Fri att supa skallen av sig

Supa skallen av sig är ett uttryck som betyder att när spriten kommer in i kroppen så lämnar logiken knoppen.
Det är aldrig bra om den som styr är påverkad av alkohol eller narkotika. Vi skall nog inte glömma vissa läkemedel i detta sammanhang heller...

Jag blev mycket förvånad över Reinfeldts uttalande med anledning av Schenströms avgång 

"Trots det menar Reinfeldt att allt är en omdömesfråga. -Det ska inte vara totalt förbjudet med alkoholförtäring för den som har jourtjänstgöring, sade han till sist."

Nu kommer frågan upp huruvida riksdagsmännen och kvinnorna skall vara nyktra när de styr. Varför är då den frågan så komplicerad. Riksdags ledamöter är som vilka andra människor som helst med privata sex och alkoholvanor eller hur...men samma regler som på vilket äldreboende eller skola som helst ..Det skall vara nyktert på jobbet!

Sedan kan jag personligen tycka att det finns för mycket nykterister och moralister i riksdagen. Den gruppen är nog klart överrepresenterad i förhållande till befolkningen i övrigt.

Genom åren har jag stött på en hel del alkohol och även narkotikaproblematik i olika ledningar...en sak är helt klar och det är att en organisation eller företag mår aldrig bra av en onykter ledning.

Jag har en gammal käpphäst jag brukar ta fram och det är vin och spritlotterier på arbetsplatsen. Existerar den typen av lotterier på en arbetsplats så finns det där en person med alkoholproblematik..

.....Fundera på den här...du är barn till föräldrar med kraftiga alkoholproblem. En dag bestämmer du dig för att prata med fröken och går till lärrarummet. Du möts av mängder av vinflaskor i lärarrummet och bestämmer dig för att gå igen....Den här historien..ja..tror du den har hänt i verkligheten....låt den inte hända igen.

Nyktert på jobbet helt klart. Offentlig arbetstid & arbetsmiljö skall vara alkohol och narkotikafri. Finns ingen anledning för övriga skattebetalare att finansiera alkoholkonsumtion........skål!


Kommentarer
Postat av: Angelica

amen. tänk om 112:arna i jour satt o söp till. förskräckligt!! men schenström bläddrar papper o ringer ambassader. gör kanske inte så mkt om man sluddrar då. är ju bara sveriges utlandsrelationer det gäller!

2008-01-02 @ 11:37:50
URL: http://supergirls-dont-cry.blogspot.com
Postat av: joakim

Du verkar vara ute och cykla något ordentligt, sen när är det okej att supa på jobbet??? Och det handlar om det här. Man har ett stort ansvar. Vissa krav skall man kunna ställa.

2008-01-02 @ 13:32:49
Postat av: Angelica

om det var till mig, så lyssna efter ironin. klart som faen att man ska vara nykter på jobbet!

2008-01-02 @ 15:47:45
URL: http://supergirls-dont-cry.blogspot.com
Postat av: Anders

Du behöver inte publicera detta tips: Vaddå "Björn's" (lilla bloggtips/musiktips)? "Björns" menar du väl? Apostrof följt av s existerar överhuvudtaget inte i svenska språket.
www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1629&a=461742

2008-01-02 @ 16:00:19
Postat av: Björn Wadström

Hej Anders:)
Jo just det Björn´s ..tänkte först skriva Björn`s men Björns´som i DN verkar..
Visst existerar Björn´s i svenska språket..nu gör det det.så det så...läs gärna mitt inlägg om andvända..
http://wadstrom.blogg.se/1193769035_fritt_om_andvnda.html
Lite seriöst så menar jag att visst är det viktigt med att stava och följa de språkliga reglerna. Men den här bloggen får vara en uppmuntran till de som inte tror de kan stava eller skriva...för det kan inte jag heller...ungefär så, fast egentligen inte

2008-01-02 @ 16:24:43
Postat av: Angelica

hahahahaha. äldre generationer har inte fattat att internet har sitt eget språk o sin egen grammatik.

ett fett NEJ till DN dock. stora medier ska vara språkliga föredömen. skolan kan inte radera misstag som ungarna lär sig pga dem.

2008-01-02 @ 19:10:18
URL: http://supergirls-dont-cry.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se