Psykologer är värre än Aids

Det kanske är en märklig rubrik. För inget är väl värre än döden eller livshotande sjukdom. Men något som är allvarligare för samhället är makthavares rädsla för yttrandefriheten. Det döljs under begreppet internetberoende.
Vilket ord...men skit detsamma...läs detta korta klipp..

I Kina hålls "internetberoende" ungdomar inlåsta på en militärförläggning, där de drillas i disciplin, får tunga mediciner och lär sig att internet är värre än aids. PC för Alla rapporterar direkt från Peking. I Kina använder allt fler internet, och allt fler blir också beroende. Jag skulle önska att FN tog sig an det här problemet, säger Tao Ran.

- Internetberoendet i världen kan i framtiden bli ett problem till och med större än aids. Det förstör unga människors liv. Löser vi inte detta kommer det allvarligt att skada samhället. Alla länder har problem.

Jo men visst   ..Redaktionschefen Emilija Novruzova är upprörd. I tre månader har den lokala upplagan inte kommit ut - datorerna är beslagtagna.
- Polisen kom hit samma dag som vi publicerade en stor kritisk artikel om guvernören, de skulle kontrollera om vi hade piratprogram i datorerna.

Sverige är bättre eller hur...Polisen kan få spåra dig på nätet, även om du inte misstänks för brott.

Enligt ett utredningsdirektiv som tidningen Riksdag & Departement läst vill regeringen ha förslag på lagregler för att ge polisen rätt att få ta del av internetoperatörernas uppgifter om så kallade IP-nummer även när det bara gäller bötesbrott.

Så passa upp för vår tids präster..psykologerna..när de talar om datorberoende i alla dess former...det handlar om yttrandefrihet...kom ihåg det...

Återkommer till Aids i ett senare inlägg..men yttrandefriheten och tryckfriheten går hand i hand....och nu skall jag läsa lite i en nyinköpt bok....




image26

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se