Fri och lycklig

-Under 1800-talet sker en scenväxling, som pågått ett par hundra år. Från tron på Guds allmakt, tar människan långsamt över med hjälp av vetenskapen, säger Kjell Kallenberg, professor i livsåskådning, etik och hälsa vid Örebro universitet, dessutom präst i Svenska kyrkan.

Han noterar att den teknik som förlängt vårt liv till 80+, är densamma som gjort 1900-talets folkmord och massförstörelsevapen möjliga. Strålningen som bekämpar cancertumörer är av samma slag som i atombomber.

Han för rätt intressanta resonemang prästen..klart läsvärt. Ett analogt resonemang är att vårt industrisamhälle givit oss en välfärd som riskerar att bli vår hädanfärd...

Utsläppen av växthusgaser från de industrialiserade länderna fortsätter att öka. De senaste siffrorna, som är från 2005, visar att utsläppen aldrig har varit så höga.

Men lycklig är ett ord som kommer mer och mer..De lyckoförstärkande och lyckominskande faktorer som kan påverkas genom politiska beslut har sammanfattats bland annat i en serie föreläsningar vid London School of Economics av professor Richard Layard. Det är inga större överraskningar, men det riktigt intressanta är att man nu kvantifierat faktorerna och att de har vetenskapligt stöd. De bör därför beaktas i den politiska diskussionen.

Mat, kläder, bostad,relationer..självförverkligande...lycka finns nog hela när människan hittar sätt att överleva och utvecklas..  Lycka är Livet och insikten om att vara Fri...lycka är att dela livets upplevelser med andra...kanske lite musik och politk också ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se