Fri skola

Rektorn på den fristående gymnasieskolan Andreasgymnasiet i Stockholm får nu kritik efter att ha framhållit att homosexuella handlingar är synd.

Synd att vi skickar skattepengar till religösa skolor. Inte vet jag om det står i läroplanen att hetrosexuella handlingar är heliga. Det verkar mest som religösa människor mest är frustrerade överhuvudtaget när det handlar om sexualitet.  Kanske inte så konstigt med tanke på hur Jesus blev till...Han - Josef fick ju inte vara med om jag minns texten rätt...sex med helig ande..jo ja tackar ja...

Religionsfrihet ja.

Skola fri från religion JA!

Kommentarer
Postat av: erik

Det är helt omöjligt att få en skola "fri från religion" eftersom vi människor är religiösa varelser på ett eller annat sätt. Ateism är också en slags religion (De s.k. "humanisterna" har till och med ansökt om statsbidrag och att bli behandlade som ett samfund). Kan man få en skola som är fri från politisk påverkan då? Nej, för värdegrunden är i sig politisk, lika politisk som Jesu bergspredikan...
Var i Bibeln står det att Maria hade sex med helige Ande? Nej just det, ingenstans. Däremot står det att hon blev fylld av helig Ande. Läs det som att hon blev fylld av liv, på samma sätt som Gud kan fylla oss med liv.

2007-11-14 @ 18:27:18
Postat av: SMA

Det en del kristna missar här är att Adreasgymnasiets rektor här uttalat sig i yrkesrollen som högste chef för en gymnasieskola. Han är inte "Kalle Vemsomhelst. Därmed faller också allt svammel om inskränkt yttandefrihet/trosutövning. I rektorns roll som högsta chef här ingår att se till att skolan följer de lagar och regler som skolverket sen är satta att övervaka. Kristna friskolor jobbar verkligen starkt här för ett kommande förbud mot konfessionella skattebetalda friskolor. Först så lovas det stort och vackert i ansökningarna att lagar, regler och värdegrund ska uppfyllas. Lagstiftningen här är glasklar. Sen när dom har fått tillståndet och skolverket vänder ryggen till så gör man som det passar.. och skiter i reglerna - tills dom blir avslöjade.. Det är skamligt och ohederligt både mot elevena och vi skattebetalare.

2007-11-14 @ 22:53:04
Postat av: Gun Svensson

Religionsfrihet - JA!
Skola med religionskunskap - JA!
Skola fri från förkunnelse - JA!

2007-11-14 @ 23:16:37
URL: http://farmorgun.blogspot.com
Postat av: Bobo

erik, har du tolkningsföreträde av texter. När man har sex med en tjej och hon säger "fyll mig" så brukar det betyda att hon vill att man ska spruta i henne.

Peace

2007-11-15 @ 03:32:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se