Sydamerika och valfrihet 2

Folkpartiet i Nacka kallade Chavez en diktator. Det uttalandet kom snabbt när tidningarna presenterade det första tecknen på att befolkningen var poistiv till en grundlagsändring. Det visade sedan att befolkningen sade nej till en grundlagsändring.

Läs mitt tidigare inlägg.och kommentarer bl.a. från Nacka.

Folkpartiet i Nacka ändrade då på sin blogg!!  Det vanliga är att skriva ett nytt inlägg och låta ett uttalande kvarstå!
Det här måste vara oerhört pinsamt för folkpartiet att bli ertappade med handen i syltburken så att säga.

Det är dessutom uppsendeväckande och mycket allvarligt.
Varför?...Jo hela folkpartiets idearv handlar om att individen skall bestämma. Då får man som politiker mena allvar med det och rätta sig efter folket. Det här stärker det påstående jag tidigare gjort i mitt inlägg om populism..läs det.

Jag gjorde i mitt inlägg en koppling till euvalet och det tycker folkpartiet är löjligt. "Att sen blanda in frågan om vi ska rösta om det nya EU-fördraget eller inte är bara löjligt."    .... Jag undra vem som är löjlig..inte är det jag.

Chavez är demokrat och låter folket avgöra det vill inte Folkpartiet när det gäller Sverige och Eu-fördraget.
Så folkpartiets syn på frihet är att endast partiets politiker har friheten...att bestämma vad som är rätt eller fel....
Det här visar på en avgrund mellan retoriken och praktiken.

Frihet och yttrandefrihet är ord som folkpartiet snarast borde stryka från sitt partiprogram för de orden är alltför betydelsefulla för att missbrukas. Hur folkpartiet i nacka def. demokrati kan jag bara ana....

Nu har Miljövindarna blåst bort även Kristdemokraternas motstånd till att försöka begränsa användandet av fosila bränslen.
Jag skriver ofta om det religösa hyckleriet och dubbelmoralen inom kyrkan och det kristna partiet. Men jag skall inte vara så billig att jag talar om brutna vallöften utan jag välkomnar den gröna väckelserörelsen.
Det är bra att även religösa partier börjar förstå att människan som biologisk varelse kräver vissa livsbetingelser. Temperatur, lufttryck osv.osv...kanske kan detta var början från kristdemokraterna till en mer livsbejakande politik.

För inte är det som i melodin att prästen höjer fingret för att se åt vilket håll det blåser..


Kommentarer
Postat av: Lennart Nilsson

Eftersom rubriken på inlägget är "Ändring: men i Venezuela gick det bra..." så behöver man inte ha gått ut lågstadiet för att inse att om verkligheten förändras så bör man ändra sina slutsatser.
När det gäller själva sakfrågan så är det viktigt att ta ställning mot alla hot mot demokratin, vare sig de kommer från socialistiska presidenter eller USA-stödda militärer på högerkanten. Tyvärr verkar ni inom extremvänstern, i ert USA-hat, inse att min väns fiende inte alltid är min vän, att allt inte är svart eller vitt...

2007-12-03 @ 19:44:46
URL: http://fpnacka.blogspot.com
Postat av: Björn Wadström

Lennart Nilsson. Det vore bättre om du förklarade folkpartiets syn på val, frihet, demokrati istället för att vräka ur dig ytterligare dumheter. .."ni inom extremvänstern"..svammelgubbe:(

2007-12-03 @ 20:02:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se