Fritt likt en rullande sten

Bob Dylan har börjat göra en musikvideo till Like a Rolling Stone, 42 år efter att den släpptes. Och för att modernisera 60-talshitten ska musikvideon göras speciellt för YouTube.

Bob Dylan, född Robert Allen Zimmerman 24 maj 1941 i Duluth, Minnesota, är en amerikansk sångare, låtskrivare, textförfattare, poet, gitarrist och munspelare. Han är en av den amerikanska populärmusikens och förmodligen också hela 1900-talets mest betydelsefulla låtskrivare och poet, ofta beskriven som en levande legend inom rockmusiken.

"Like a Rolling Stone" är en av Bob Dylans mest kända låtar och också en av de som har gjort störst kommersiell succé. Låten spelades in den 15 juni 1965 och gavs den 20 juli 1965 ut som singel med låten Gates of Eden som B-sida och var även öppningsspåret på albumet Highway 61 Revisited som gavs ut den 30 augusti 1965. Like a Rolling Stone var en av Dylans första elförstärkta hits och han anlitade Mike Bloomfield som gitarrist och Al Kooper kom att spela orgel på spåret - trots att han anlitats som gitarrist av producenten Tom Wilson men fick övergå till orgeln på Dylans inrådan.

Like a Rolling Stone, vars titel är inspirerad av Muddy Waters låt Rollin' Stone från 1950, är trots det i dag en av Bob Dylans mest omtyckta låtar.

Muddy spelar Rollin´Stone




Bob  spelar like a Rolling Stone + den lille tamburinmannen......


Jag kan ju inte missa mina musikgudar Rolling Stones med Muddy, Bob och själva...musik kära vänner!

Kommentarer
Postat av: Lia

sov så sött :}

2007-11-13 @ 00:04:31
URL: http://hellolia.blogg.se
Postat av: ebba

Hur och var ska du fira din jul? :)

2007-11-13 @ 00:10:25
URL: http://www.omebba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se