Fritt från Israel och...

ElBaradei sade i en intervju för CNN att varken Israel eller USA har lagt fram några som helst bevis för att den syriska anläggning som Israel bombade i förra månaden hade något med kärnteknik att göra.

- Det tycker jag är bedrövligt, för vi har ett system att om länder har information om att ett land arbetar med ett nukleärrelaterat program, så ska de vända sig till oss. Vi har befogenheten att börja utreda det, sade IAEA-chefen.

- Att bomba först och fråga sedan, det tycker jag undergräver systemet och ger inte svar på några misstankar, för det är vi som är det internationella samfundets ögon och öron.

Det är självklart svårt att veta vad som är vad när USA och Israel bombar. Jag minns mycket väl skälen USA hade till att invadera i Irak. Vad jag vet hittade de inte minsta lilla radioaktivt spår.....

Handlar inte dessa konflikter om något annat. Att säkra oljeleveranser är nog en 100%-igt korrekt gissning när det gäller Usa´s närvaro i området. Israel började skära ned på bränsleleveranserna till Gazaremsan på söndagen som straff för palestinska raketattacker.

Isralel är ett mycket mer komplext område. Dels har vi historien med förintelsen och hur Staten Israel kom till. Vi har nog alla hoppats på att det skulle kunna bli en försoning mellan Israel och Palestina.

Sedan är det religionen och eftersom jag är ateist har jag svårt att förstå fanatismen till religionen. Vad är det för Gudar de har hela bunten som säger åt människorna att döda varandra..eller är de så självklart  som att befolkning är lurade av prästerskapet... Ingen verkar våga ifrågasätta att det inte finns någon gud som talar till ledarna....eller om ledarna säger att gud har sagt...det är svårt att veta när präster är inblandade...

Hur är det med Påven och co då...jesus är väl mer försonlig..Påven har saligförklarade på söndagen 498 katoliker som avrättades under det spanska inbördeskriget, uppger BBC News. Det skedde på Petersplatsen i Rom och aldrig någonsin har så många saligförklarats vid ett och samma tillfälle.

Flertalet av offren - nästan bara präster - dödades i början av inbördeskriget av soldater som knutna till vänsterregeringen.

Saligförklaringen har fått kritik för att den ensidigt tar parti för offer från den ena sidan i kriget. Men Vatikanen hävdar att det inte handlar om ett ställningstagande utan om försoning.

Katolska kyrkan var nära lierad med general Francisco Francos styrkor, som vann kriget 1939.


Det ständiga dödandet i måste få ett slut. Det krävs så lite för att så stora värdsprocesser sätter igång at ingen längre kan kontrollera situationen.....

Tusentals människor uppges vara på flykt i norra Pakistan inför en befarad kraftmätning mellan säkerhetsstyrkor och en lokal islamistisk, talibanliknande väpnad rörelse.

Turkiska armén sade sig på söndagen ha dödat 20 kurdiska gerillamän i en stor militäroperation där 8 000 man ingick. Det framgick inte om regeringssidan lidit förluster...


Avslutar med min vanliga favoritmelodi börja använd hjärnan.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se