Fri att kramas

Nu har du chansen att få krama din favoritkändis.

I dag startar Kramauktionen, som är ett samarbete mellan aftonbladet.se, blocket.se och Röda Korset.
Inte hitta jag någon kramgod kändis i den listan..men kanske handlar det om att vi alla behöver uppmärksamma Röda Korset...


Röda korset
är den största humanitära rörelsen i världen, och finns i 185 länder och har 97 miljoner medlemmar, med huvudkontor i Genève i Schweiz, därifrån grundaren härstammade. Symbolen för Röda korset är en omvänd modell av den schweiziska flaggan.




Röda korset

De enda erkända skyddssymbolerna enligt Genévekonventionen är Röda Korset, Röda Halvmånen, Röda Kristallen (antogs som skyddssymbol 2005). Symbolen Röda Lejonet och Solen nämns också i Genèvekonventionerna som en skyddssymbol men används inte aktivt efter det att Iran 1980 övergått till att använda Röda halvmånen som skyddssymbol.

Röda halvmånen

Röda halvmånen

Kors är inte accepterade som symboler inom islam, vilket därför kräver en annan symbol i muslimska länder: den röda halvmånen, som i allt är delar av samma organisation. De har samma grundprinciper: humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Rörelsen är religiöst och politiskt obunden och tar aldrig ställning för några av de inblandade parterna i ett krig eller konflikt, utan bara för de enskilda som drabbats.

Röda kristallen

Röda kristallen

På grund av dessa tvister med religiös bakgrund har man sökt efter en icke-konfessionell symbol, och därvid kom Röda kristallen på förslag. Denna antogs den 8 december 2005.


Kommentarer
Postat av: sanna

Trevligt =)

2007-11-30 @ 18:19:12
URL: http://wiiiberg.tjejsajten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se