Fritt om mobbing

Jag har skrivit om fenomenet mobbing på skolor och arbetsliv. Vi har läst om Göran Persson som lite föraktfullt lär ut härskartekniker för en bra penning. Jag har fångat några våldsartiklar i dagens nyhetsflöde som får vara en illustration till våldet.

Det finns ett klart och tydligt samband mellan kär-lek och våld som jag skall försöka förklara enkelt...
När människor ägnar sig åt kär-lek så finns det ett intresse av att försöka förstå och lära känna den andra människan.

När makt som i Göran Perssons fall eller alkohol som i många vardagssituationer finns med, upphör lyssnandet och intresset för den andre. Så steget fån kär-lek, lyssnade, respekt, ödmjukhet har en glidande skala som passerar förlöjligande, nedvärderande, tystnaden till våldet och död.

Vi kan förstå hur konfliktet mellan religioner eller om makten över naturtillgångar kan leda till våld och död mellan nationer.
Det är ingen skillnad i problematiken om vi lyfter ner den på individ eller gruppnivå. Det är dax för en ordentlig folkrörese mot mobbing på alla plan i Sverige.

Vi behöver fundera var och en om det är något vi kan göra hemma, i skolan, på jobbet för att förändra....har du själv snackat skit eller nedvärderat någon den senaste veckan....har du reagerat på någon annan som du ser gör det......har du givit ditt stöd till någon som är utsatt eller deltar du med din tystnad i mobbingen.....
........eller har du så fullt av självförrakt att du inte tror att du kan ge kärlek...
.....exemplen från media förskräcker....


När jag ser rubriker om en far som tappar besinningen eller hur en flock av ungdommar dödar en annan ungdom.
En 50-årig man anhölls på lördagsmorgonen i Rödeby misstänkt för mord och mordförsök. Han ringde själv till polisen under natten och berättade att han skjutit två pojkar.
Familjen hade polisanmält gänget fyra gånger under det senaste året. Enligt polisen ska deras bil ha blivit utsatt för skadegörelse, gänget hade försökt ta sonens moped och de ska även ha trakasserat familjen vid ett antal tillfällen.

Eller
De fem pojkar, födda 1991, som sitter anhållna är nu misstänkta för mord.
Pojken dödförklarades på eftermiddagen. Han konstaterades hjärndöd av läkarna.
Den brutala misshandeln inträffade utanför en festlokal på Kungsholmen i Stockholm natten mot lördagen. 16-åringen fick ta emot både sparkar och slag, riktade främst mot överkroppen och huvudet.

Eller
Tiotals 16-17 år gamla pojkar hamnade i slagsmål i Västra Frölunda i Göteborg under natten mot söndagen. En av dem fick ett knivhugg och fördes i ambulans till sjukhus.


Jag avsluta detta lite trista inlägg med en liten melodi....Vad bryr sig kärleken

Kommentarer
Postat av: Byxorna Nere

Tappat besinningen. Han agerar utifrån den nödvärnslag som det hela handlar om. Hade han inte skjutit så hade han säkert avlidit av dessa ligister som kom med påkar och hotade om våld mitt i natten. Det är solklart. Nödvärnsrätten användes så som den är tänkt. Att försvara sig själv och sin familj ifrån dessa ligister. Det var säkert samma typ av ligister som idag sitter inne i stockholm för deras mord.

2007-10-08 @ 12:28:36
URL: http://byxornanere.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se