Slavens frihet i Mauds Sverige


Bolivia

Att läsa i DN:
"Julia bor mitt i Stockholm med sina två barn.
- Mina föräldrar i Bolivia har dött, det är därför jag har ett ljus brinnande, berättar Julia och frågar om vi vill ha kaffe.

Förra sommaren arbetade Julia tre månader med att bland annat storstäda en skola. Hon skulle få 30.000 kronor för arbetet - men hon fick ingenting. Och sedan dess har hon knappt fått några städjobb alls.

Om hon anmäler arbetsgivaren till polisen kommer han att se till att hon och sönerna kastas ut ur landet. Om hon klagar ser han också till att ingen annan latinamerikan anlitar henne.

- De flesta av oss latinamerikaner utan papper blir utnyttjade, berättar Julia. Andra latinamerikaner hotar oss med polisen om vi inte arbetar för dem. Vi är sårbara, har inget skydd. Det är för att de mänskliga rättigheterna inte gäller oss som vi kan utnyttjas så här, säger Julia. "

Ja, nu har jag sett Maud flina på mängder av löpsedlar där hon säger att arbetsgivaren måste få mer makt...varför flinar hon hela tiden...är det någon som vet?

Men inte är det den saken bönderna och prästerna bråkar om....Julia kanske kan bli en hushållsnära tjänst som går att dra av......................fy fan så människor behandlas i Sverige 2007.

Kommentarer
Postat av: Claes

Intressant är att endast SAC organiserar papperslösa.
Övriga svenska fackförbund med LO i spetsen vägrar att befatta sig med papperslösa i Sverige. Så stor är solidariteten med de svaga inom facken. Vad var det ny byggnads skrek i Vaxholm? "Go home".
Sådan är socialismen
otack är den armes lön.
De´e´ dom rikas paradis men
ingen hör en fattigs bön.

2007-09-02 @ 00:16:49
Postat av: Olov

Ja, Maud är ju lite läskig. Fast förra sommaren när detta hände var det väl socialdemokratiskt styre i Sverige?

2007-09-02 @ 00:40:37
Postat av: Robert

"Förra sommaren arbetade Julia tre månader med att bland annat storstäda en skola. Hon skulle få 30.000 kronor för arbetet - men hon fick ingenting. Och sedan dess har hon knappt fått några städjobb alls."
I Göran Perssons Sverige, med andra ord. Där facken stod emot att man skulle kunna få uppehållstillstånd för arbete, varpå sådant här uppstod?

2007-09-02 @ 00:41:04
Postat av: Francisco d'Anconia

"Om hon anmäler arbetsgivaren till polisen kommer han att se till att hon och sönerna kastas ut ur landet"
Hur rimmar det med liberalism tycker du? Tänk till lite innan du uttalar dig.

2007-09-02 @ 01:37:48
URL: http://www.whoisjohngalt.se
Postat av: Myran

Intelligens går inte ut på att bevisa hur korkad man är (Robert).Sedan så tycker jag att Julia borde kontakta någon som kan få fram dessa pengar på sitt eget vis även om vederbörande vill ha hälften då det kanske är bättre än inget.Personer som bara har som jobb att knäcka ben på folk som inte gör rätt för sig kan vara framgångsrika där andra misslyckas.

2007-09-02 @ 03:01:16
Postat av: Bent

Får väl plocka fram sina papper då. Kanske "tappade" dom på väg hit?

2007-12-02 @ 19:31:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se