Fritt om miljöpartiet

Det är den fjärde och sista klimatrapporten - och den talar klarspråk.

Enligt FN står världen "på randen till en katastrof".


Vi är alla i detta tillsammans. I-länderna måste fortsätta ta ansvar för klimatfrågan. Klimatförändrignarna kan tvinga utvecklingsländerna tillbaka in i fattigdomsfällan, sade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

IPCC:s rapport slår fast att bevisen för att människan har del i planetens uppvärmning är "otvetydiga". Situationen kan vara oåterkallelig, heter det.

FN: s generalsekreterare  varnar i skarpa ordalag för klimatförändringen och uppmanar till omedelbar handling.

Rapporten visar ju med all önskvärd tydlighet dels att det är människan som har påverkat klimatet och dels att uppvärmningen sannolikt kommer att fortsätta. Men hur kraftig den blir det beror på hur vi lyckas begränsa utsläppen.



Jag personligen är av den uppfattningen att vi behöver ett politiskt nytänkande i Sverige. Miljöpartiet har mängder av vettiga politiska förslag som du kan läsa på hemsidan. Språkröret Peter Eriksson gjorde ett uttalande om att det krävs ekonomiskt handlande...

Dags för global klimatskatt

FN borde införa en global klimatskatt som kan finansiera en omställning.
Det säger Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson i en kommentar till IPCC:s senaste rapport om klimatförändringarna.


mittenbild_peter_eriksson_tittar_pratar_hand, fotograf: _admin

- En global klimatskatt är nödvändig för att få en tillräckligt snabb begränsning av utsläppen. De medel som kommer in kan dessutom användas för att stödja en omställning till förnybara energikällor i utvecklingsländer, säger Peter Eriksson.

Den lösning som mest diskuteras just nu är handel med utsläppsrätter.

- Problemet med utsläppsrätter är att vi inte vet om de kommer att fungera och bidra till en minskning av utsläppen. Därför kan man inte lägga fram det som den enda lösningen, säger Peter Eriksson.

Vi sitter tyvärr fast i ett höger-vänstertänkande i Sverige. De poitiska partier vi har förutom miljöpartiet är helt fokuserade på vem som skall äga och hur resultatet skall fördelas mellan den som jobbar och den som har pengarna.

Jag såg en undersökning om att 25% av studerande på universiteten kommer att välja miljöpartiet. Det är väl positivt att dessa unga människor med högre utbildning förstår vad som behöver göras. Men det politiska systemet är trögt. Det skall vara trögt också..men det är klart att jag är orolig för hur lång tid det skall ta innan sveriges medborgare kräver åtgärder av politikerna....

Det talas ibland inom högerpartierna om begreppet solidaritet...framförallt är det de unga centerpartisterna som försöker sig på att formulera ett högerbegrepp för solidaritet...
Solidaritet som miljöpartiet ser det handlar om solidaritet med människan, djuren och naturen...vi har bara en Planet och jag och en och annan and är bekymrade över sveriges politikers oförmåga..eller din passivitet..

and-manexx.jpg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se