Enkelt svar

Det talas om ungdomsvården och famförallt ungdomshemmens låga resultat. Man mäter t.ex. hur många ungdommar som begått brott och som döms för nya brott efter vistelse. För det första är det en felaktig bedömningsgrund. Det trodde jag att alla redan visste. Redan den gamle Skå-gustav gjorde klart vem som döms. Alla begår brott om vi med brott menar normöverträdelser.
Nu skriver media mest om riktigt grova brott typ mord, dråp och våld och hot i olika former och de får givetvis större konsekvenser för den som utsätts för brott. Utan att vara någon ny kriminolog, det har vi redan tillräckligt av,  så kan jag nog ändå våga påstå att uttrycket "det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål" håller även i dessa grövre sammanhang.

Men det intressanta i varför vistelse på annan plats i ett familjehem eller institution nästan aldrig fungera är enkel.

Tyvärr lever hela vårdsverige kvar i en mycket förlegad kunskap om det som populärt kallas jaget och hur vi lär och utvecklas som individer. Det för lite för långt att ta den diskussionen i ett blogginlägg.

Men jag skall ge dig en bild att fundera över. Den är en en s.k. öppen nätverkskarta.

Det du skall fundera över är dig själv!  Sätt dig själv i mitten på kartan. Rita in de personer du har i de olika fälten. Tänk dig sedan att du byter ort eller län. Stora delar av nätverket förändras. Sedan flyttar du åter efter något år...

image28

Det finns ett "vetenskapligt feltänk" dvs. teoribrist i vårdsverige, men också enorma brister i samordningen mellan hem-socialtjänst- vårdgivare. Slutligen har nedrustningen av skolan övergivit en hel generation med ungdommar med särskilda behov.

Så visst finns det mycket usla företag och vårdinstitutioner. Det är ändå inte svaret på varför så många ungdommar har svårigheter. Återkommer gärna i vidare debatt...

Intressant ungdomsvård socialtjänst socialt nätverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se