Fritt om media

Aftonbladet har en rätt bra sida idag om elektronik och miljö, med många bra länkar. Tidningen fortsätter med bilder från när havslinjen kryper mot bostäderna, sakta men säkert
Aftonbladet tar vidare upp att

FN-organet UNDP slår an tonen direkt i sin årliga rapport om utvecklingen världen över.

"Världen har mindre än ett årtionde på sig att lägga om kursen. Ingen enskild fråga är viktigare, eller kräver mer ombedelbar handling."

Jag måste erkänna att Aftonbladet har gjort en redaktionell uppryckning. Tidigare så låg tidningen helt på veckotidningsnivå. 

En tidning som expressen eller aftonbladet som förbrukar så mycket träd i form av pappersmassa borde kunna använda naturresurserna med omsorg. Det räcker väl med ytligt tyckande från alla elektroniska bloggare. Nu när aftonbladet öppnat upp sin webbsida kanske journalisterna får mer tid till granskande och förklarande journalisitk.

Visst kan det vara lite kul att läsa om marknadsekonomins konsekvenser när den lille idolen åker ut i kylan:). En människa är inte så mycket värd för produktionsbolagen när de inte är vinnare.

Expressen har jag nästan sluta läsa men de har en rätt klaräggande artikel om facket och sverigedemokraterna som slutar så här: Det hade varit hedervärt om sverigedemokraterna lade av med den taktiken och började bete sig som det största partiet utanför riksdagen. Fast det är nog lite för mycket begärt av ett parti som grundades av nazister. Det är lättare att skylla på någon annan än att själv ta ansvar.

För att knyta ann till vår gemensamma miljö så kanske expressens sista mening även kan gälla Sveriges Miljöpolitik. Skyll inte på någon annan någonannanstans.......


Kommentarer
Postat av: Åke

Trädbeståndet i Sverige, kommer jag aldrig vara rädd för att det kommer försvinna.
Vi har mer nu än för 100 år sedan.

Vad är det för kostnad på miljön att göra 1 miljon tidningar ? Eller kostnad på miljön att distrubera det på internet gör samma kunder. Ingen vet ?

Allt ska räknas in, maskiner skövlar skog som tar 70 år att återskapa. Datorer ska byggas, med all infrastruktur, såsom nedläggande av bredband.

Tusentals parametrar att ta hänsyn till.

Jag gör 1 miljon tidningar, du gör att samma antal
på något sätt kan se dom i en dator.(1 miljon datorer + internet) Om tusen år det det finns spår av i naturen har förlorat.

Menar att det går inte räkna miljömässigt

2007-11-27 @ 23:17:20
Postat av: Björn Wadström

Åke du har rätt att det är oerhört komplicerat att beräkna vad som är "rätt" miljömässigt.
Däremot är jag inte lika säker på skogens långsiktiga tillväxt som du. Vi lär nog få mer lövträd..lilla gröna granen kan nog få det lite svårt..vi lär få nya insekter...
..tidningen behöver åka bil varje dag fram och tillbaka många gånger innan tidningen är åter i tryckeriet...
Min lokaltidning på morgonen har jag redan läst. Ibland känns det tom som jag skrivit den:)
(Det sista var en hälsning till en läsare...)

2007-11-27 @ 23:27:41
Postat av: Mannen

Idag läser man om hur "Idol-Andreas" vänner vill polisanmäla Kishti Tomita för hån. Jag tycker personligen att man borde polisanmäla Andreas' danssteg i sista idolframträdandet. Och hans frisyr.
Det är fantastiskt att deltagarna inte förstår att i samma stund som de skriver på för att vara med, så är de självvalt utsatta för förnedrings-TV...

2007-11-30 @ 10:39:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se