Fria tankar om skolan

Svensk skola verkar ha stora problem. Jag har skrivit tidigare i ett inlägg "fritt om skolan" att lärarna får ägna sig åt annat än undervisning. Men hur är det med lärarna. Har lärarna egentligen någon kunskap att lära ut längre?

Kan det vara så att kuskapsutvecklingen gått så rasande fort att eleven snabbt vet mer än läraren.
Vad har en svensk lärare egentligen för vetenskaplig kunskap i olika ämnen.

Vad händer i stora klasser där några behöver mycket stöd i inlärningen och andra elever tycker att de inte får kunskap..oro kanske..

Backar vi i tiden så hade läraren sin bok att "hålla sig i". Men nu när den det nästan så att kunskapen är föråldrad redan innan läromedlet lämnar tryckeriet. Det här ställer krav på lärarna att kunna sin kemi, matematik, historia osv..frågan som kan diskuteras är vad kan läraren egentligen?

Vad betyder det när läraren helt plötsligt börjat benämnas pedagog, handledare, coach osv...det betyder att de unga är övergivna!

Kanske är det ingen dålig ide att eleverna betygsätter sina lärare..

Men om vi inte renoverar upp de slitna skollokalerna    och som jag skrev om i "fritt från skolan" ...rustar upp det psykosociala stödet igen så blir det ett totalhaveri. 

Nästa generationer unga kommer inte att ha högre utbildning än den tidigare. Det vore ett mycket negativt trendbrott som snabbt slår igenom på hela samhällsutvecklingen.
Så de som skiter i skolan och bara ser till sin företagsvinst borde vara oroliga...jag menar nu inte den flora av utbildningsprofitörer som dykt upp på marknaden...jag menar vår direktörer som inte lär bli lika feta i framtiden utan utbildad personal.

Vi kanske borde fundera över om inte det var så att det var våra barn som fick ta hela besparingen sist det begav sig med ekonomisk kris i Sverige.
Nu är vi på väg mot en ny ekonomisk kris..vem skall dra åt svångremmen då..såklart det blir de unga igen.
Varför... jo de unga sitter inte vid makten och de orooar sig heller inte över pensionen som våra nuvarande ledare. vem skall då tala för ungdommen. Svaret är att det får nog de unga göra själva...barn och ungdommar är svikna av nuvarande generation...

Nu har vi en utbildningskris som folkpartisitiska ordningsmän eller reiligösa moralpredikare inte har någon lösning på.

Mer pengar till skolan, mer vuxna i den dagliga skolmiljön, mer kunskap i skolan...satsa på mindre skolor och fler lärare! Styr om den nuvarande förskingringspolitiken av våra skattemedel. Varför dela ut skattesänkningar till den generation som snott åt sig mer än tillräckligt.

Vi förbrukar idag mer än vår planet klarar...vakna ungdommar det är er framtid.....

Kommentarer
Postat av: SIVAN

Det märkliga är att ingen, ja ingen förutom den framstående skolkritikern och forskaren Enekvist ställer krav på eleven. Läs hennes böcker om Svensk skola.

2007-11-29 @ 10:05:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se