Isbjörnen är utdöende

Isbjörnen finns inte längre när våra barnbarn växer upp. Några av de kvarvarande isbjörnarna verka ha förstått att det är de där plåtlådorna på himelen som spyr ut döden. Även Stockholmarna vid Stureplan börjar förstå att något är på gång i naturen. Men nu drömmer vi oss bort med Carola och planerar charterresan...vem fan bryr sig om en isbjörn. Jo en skäggig Björn som förstått att hela människans existens är i fara,om livsförutsättningarna fortsätter att förändras i den accelererande takt som nu sker.

Klimatgrupper  Arbetaren klimat Intressant Politiken

Kommentarer
Postat av: Mille

det är kallare än normalt i världen, som består av
Stockholm plus ett otal andra platser. Solfläckarna är borta. Isbjörnarna lever gott i rekordkyla.
Allt annat är trams och vänsterhyckleri.

2008-02-16 @ 16:57:36
Postat av: Magnus

Hur stor andel av isbjörnarna har dött redan?

2008-02-16 @ 18:29:53
Postat av: Erik

Du menar att den "globala uppvärmningen" började på 70-talet?

2008-02-16 @ 19:22:55
Postat av: blixt1

värmeväxling är naturligt fenomen! tag vara på värmen och sluta gnäll! när istiden är här nästa gång , vems fel är det då? miljökämparnas?

2008-02-16 @ 20:32:50
Postat av: Gunnar Littmarck

Inte konstigt om en varm vinter inträffar i Stockholm. Ty den globala temperaturen har ökat 1C under 1800:talet och 0,5C från 1900 till 2006
(att notera är att 2007 var ett kallt år och att av de tio varmaste åren under sista perioden låg 6 före 1953 vilket är mitt mellan 1900 och 2006.
Ni som är rädda om arktis is kan roa er med att den hade ett maximum 1996 sen fick Tellus en ovanligt kraftig Elnino 97/98, fortfarande är vattnet utanför Grönland varmare än normalt, men luftemperaturen är normal.
Vid senaste istiden var sågott som hela Grönlandsisen smält (den är drygt 110000år)
Nu är den som tjockast 3000m..
Hur snabbt kan politiker svänga 180 grader och införa CO2 bidrag?
Vi andra vet att vi inte kan höja tempen så, men däremot kan vi minska molnighet på dagtid, vilket ökar temperature, så vi kanske lyckas skjuta nästa istid lite. Hur varm har vintern varit i Kina? Nejvisst ja Stockholm är ju det som räknas.
Eller?

2008-02-16 @ 20:50:16
Postat av: Björn Wadstöm

Grannens barn har fina kälkar. Undrar varför jag ser dem stående på en grön gräsmatta. Tranorna landar snart i Sverige och 1:a potatisen är skördad, fåglarna parar sig för fullt.
Så till er alla "strutsar". jag förstår att ni letar förtvivlat efter mer olja och kol där nere. men titta gärna upp ibland.

2008-02-16 @ 22:20:33
URL: http://wadstrom.blogspot.com/
Postat av: Tobias Arvidsson

Björn: Människor dör i Tadjikistan och Kina pga av den ovanligt kalla vintern. Januari 2008 var den kallaste månaden sedan 1995. Världen är SÅ mycket mer än vad du ser genom ditt vardagsfönster.

2008-02-16 @ 23:27:45
Postat av: Björn Wadström

Hej Tobias
Jag ser nog ungefär det du ser i ditt datafönster. Eller bor du så att du ser hela planeten genom ditt fönster? Klimatförändringen, den globala uppvärmningen ger förändringar i vädersystemen. Sedan så står grannens vintergrejor vid köksfönstret:)
Men du kan väl satsa på att starta en butik som säljer vintergrejor....

2008-02-17 @ 10:42:59
URL: http://wadstrom.blogspot.com/
Postat av: Gunnar Littmarck

Hej Björn!
Min kommentar var fel ovan, vid sensate MELLANistiden skulle det stå.
Om du såsom alla tiders politiskt korrekta befolkningar gjort, utan att ifrågasätta etablisemanget, ryggdunka varandra och baktala kritiker, samtidigt som ni går över kanten till vilfarelsens avgrund, ska du inte läsa en enkel sammanställning från i höstas.
http://www.oism.org/pproject/GWReview_OISM150.pdf

Om du vill bli gald av teknikuteklingen ska du gå in på.
http://www.nanosolar.com/articles.htm

Snart är olja ointressant och elenergi superbillig.
Fundera på hur det ändrar sveriges skattebas?
Underbart tycker jag, snart flyttar jag tillbaka till landet, ska bara se hur nästa val går, intressant då en stor majoritet av väljarna lever på en liten minoritet.
Vill de ge "hästen" morötter och respekt, eller tänker de fortsätta med vänstermetoder att misstänkliggjöra de få som levererar mer än de får?
Påstå att det är sjuka och arbetslösa som betalar?
Varför inte skapa ett land av bara sjuka och arbetslösa då, så rikt de landet borde bli.

