Arbete är frihet

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_16442043.asp

Ja på SVD kan man nu läsa att kulturarbetarna skall börja arbeta. Har de inte alltid gjort det?
Arbete är väl något människan alltid utför, frågan är vem som def. vad arbete är?
Socialdemokrater och moderater de båda arbetarpartierna har hittat ett ord de kallar arbetslinjen. Vad menar de nu med detta märkliga ord.
De menar lönearbete. Det är ganska fantastiskt att dessa två partier fortfarande ser på tillvaron och människans skapande som om det vore en produktionslinje.

Jag kommer att tänka på en inskription som stod vid infarten till ett nazistiskt koncentrationsläger. Arbeit mach frei. Jag undrar just vad de menade med det.

Kulturarbetare är ett märkligt ord. Något man kan mena är att de arbetar med just vår gemensamma kultur. Kanske är det så enkelt att kulturarbetaren tillför oss kunskap om vårt samhälle just genom att gestalta det i många olika former.

Kanske är det också så att vi lika väl som vi gemensamt betalar polisen för att skydda vårt samhälle skall betala kulturarbetarna för att de gestaltar det som sker. Inte vet jag, men nog har vi råd att kollektivt betala.

Är politik ett arbete. Undrar just om vi skall def. kommunpolitikerna i Stockholm som arbetare. Bidrag till deras löner får Stockholmarna i alla fall snällt betala. Varför inte införa en avgiftsfinansiering på att ta del av politikernas beslut. Då skulle vi bara köpa de beslut vi ville ha. Det var väl en liberal tanke. De vi köper många beslut av utvecklas och de andra avvecklas.

Skall kulturarbetaren göra ekonomisk succe, varför det. Har vi inte nog med marknader där vi köper och säljer varandra och vår tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se