Fri Sol i Nyköping

Solceller på Stadshuset
För att möta morgondagens miljökrav föreslås kommunstyrelsen anslå 2 miljoner kronor till solceller på Stadshuset. Den ekonomiska kalkylen förutsätter att statsbidrag beviljas med 70 procent. 600 kvadratmeter solceller på Stadshuset skulle innebära en minskning av energinotan för Nyköpings kommun på 97 000 kr/år och en minskad miljöbelastning med ca 97 ton koldioxid/år.

Nyköpings kommun storsatsar på Solenergi 


Så här talade det tidigare komunalrådet.............men det blåser nog lite grönare vindar nu även i Nyköping.....så de snurrorna kommer vad det lider...i grannkommunensNorrköping har bönderna tröttnat på mäktiga betongbyråkrater och
....i den andra grannkommunen Oxelösund satsat industrin på bättre energiproduktion....Tekniken bygger på att energi kan lagras kemiskt i containrar för att utnyttjas senare. Projektet är tvåårigt och har precis startat.
- Som det är nu måste vi använda spillenergin på plats och när den uppstår. Men har man laddat containrar med energi så kan man lagra dem och ta fram dem när de behövs, till vintern. Det låter oerhört bra, säger Johan Lundqvist, energisamordnare på SSAB.

En vacker dag kanske politikerna tom kan börja samarbeta över kommungränser för gemensam energianvändning och varför inte samhällsplanering i stort.....


Jag satt just och funderade på en vacker bild att lägga ut på bloggen.....men jag säger beskriver bilden i ord....

Det vackraste är en maskros som tränger upp genom asfalten..det är Livet ni ser...


Fler tåg till fjällen låter också vackert men det är barmark och plusgrader i Levi i finska lappmarken norr om polcirkeln. Om drygt en vecka startar världscupsäsongen för slalomåkarna - i Levi. Om kylan kommer..

Det är bråttom med energiomställning i varje hem, på varje ort och i varje land...vi har bara en planet !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se