Fritt om dagen

Blir "kristna väljare" en soff-liggargrupp i nästa val? Troende, av olika religiösa tillhörigheter, torde bli allt mer vilsna i politiken, i alla fall de som känt sig hemma i det borgerliga blocket. En del skulle nog uttrycka det som att de blivit svikna.

Artikeln är lite intressant dels att den tar upp moderatstämman och att Borg förlorade spelet:)
men framförallt visar den på inskränkthet.

Kristna väljare...skulle inte kristna väljare bry sig om den vanliga vänster-högerstriden om staten eller kapitalet skall äga eller fördela...

Kristna väljare är väl människor som alla andra och bryr sig lika mycket om miljön, klimatförändringar och barnens framtid som alla andra icke kristna väljare. 

Kanske är det istället så att frågan egentligen handlar om huruvida religionen har i politiken att göra. Är det så bra när den politiska och religösa makten innehas av samma person...inte vet jag men ett demokratiskt politiskt system klarar sig nog bra utan religösa ledare. 

Samtalen från och till Gud för de som tror på en skapare kanske skall ske i andra byggnader än det jordiska styret av ett land...  För tydlighetens skull så låt var och en ha sin egen tro, men skilj tro från staten... 

Det skrivs mycket om att politiska bloggar är en flopp...frågan som kan diskuteras är om inte religösa partier är en flopp.
 

Kommentarer
Postat av: alert



"..döpt av påven Benedikt XVI under en ceremoni i St Peterskyrkan i Rom." Ja, det säger allt vems man denne Magdi Allam är !



http://alertsweden.blogg.se/2008/december/ett-nytt-kristet-parti.html



2008-12-09 @ 14:13:03
URL: http://alertsweden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se