Fritt om hat eller liv

Hatet hotar demokratin  I sverigedemokraternas medlemstidning SD-kuriren uppmanar chefredaktören i senaste numret till kamp mot islam.
Kriminaliteten hotar demokratin.
35-åringen har haft en ledande roll för Nationell ungdom, vars medlemmar under 90-talet förknippades med mord och andra våldsdåd i Stockholmstrakten. Som utgivare av tidningen Folktribunen dömdes 35-åringen år 2000 till fängelse för hets mot folkgrupp
40-åringen har varit ledare inom Nordiska rikspartiet. På 90-talet dömdes han till fängelse för en grov misshandel som hade föregåtts av nazistiska slagord.
41-åringen har företrätt sverigedemokraterna i en kommun på västkusten och är straffad för bland annat vapenbrott och olaga innehav av explosiv vara.

När jag ser tidningsartiklar som ovan så undrar jag vad det är som gör att människor kan tro på nazism som politisk lösning. Vad är det som gör att att en människa hatar......Vad är det för fel på kärlek till andra människor.

I vår lokaltidning skriver de om människor som kallar sig nationalister   Även här skriver tidningen om kriminalitet.
Jag har inget bra svar på var hatet kommer ifrån....tidningen skriver också om den bruna historia vi Svenskar ännu inte gjort upp med. Det brukar alltid dyka upp kommentarer om att kommunister är värre eller liknande. För människor som älskar spelar det ingen roll varifrån hat, hot och våld kommer..Hitler eller Stalin båda skapade en statsapparat som ledde till människors död. Någon frihet eller kärlek kom det inte ut som resultat.

Kommer hatet från historien , är det barnen till krigets föräldrar som hatar..ja inte vet jag. På wikipedia finns en länk till "listade nationalsocialister" under krigsåren. Kommunalrådet i vår stad gick i dagarna ut i pressen och berättade om sin far som stödde nazismen  "Jan Carle växte upp under andra världskriget och påverkades av efterkrigstidens avslöjanden om Hitlers judeutrotning och Stalins massmord. - De brott mot mänskligheten som utfördes av nazister och kommunister gör det självklart för mig att vara engagerad mot dessa våldstendenser," säger Jan Carle

Så åter till början av mitt inlägg...varför sådant bråk om religioner. Själv är jag ateist men det har inget med andra människor att göra. Varje människa har väl rätt att tro på en Gud och dessutom på vilken Gud de vill.

Vad är det som gör att en människa kan sätta sig över andra människor och säga att han/hon är bättre än en annan människa?

Yttrandefrihet har vi och tänker olika gör vi men att nedvärdera andra eller att kränka eller hota andra vad är det för mening med det. Våld och död är väl inget att sträva efter eller att försöka bygga ett samhälle på.


Det som kunde vara intressant att diskutera för alla tror jag att nationalism kan vara. Men diskussionen blir rätt meningslös om samtalet är osakligt. Ni kan t.ex. läsa de kommentarer som kom in när jag skrev om kurder..Vad jag kan förstå så handlar mycket av de upprörda diskussionerna om huruvida Kurderna har rätt till en egen stat eller ej. Det är vad jag förstår nationalism. I Sverige och Norden borde väl motsavarande diskussion först handla om Sveriges ursprungsbefolkning och dess rätt till en egen Nation. Den samiska Staten skulle då omfatta rätt stora delar av nuvarande Sverige. Men tyvärr handla sällan diskussionerna om nationalism utan om ett allmänt hat mot främlingar och dessutom rätt mycket av rasim.

En aspekt på nationalism är att de mindre staterna i världen verkar gå mot större sammanslutningar typ EU. Vad betyder det..är det så att eftersom världen blivit så global och ekonomi och handel passerar alla gränser att nationalstaten på sikt kommer att försvinna? Är det bra eller dåligt?

Men oavsett vad vi har för åsikter i frågan om nationalism är nog alla överens om att yttrandefrihet och demokrati är den fungerande samhällsordningen....hat, hot och våld...vem tjänar på det...vad vill vi lämna för värld till våra barn?
Sverige som är mitt land har haft förmånen att leva i fred i många år och vi har som jag anser lyckats bygga ett relativt bra välstånd för alla...alla barn får sjukvård, utbildning osv. Visst finns det i Sverige som i alla samhällen orättvisor och en del människor som inte är lyckliga eller mår bra....jag tror inte att hat, hot och våld ger människor bättre välstånd och hälsa. Så varför inte lägga energin på att bygga landet...

Nu har jag inte rest runt hela jorden men nog har jag sett vad svält och riktig fattigdom är. Eftersom jag politiskt är grön så ser jag också de orättvisor som skapas genom att vi som en del i 20% av jordens befolkning förbrukar 80% av jordens resurser. De globala miljöfrågorna borde vi alla kunna samlas kring. Torka, bränder. översvämningar..en del påstår att det inte är berende av klimatförändringarna...hur länge skall människan blunda?Har människan ingen planet att leva på så spelar det ingen roll vilka diskussioner människan har om var länders gränser skall vara eller vilka gudar vi tillber.....Vi är alla människor på en planet...........

Det är rätt spännande att se moderaterna formulera sig i Gävle. "Det räcker inte med en kvinnokvot, nu vill moderaternas partisekreterare också reservera en viss andel höga poster för invandrare. De "nya moderaterna" talar mindre om individer och mer om grupper som är "strukturellt utanför".
Moderata ungdomsförbundets internationella sekreterare kräver folkomröstning om EU:s nya fördrag. Hon anser också att partiet tystar de EU-kritiska rösterna.

Frågor om Sverige som fritt land eller Sverige som en del i EUstaten är viktig. Eftersom moderaterna är Sveriges näst största parti så är ovanstående frågor givetvis intressanta men jag själv är nog mest intresserad över hur moderaterna till slut formulerar sig kring Miljöfrågorna.Det parti som inte formulerar en hållbar miljöpolitik lär inte få något folkligt stöd framöver...än har vi lite tid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se