2008-02-17 @ 11:09:03
Postat av: Björn Wadström

Hej Littmarck
Det är helt ok att skriva fel och länka:)
Det finns en sak du skulle fundera över. Du verkar ju vara en tabellbitare. Om AIK vunnit över Djurgården i alla tider (eller tvärt om) säger det något om hur nästa händelse blir? Att bara ta historiska data och förlänga dem in i framtiden är omöjligt. Ett system om du förstår vad system innebär kanske inte alltid framstår som logiskt. Det beror nog främst på att människan dels inte ser alla variabler, sammanhang och framförallt hur "interaktionen" påverkar. Men om man gör som Gore dvs ett försök att samla all vetenskaplig kunskap mänskligheten har får vi en liten glimt av framtiden. 1. Det sker en global uppvärming. 2. Jag och en ganska stor majoritet av vetenskapsmännen pekar på vad människan gör. 3 Resultaten av en global uppvärmning gör givetvis inte att helt förutspå. Det jag vet är att liv kräver vissa förutsättningar. Mänskligt liv finns just nu på Jorden. Jag älskar livet och människan så varför då rasera vår framtid genom att t.ex. bränna olja och kol samt undvika att tänka hållbart, förnyelsebart..ja använd vilket ord du vill. Jag tror du förstår att jag säger att människa ingår i ett system vi måste förstå. Vi är inte Guds skapelse som står utanför. Djuren, naturen osv är en del av det system vi ingår i och är beroende av.

2008-02-17 @ 11:24:17
URL: http://wadstrom.blogspot.com/
Postat av: Tobias Arvidsson

Datafönster?

Nja, inte hela planeten kanske, men en ganska stor del av Malmö ändå, men till skillnad från dig drar jag inte förhastade slutsatser endast baserat på vad jag ser härifrån.

Som jag sa i mitt förra inlägg och som du totalt ignorerade, så dör människor i centralasien pga. en kall och hård vinter. Jag antar att detta problem kanske inte väger lika tungt för dig som dina grannars barn kälkåkning...

2008-02-17 @ 12:04:32
Postat av: Gunnar Littmarck

Så du har läst Orgonrapporten?
Varför bemöter icke de allt färre som är kvar i IPCC några kritiska rapporter, du kan få en mycket tyngre skriven av några statligt anställda tyska forskare, om ett ord var fel i deras rapport vore deras karriär över, nu får de bara lite svårare med anslag.
I Norge skämdes deras populärvetanskaplia program verdt å vite, för Gore utnämningen så att de lät geologen Lars Fransen lägga fram sina 30 åriga studier av torvmossor från hela världen (göteborgs geologiska institut),
de vart så förvånade då ingen från IPCC ville kommentera. Det var inte få av dem här i december.
Om du inte orkar ge min länk en kvart, så borde du skämmas ty det är de människor som har åsikter, de inte söker undergräva med information, som alltid i världshistorien haft fel.
Eller kan du ge en "PK" uppfattning med 150 år på nacken som senare visat sig vara rätt?
Det är synd om de som inte ifrågasätter allt alltid, visst kan de lura sig till renare samvete, men fy vad tungt vid uppvaknandet.
För 1000 år sedan var det mycket varmare och världshaven 5m högre Grönland hade vikingar sedan 885 (mer än 100 år före inuiter).
Nu är vi inne i nästa period av kosmiskt nedfall som höjer temperaturen, men nu orkar inte tempen stiga tillnärmeslevis lika mycket om några år står vi där..
Den enklaste metoden att reglera Tellus temp är att förse alla trafikplan med silverjodid, kolsyreis, eller liknande, sedan ska de styras av en global meterologisk sambandscentral, som medelar om de sak urvattna molnen under sig.
Med mindre moln på dagen stiger tempen mindre på natten sänker. Sen måste hänsyn tas till var nederbörden behövs mest globalt.
Världshaven regleras genom att:
Vända några ryska ishavsfloder och fylla innanhav, återmuddra floddeltan och jorderosion, skapa nya innansjöar i ex. Sahara.
Troligen tillhör du de med åsiktsreligiös övertygelse, och då får du minnas mina ord i framtiden.
Jag kommer påminna dig om 10 år..
Lycka till med studierna.
För övrigt är jag inte en tabellbitare, men har lagt ner mycket fritid det senaste året, först helt övertygad om att IPCC representerade en genomtänkt samsyn, med stark tyngd.
Jag är byggmäsatre sedan 70:talet, men studerade tekniskfysik på KTH på 90:talet, så helt okunnig är jag inte, slår lätt alla svenska politiker, men det är ju inte svårt.

2008-02-17 @ 13:09:59
Postat av: Lunken

Alla grava fall av cherry picking och Gunnars argument är bemötta på flertalet siter, t ex RealClimate. Onödigt att ödsla tid på dessa igen och igen och igen när de redan är besvarade.

Ang silverjodid och kolsyreis så är det verkligen ett bra exempel på tunnelseende och brist på risk management. Gör en MKB på den som är heltäckande.

Ang vintern i Kina så är bl.a. detta troligen en följd av mänsklig påverkan då man redan sedan länge förutspått ökad stochastisitet och amplitud i vädersvängningarna. Men det lär väl knappast intressera strutsfarmerna...

2008-02-22 @ 13:18:54
URL: http://lunken.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se