Fritt om (sol-)bad

En översvämmad Solkust, eldhärjade naturparker och uttorkade glaciärtoppar.

Så kan Spanien se ut redan om ett tiotal år - enligt Greenpeace.

Nu ger organisationen ut en bok med chockerade bilder på hur klimatförändringarna påverkar södra Europa.

Boken - Photoclima - visar hur framtidens Spanien ser ut om människans klimatpåverkan fortsätter.

Klimatpriset för svenskarnas reslust är högt. Tio procent av Sveriges samlade utsläpp av koldioxid kommer från turismen, enligt docent Stefan Gössling vid Lunds universitet.

Ja vad gör då vår regering..Maud Olofsson (c) skriver på sin sida..

Hur blir vi då ivriga bävrar istället för att vara matade fågelungar? - Mycket ligger i synen på företagsamhet, säger Maud. I min dröm för Sverige tillåter vi en företagsamhet där t ex kvinnor i vården kan påverka sitt arbete. Att vi släpper loss kreativiteten och får ansvaret för vardagen. Att man får möjlighet att hitta lösningar för sig själv och sin familj. - Vi får inte sitta och vänta på att staten hjälper till med allt. Vi får inte låta "nånannanismen" ta över.

Kommer ni ihåg nånannanismen i verkligheten....

När alla trodde att Maud svarade på chattfrågorna var det i själva verket hennes pressekreterare som satt vid tangenterna.

- Det är anmärkningsvärt att en framstående politiker beter sig på det här sättet, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se.

Lite från SN lokaltidningen för Nyköping / Oxelösund som avrundning.......
Ett hån mot klimatarbetet
För ett tag sedan arrangerade Skavsta och Ryanair tillsammans en resemässa för att fresta fler människor att använda Skavsta flygplats. Samma dag som detta tillkännagavs, fanns i Dagens Nyheter ett allvarligt larm om flygtrafikens negativa inverkan på klimatet under rubriken "Turismen ett växande hot mot jordens framtid". Ett tankeväckande samman­träffande.
I en ny studie av en internationell forskargrupp konstateras att flyget står för tre fjärdedelar av turismens koldioxidutsläpp. Man pekar vidare på att flygets andel av transporterna ökar och därmed utsläppsmängderna. Enighet råder hos expertisen om att denna utveckling måste ­brytas. För jordens överlevnads skull måste tvärs emot nuvarande utveckling människor resa mer ­sällan, stanna borta längre och välja resmål närmare hemmet.
Den utveckling med ökat flygande som sker på Skavsta är raka motsatsen till långsiktigt hållbar. Det framstår därför som ett hån mot klimatarbetet att en resemässa anordnas för att få fler att resa, när motsatsen behövs. Det är anmärkningsvärt att ­Nyköpings kommun gjorde ­reklam för detta högst tvivelaktiga arrangemang i sin marknadsföring. Resemässan skulle ­givetvis inte genomförts. I stället måste åtgärder vidtas mot flygets negativa inverkan på klimatet.
Ansvariga politiker i alla läger bör arbeta för att flyget beskattas på basis av trafikens miljöeffekter. Detta skulle innebära högre kostnader för flygtrafiken, vilket exempelvis kan åstadkommas genom tak för flygtrafikens utsläpp och handel med utsläppsrätter inom flygsektorn.
Leif Larsson
kommunalråd och
gruppledare i Nyköping (mp)
Gunnar Söderberg
kommunstyrelseledamot och
gruppledare i Oxelösund (mp)

Men kanske skall vi sjunga som Magnus Uggla..inget mera jumbojet till...ja köp hans skiva...men det är väl bra för turismen att norrlandskusten blr nya solbadet i europa....den enes bröd den andres död...eller hur var det nu fanns det bara 1 Planet?














Kommentarer
Postat av: Karl

Kolet och oljan är slut långt innan Greenpeace och deras skrämselpropaganda teoretiskt skulle kunna inträffa..

2007-11-13 @ 08:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se