Fri från ledning?

Vem är det som leder Sveriges regering. Den frågan ställer SVD och fortsätter ..Skolminister Jan Björklund ska naturligtvis inte ställa sig och gräva under statsministerns fötter. Det ger ett oseriöst intryck, och underminerar regeringens auktoritet.

Visst är det ett problem med folkpartiet i svensk politik. Partiet är ett enfågeparti med budskapet att staten inte skall lägga sig i vad individen gör. Att individens frihet är viktig är något som de flesta människor i sverige delar så folkpartiet borde väl ha majoritet. Det har de inte och skälet är enkelt. Vägen att uppnå frihet för individen är hos folkpartiet gränser och tvång. Det har inte varit tydligt när partiet varit i oposition för då har folkpartiet kunnat angripa socialdemokraterna.

Nu när folkpartiet är staten så ser vi att intresset av att minska det statliga folkpartiets makt inte är lika viktigt längre. Förslag efter förslag har kontroll, övervakning, regler och förbud som grundsubstans. Björklund verkar bara vara intresserad av skolan och betyg, I måndags, den 19 november, publicerade Skolverket statistik som visade att andelen sextonåringar som var obehöriga till gymnasieskolan i år är den högsta på tio år. Statistiken uppmärksammades i medierna och bland andra TT skrev om den. Det var ju inga kul rubriker så den rapporten försvann fort!
Rubrikerna om skolan i media verkar vara liberala i alla fall vad det gäller sex. När folkpartiet upplöst staten Sverige och gått in i EUstaten istället så kanske rubrikerna om skolan blir som i Italien.
I övrigt letar partiet desperat efter någon fråga att hänga upp politiken på. Vad blir det för fråga...jo helt plötsligt börjar folkpartiet diskutera invandringen i toner som kan få en sverigedemokrat att blekna.

Utförsäljningar och privatiseringar skapar ett brödraskap med moderaterna. Där drar folkpartiet kortaste stået,  för alla vet redan att det är moderaternas huvudfråga. Reinfeldt har det lät här då han bara behöver hänga sig kvar i Borgs svans när han galopperar fram. Det blir nog inga borgerliga väljare för folkpartiet på det rävspelet.

Moderaterna har såklart interna problem. Reinfeldt styr mycket skickligt partiet till mitten av borgerligheten och får lite avhopp på högerkanten. Men några moderater mindre än demokratiska rasister som samarbetspartner verkar Reinfeldt resonera och det är hedervärt. Här är en stolt sverigemoderat...


Hur är det med moderaternas ideer egentligen. Håller tanken om privata företag i alla lägen? Det är nog bra som komplement för att öka valmöjligheten. Men ideen har nog självdött när den mött verkligheten. Upprepade missförhållanden och brister i vården på ett äldreboende gör att Lidingö bryter avtalet med det privata vårdföretaget Attendo Care. I stället tar staden själv över driften av servicehuset med 100 boende från årsskiftet.

Synen på människor behöver nog diskuteras i brödraskapet. Rubriker som... Vi har beslutat att vi alltid ska betala ut den 27. Och vi ser ingen anledning till att vi ska betala ut pengar före jul. Tvärtom är det ju många som har försörjningsstöd som har svårt att hushålla med sina pengar.

Barnperspektiv och andra lagar har ingen betydelse i det nya Sverige. Mattias Adolfsson (fp) som är ordförande i vuxennämnden vill inte lägga sig i "eftersom det är ett tjänstemannabeslut".

Så köpfria dagar blir det för alla socialbidragstagare. Men det var väl inte det som "Buy nothing day". syftade till.

God Jul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se