2000-2100 är århundradet då kolonialmakterna föll

USA har att kämpa med Kina om kontrollen över Afrikas olja. Bush har snart slut på energin så nu gäller det att marknadsförs sig. Lite sent att inse för Bush att jorden är rund och lite större än hans vardagsrum. Bush är en grym ledare. Det är sorgligt att Tanzania har tillåtit honom att komma, sade en av demonstranterna.

Sverige har inget i Nato att göra även om moderaterna inte fattat mer än Bush om globaliseringen. Det finns vissa ränder som går igen eller hur...Militärer behövs för att upprätthålla våld mot fria människor.
Det är ju enkel logik och fakta att utan vapen och soldater så upphör kriget. men då upphör också kolonialmakterna. Människan som varelse är fri och ändå är mänskligheten förslavad. Det kan du väl fundera över.

Poliser är de ordningsmän och kvinnor vi har inom ett land. De har en viktig funktion att upprätthålla demokratiska överenskommelser och lagar. Det var inte så många år sedan Engelsk polis saknade beväpning. men det är historia idag. Respekten för fria individer präglar nog fortfarande den svenska polisen. Det görs självklart försök att inrätta svensk polis i USA:s halvmilitära styrkor. Vi får väl hoppas att svenska politiker ser det som pågår och kan vända trenden till en lokal polis för medborgarna igen. Folkpartiets egen lilla Bush vill att svenska elever skall tvångshämtas av polis till skolan. Varför inte bygga en skolpolitik som gör att barnen längtar till skolan istället?

I Danmark som tyvärr influeras starkt av den bruna tyska rörelsen verkar polisen tappat respekten för medborgarna. Resultatet blir självklart mer våld. Polisens framfart har dock inte varit präglad av vare sig diplomati eller respekt, menar Ali Haseki, som är kommunens koordinator för fältarbetarna på Nørrebro. Många ungdomar känner sig förnedrade och trakasserade.

Kosovos premiärminister Hashim Thaci sade på lördagen att området kommer att förklaras självständigt i morgon söndag. Det är med viss oro jag hör om Kosovos planer. Självklart skall nationer vara självständiga och samarbeta men grunderna för statsbildningen Kosovo är minst sagt explosiva.

Det var ett litet svep över dagens händelser som hänger samman om du tänker till. Vad är det för politik och politiker vi behöver på planeten Jorden. Vi behöver politiker som både förstår varje människas eget lika värde och ser sammanhanget att vi bara har en planet att leva på. Klimatförändringarna pågår i accelererande fart och våra kolonialpolitiker ägnar sig åt att pissa revir. Men som rubriken på inäget visar sker det nu en rasande snabb förändring av maktstrukturer så det är bara att hoppas att förändringen kan ske i dialog mellan planeten jordens individer. Kolonialtiden är förbi och framtiden kan bli mycket ljus....en viktig fråga är mat och bostäder till alla människor. Kolonialherrarnas metod att få oss att tro att arbete skapar lycka har haft framgång för maktutövarna. Men idag när informationen är fri och fler och fler ser vad överkonsumtionsländerna egentligen ställer till med för människan, djuren och naturen så faller lögnen. Förutsättningen för att upprätthålla en kolonialmakt är kontroll över informationen. Informationen skall vara fri. Yttrandefriheten och tryckfriheten kommer att vara det område där kolonialherrarna kommer att kämpa hårt för sina revir.  Det kommer att ta sig många uttryck kampen om vem som äger ordet, bilden och ljudet...men det vet vi redan vi som vet vad frihet är...ja just fri.

Intressant

Kommentarer
Postat av: John Olsson

Håller inte med nästan någonting du skriver Björn. Även om jag inte röstade på Bush, så inte är han en grym ledare. Han gör bara vad en Amerikansk president ska göra, dvs försvara Amerikanska folket mot attacker utifrån.

9/11 var det som var grymt, Al-Quaida är grymt, Saddam var grym och massförstörelsevapen hade han.

En Amerikansk president har som plikt göra något åt grymheterna i världen och det gjorde Bush.

Jag anser även att Sverige måste gå med i NATO då man inte har något försvar kvar alls längre.

2008-02-16 @ 13:52:40
Postat av: Magnus

Okej, beskriv på vilket sätt svenska soldater i Afghanistan "upprätthåller våld mot fria människor".

På vilket sätt har inte moderaterna förstått sig på globalisering?

Visste du att anledningen till att "det sker en rasande förändring i maktstrukturer" är att globaliseringen gör fattiga länder rikare? Tycker du det är dåligt att även indier och kineser kan få sjukvård?

På vilket sätt upplever du att "kolonialherrarna" kämpar mot yttrandefrihet och tryckfrihet? Jag vill minnas att världens f.d. kolonialmakter numera är västerländska demokratier utan vare sig kung eller kejsare. Jag vill också minnas att västerländska demokratier aktivt hjälper människorättsorganisationer, kritiserar brott mot mänskliga rättigheter, försöker hindra folkmord, villkorar biståndet på ett sådant sätt att demokratin och rättsväsendet stärks osv osv osv.

Om inte dina så kallade "kolonialherrar" försökt ändra saker och ting i världen, vem fan hade då gjort det? Inte du i alla fall. Du verkar ju inte bry dig om andra folk.

2008-02-16 @ 16:02:24
Postat av: Björn Wadström

Kort kommentar främst till Magnus. Vad gör soldater från Konungariket Sverige i Afganistan? Inte är det mig de försvarar men kanske är det Bush:s oljebehov..

2008-02-16 @ 16:49:54
URL: http://wadstrom.blogspot.com/
Postat av: Anders Eriksson

Nej, de är inte dig de försvarar Björn. De försvarar befolkningen i Afghanistan mot Talibanerna, som för inte så många år sedan upprätthöll en oerhört grym och fundamentalistiskt religiös regim.

En regim där mänskliga rättigheter fullständigt saknades och befolkningen förtrycktes av den religiösa "polisen" som upprätthöll strikta sharialagar.

Det var tack vare NATOs och USAs insatser denna regim störtades.

Uppenbarligen föredrar du en talibanregim istället för demokrati. Du bryr dig i vart fall inte ett smack om mänskliga rättigheter eller den afghanska befolknigens väl och ve.

Du är en sann egoist och antidemokrat, utan förmåga till medlidande.

2008-02-16 @ 19:02:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se