Fria allians-affärer med militärdiktaturer

Tortyr, övergrepp och försvinnanden - det svenska utrikesdepartementet ger en mörk bild av tillståndet för de mänskliga rättigheterna i Thailand i sin senaste rapport. Och någon förbättring har inte skett sedan rapporten kom, säger UD till SvD.se. Men utrikesminister Carl Bildt anser att det trots detta är fritt fram för Sverige att exportera Jas 39 Gripen till landet. Carl har jag skrvit om tidigare

Läser mer om moderaternas och folkpartiets lokalpolitik i Landskrona. M-Fp-Sd vilket gäng...Var är nu sveriges kristna i hatets tid. Att använda Djävulen syns i detaljerna är väl ett rätt tufft bildspråk. Det sa i alla fall socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin, när hon inledde partiledardebatten i riksdagen på onsdagen.

Det mest bekymmersamma just nu är nog att turkiet har avsikter att invadera Irak. Det är väl kurderna som far illa som vanligt. Är det inte dax att kurderna får en egen stat? Men en sak som vi alla skall vara observanta på är att invasion sker bara om USA säger ja.
Är detta en del i Buchs djävulska plan? Nu när Al Gore upprepar att han inte vill bli preident i USA så får väl världen vänta på freden....

Det var bara massa dysterheter men människan får det hon väljer och nu har du valt sveriges ledning...detsamma gäller för amerikanerna....människan är fri...kanske inte i en miltärdiktatur men det är ju inte du som gör affärer med en militärdiktatur...det gör ju de du valt...demokratin har sinna finesser i att individen kan slippa ansvar.....undrar hur många människor som kommer att dö av våra svensktillverkade vapen......ja fy fan vad ni ställer till med...

Avslutar med vad miljöpartiet skriver om dy - lik - a ffärer


Mp: Diktaturer ska inte ha svenska vapen

Miljöpartiets ledamot i Försvarsutskottet, Peter Rådberg, är kritisk till Utrikesminister Carl Bildts uttalande att den borgerliga regeringen välkomnar Jas- affären med Thailand.
- Det är ofattbart att Carl Bildt och den borgerliga regeringen kan acceptera en sån här affär när t o m USA har en lagstiftning som omöjliggör försäljning av vapen till militärdiktaturer som den thailändska, säger Peter Rådberg.
- Det vore ett hån mot våra regler för vapenexport om den här affären går igenom. För mig står det klart att det inte är förenligt med gällande regler att sälja Jas 39 Gripen till militärdiktaturen Thailand. Det pågår dessutom en väpnad konflikt i södra Thailand, säger Peter Rådberg.
- När nu Carl Bildt pratar sig varm om den här vapenaffären visar det att han värnar mer om de svenska ekonomiska intressena och sysselsättningen i Sverige än om de säkerhetspolitiska konsekvenserna en sådan här affär kan innebära, säger Peter Rådberg.


Har de nu inte stängt av musiken så får du en vacker sång att sova på..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se