Att resa är frihet

Göran Persson säger att bilen är frihet.

Ett annat sätt att formulera friheten, om den fria rörligheten, är att säga resa är frihet.

Problemet med dagens bilar är att de kräver olja för att fungera. Så idag betyder bilen är frihet också att olja är frihet. Med det resonemanget är det lätt att förstå oljebolagens "frihetskamp" i Irak och Somalia.

Läste igår i tidningen att  på vissa platser i Sydamerika snöade det för första gången på 100 år. Chile brukar ha +10 så här års nu lär det ha varit -18.

Göran Persson har tagit en hel del initiativ som statsminister för att minska oljeanvändningen så inte är han omedveten om bilens miljökonsekvenser.

Det är positivt att bilindustrin i alla fall tvingas börja prata miljö för att få några kunder. Det finns något positiv med att vi alla görs om till konsumenter. Makten över bilindustrin ligger i ditt fria val av bil.

Snart kommer det en biltillverkare som med ny teknik inte behöver olja för sin drift. Då lär stora delar av bilindustrin hamna pa samma ställe som dinosarien. Så är du rik och har du aktier i bilindustrin är ett självklart råd sälj! 

Ny teknik kan i framtiden betyda bilen är frihet. Så för att vara vänlig mot herr Persson så kan jag säga att han menar väl.

Jag är övertygad om att unga människor kommer att säga, tåg är frihet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se