte bra att göra sig beroende eller att ens ha att göra med Ryssland och dess aggresiva politik.
Ryssland har tex vid flera tillfällen stängt av gas tillförseln för att driva igenom sin politik. Nej till Gasledningen, överhuvudtaget.

2007-12-21 @ 19:25:07
Postat av: Gasledningen = ryskt territorium...

Vad många inte förstår är att längs hela ledningen blir det superkänsliga detektorer som känner av ubåtar, ytfartyg, försvarsfartyg av alla modeller etc. DESSUTOM byggs det plattformar med ett visst avstånd emellan längs hela ledningen där helikoptrar ryska helikoptrar landar. Längs hela ledningen blir det ryskt territorium med en viss bredd för att säkra ledningen mot "terrorhot".
Usch!
Dessutom stänger tyskarna ned säkra kärnkraftverk som i princip inte släpper ut någon koldioxid förutom vid frakten av uranet och avfallet.
Bättre vore om tyskarna skulle köpa gas från Norge isåfall.
Nu så är väl rysk gas billig, men närsomhelst kan de ju höja priset eftersom de har monopol på sin ledning...
Klimatpåverkan here we come...

Länkar:

http://kurtlundgren.webblogg.se/1194848134_stersjn_blir_ryskt_in.html

2007-12-21 @ 21:51:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se