Fri fil 2

Nu filar de på förslaget igen ser jag i SVD.  Inte heller fp gillar förslaget men kan ändå tänka sig att höra remissinstansernas synpunkter. Men vare sig kd eller m vill avfärda förslaget....Ja jag behöver nog inte inte säga så mycket mer än det Miljöpartiet säger 

"Medieindustrin vinner på utredning

Utredningen om fildelning går medieindustrin till mötes och breddar varken konkurrensen eller förbättrar situationen för svenska konsumenter, säger Mehmet Kaplan, Miljöpartiets riksdagsledamot i justitieutskottet.

- Nu har de stora mediebolagen fått som de ville. De stora bolagens intressen är att behålla ägargreppet över distribution och inte bredda konkurrensen till fler och nya aktörer. Utredaren har gått den kommersiella industrins intressen till mötes, säger Mehmet Kaplan

- Jag delar uppfattningen att det är som att låta Posten sprätta upp alla brev för att kontrollera innehållet. Det är orimligt att lägga över ansvaret på privata företag. Operatörerna ska inte agera polis och åklagare. Detta inkräktar på den personliga integriteten och äventyrar rättssäkerheten.

- Utredaren har inte alls berört frågan om de hundratusentals svenska användare som olagligt laddar ned film och musik, men som gärna skulle göra det lagligt om det vore billigare och om de tekniska systemen inte var låsta till antingen Apples iTunes eller Microsofts MediaPlayer, säger Mehmet Kaplan.

- Miljöpartiet vill legalisera ickekommersiell nedladdning av upphovsrättskyddat material på Internet. Vi vill förbättra konkurrensen och höja nuvarande ersättningssystem så att upphovsrättsinnehavarna får större intäkter.

Miljöpartiets pm "Släpp filerna fria!"om fildelning finns på www.mp.se Direktlänken är:
http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=88&number=115068"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se