Bråket i den högra ringhörnan

Demoskop presenterar sin undersökning i expressen. Sverigedemokraterna är nu lika stora som kristdemokraterna. Reinfeldt vinner på knockout över Björklund. Svenska folket gillar nog inte folkpartiets kontroll och tvångssamhälle.  Svd har ett konstaterande och det är att folkpartiet
backar. Tidningen lägger också en länk till SCB. Det finns där en ilten text som är intressant.  

"Vänster-högerideologi och åsikter i vänster-högerfrågor är alltjämt de mest betydelsefulla förklaringarna till partival och partibyten. Högervinden är därför en huvudförklaring till Allianssegern. Aldrig tidigare har en så stor andel av svenska väljare (46 procent) placerat sig själva till höger längs vänster-högerdimensionen som i samband med 2006 års val."

Det finns ett borgerligt parti som lyst med sin frånvaro i debatten och det är (c). Som vanligt belönas tystnaden. Det verkar vara en kvinnlig metod som både Olofsson och Sahlin tror på.  Har man inte sagt något eller gjort något så verkar det gå bra att få sympatier. Miljöpartiet som varken är höger eller vänsterparti har som vanligt svårt att få något väljargehör i undersökningarna. Men som grön får jag väl glädja mig åt att miljöfrågorna är på den politiska agendan. Det är nog ändå det viktigaste.

Eftersom det finns så mycket väljarundersökningar med olika frågor och olika metoder så startade jag en egen väljarundersökning. Den är nog varken mer eller mindre vetenskaplig än de andra som förekommer. Jag skall göra en lite annorlunda valanalys när resultatet är klart. Det unika är att du ser resultatet  direkt och du kan ändra dig ända tills resultatdagen. Nu är det 5 dagar kvar att rösta på den 1:a mätningen. Gå gärna dit och delta.

Intressant


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se