Fritt om 6/11

Avveckla all kärnkraft fredlig som militär så uppstår inte frågan om atomvapen.....det är svårt att tillverka vapen av ett vindkraftverk....73 procent av de drygt 1 000 som tillfrågades ansåg att USA ska använda ekonomiska sanktioner och diplomati för att stoppa Irans kärnprogram. 18 procent föredrog att USA agerar militärt.
Nyss var det Irak som skulle fråntas kärnteknologin...men det fanns viss ingen...eller var det så illa att Bush tog fel på Irak och Iran när han startade kriget....Nu verkar Iran vara Bush´s nya mål i karriären....

Pakistans president Pervez Musharraf ber omvärlden om mer tid för att införa demokrati, efter 60 års självständighet. USA de far om kring på planeten som ordningsman USA:s president George Bush uppmanar Pakistans president Musharraf att lämna sin post som överbefälhavare. USA:s budskap till Musharraf är att valen måste hållas som planerat.

USA har all anledning att sätta press på president Musharraf, eftersom Pakistan är en nära allierad i den så kallade kampen mot terrorismen. De senaste sex åren har USA pumpat in tio miljarder dollar i bidrag till Pakistan, inte minst genom militärt samarbete.

Nu ska det amerikanska biståndet ses över, sa president Bush, men vad det konkret innebär kan Vita huset inte svara på, och hotet verkar hursomhelst inte ha nån verkan just nu. Bush konstaterade att USA för några dagar sedan vädjade till Musharraf att inte införa undantagstillstånd, men utan resultat.

Med en vag överenskommelse om underrättelseutbyte försökte USA:s president George W Bush och Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan efter sitt toppmöte på måndagen dämpa det turkiska krigsmullret mot kurdgerillan PKK.

Bildt öppnar för ny fredsstyrka - Har vi möjlighet att hjälpa till så ska vi göra det, säger utrikesministern.
I intervjun förklarar Carl Bildt att Sverige går från en utrikespolitik som varit observerande och kommenterande till en som ska bli mer analyserande och agerande.

Alla flygresenärer till och från EU ska riskbedömas som ett led i kampen mot terrorism, enligt ett förslag från EU-kommissionen. Och terroristbrott ska få en vidare definition.

I Kenya med start på tisdagen möts kyrkoledare från hela världen i det som förmodligen blir världens största ekumeniska kyrkomöte någonsin.
Temat för det historiska kyrkomötet är "Vår resa med Jesus Kristus, Försonaren".

Kanske är det så att problemen i världen uppkommer för att människor lämnat ifrån sig makten till andra som missbrukar .....Eu utan folket men ......EU ska 2009 få en egen utrikesminister, som formellt kallas hög representant för EU:s utrikes- och säkerhetspolitik. Carl Bildt är en av dem som pekas ut som aktuell för toppjobbet....jo ja tackar jag.....

Jo men visst det är en trygg värld de skapar våra präster,  politiker och militärer.......Jag undrar och undrar vad det egentligen är allt stridande handlar om..maktbehov.....olja..?

Inte vet jag men en trist nyhetsmorgon...nu lyssnar vi på lite hoppingivande musik och tänker om...  du kanske tycker jag är en drömmare..men jag är inte den ende...

Blomenbergska skolan blir kvar...Det meddelades i kväll på ett möte med föräldrar och politiker som hölls på skolan.- Det finns en potential att skolan kan växa och det är viktigt att den finns kvar för landsbygdens utveckling
Det var en bra nyhet...barnen skall självklart gå i skola där de bor och inte åka buss hela dagen....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se