Fri från dåliga ledare

Det är nog många som dagligen får stå ut med dåliga ledare. Jag har aldrig förstått varför en dålig ledare kan klamra sig fast vi köttgrytan. En vanlig hantverkare som inte sköter jobbet åker ju bort lika fort som han kom dit. Vad är det för myter som omger att vi inte kan byta ut ledarna? Varför skall de ha så höga ersättningar efter fullföljt uppdrag. Så duktiga som de ofta säger sig vara så borde de lätt få ett nytt uppdrag..eller.......

I USA är det ju uppenbart att Bush är förbrukad som ledare. Om en republikan ska ha en rimlig chans att bli vald borde Bush hålla sig undan. Han är verkligen ingen tillgång. Han är en tung belastning för partiet och borde verkligen gömma sig om en republikan ska vinna, sade Trump i en intervju i CNN i går.
Så sent som i mars sa Trump att Bush var den sämsta presidenten i amerikansk historia. I gårdagens intervju passade han på att utveckla resonemanget.
- Vi har gått från att vara en stormakt som fick respekt i hela världen till att bli utskrattade, sade Trump och fortsatte:
- Helt plötsligt pratar alla om Kina och Indien och en massa andra ställen. Till och med ur ett ekonomiskt perspektiv har USA sjunkit.

Sveriges fd. regering föll p.g.a. ett dåligt ledarskap. Det kanske är hårt att ge en person ansvaret. Men Göran Persson är nog den sämste ledare socialdemokraterna någonsin haft. Hans ledarskap smittade av sig vidare ner i organisationen och skapade en arrogans och brist på lyhördhet som väljarna uppfattade.
Nu hänger denne Göran Persson kvar både med kontor på partiet, och lön från riksdagen.
- Enligt regelverket ska inkomst av tjänst dras av från avgångsvederlaget. Men jag har ingen inkomst av tjänst. Jag har en näringsverksamhet där jag arbetar som konsult, säger Göran Persson till Dagens Nyheter.

Finns det ingen vettig människa kvar inom arbetarrörelsen som kan se till att få bort denne förbrukade ledare från den politiska arenan?
Nu skadar nog inte Göran Person bara det socialdemokratiska partiet utan tilltron till det politiska systemet och därmed även demokratin.

Men som sagt var, varför skall ledare särbehandlas när de inte klara jobbet längre?

Kommentarer
Postat av: Malin

Och framför allt; varför skall sådana ledare framför allt finanseras med skattemedel? Borde inte folket ha mer att säga till om de ledare som betalas av dom själva för att sen förpesta och förtrycka dom i deras liv och vardag? Då kan vi börja prata frihet!

2007-09-25 @ 22:32:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se