Fri mätning

Reinfeldt är kritisk till mediernas hantering av statssekreterarnas skattesynder. 

Polisen har en lite annan syn på kriminalitet...eller varför händer detta......Vid lunchtid på onsdagen genomförde polisen en husrannsakan på TV4:s redaktion i Stockholm. Syftet var att få tag i kontokortslipen efter TV4-reportern Anders Pihlblad och dåvarande statssekreteraren Ulrica Schenströms krogmötet.

Det svenska folkets betyg på regeringen sjunker och är rekordlågt, enligt en undersökning från opinionsföretaget Skop.

Trots skandalerna med vindrickande statssekreterare och skattefifflande politiker har moderaterna inte drabbats av något ras i opinionen.  Däremot ökar osäkerheten bland väljarna, visar Synovates extramätning av hur svenska folket reagerat på affärerna.

Folkpartiet får sin högsta siffra sedan valet, 7,2 procent. Centerpartiet får samtidigt sin lägsta siffra sedan augusti i fjol, 5,5 procent. Kristdemokraterna kan andas ut något efter att ha nått en bit över riksdagsspärren, med 4,7 procent i den här mätningen.

På oppositionssidan får socialdemokraterna 43,7 procent, jämfört med 44,3 förra månaden. Miljöpartiet får 6,8, mot 5,3 i oktobermätningen, men uppgången är inte statistiskt säkerställd. Vänsterpartiet får 5,1 procent.

Bland partierna utanför riksdagen får sverigedemokraterna 2,3 procent, mot 3,2 i förra mätningen. Övriga partier får 1,6 procent.

Opinionsinstitutet Synovate, som tidigare hette Temo, har i den här mätningen för DN intervjuat 1.701 personer under perioden 24 oktober-5 november.
 
Mätningar är bara mätningar så var och en får väl dra sina egna slutstaser...2010 är ju nästa inplanerade val om inte regeringen avgår i förtid....jo sedan har vi ju 2009 då vi väljer reperentanter till EU. EUstaten höll jag på att skriva men vi är ju inte riktigt där än...vid bildandet av EUstaten menar jag.....men det får ju inte svenska folket friheten att rösta om...eu utan folket...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se