Fritt om change

Change skriver aftonbladet som en anledning till valets karraktär i USA. Svd rullar också på med rapporteringen..Nomineringsvalet i Iowa representerar inte det amerikanska folket i helhet. Dess betydelse får överdriven uppmärksamhet, och det går inte att dra några längre slutsatser av Barack Obamas och Mike Huckabees vinster. Så kan man sammanfatta ledande amerikanska tidningars åsikter om valet i Iowa. Dagens Nyheter pratar också om nyckelordet change.

Vad är det då för change...självklart vill amerikanerna ha hem sina pojkar från alla Bushkrigen. Men det är nog djupare än så. Jag har tidigare skrivit om att latin- och sydamerikanerna är de som slutligen kommer att avgöra valet. varför då...jo medborgerliga rättigheter...där förenas säkert intresset med usas "svarta" befolkning.

Men valet handlar inte om hudfärg utan framtidstro.
Amerkanerna inte minst tack vare Gore har förstått att det kommer change...climat change...och oron för framtiden ökar varefter de förstår vilken ledning de haft...det är ju något omvärlden förstått sedan länge...men Usa är ett konservativt u-land på många sätt. Den ekonomiska utförsbana USA befinner sig i närmar sig fritt fall. Det finns alla anledning att vara orolig när raset för usa går så fort som det gör..visst innebär globaliseringen change..men med ennormal ledning hade USA nog klarat förändringen...nu är USA i en ekonomisk kris..som vi lär få känna av..så håll i hatten framöver..

Ett hinder för Usa är deras överdrivna tro på gudar..Ett bra exempel finns i Metro  Den konservative TV-gurun Bill O´Reilly går till attack mot Sverige i en kommentar om det amerikanska valet. Svenskarna är okristna självmördare, enligt O`Reilly.

Den här bilden säger det mesta eller hur..... Mycket enkelt om ett lands befolkning befinner sig i det nedre vänstra hörnet så är gudatron och överlevnadsvariblerna höga. I det övre högra hörnet är gudatron låg och sjlvförverkligandegraden hög.......men det går att läsa ordentlig genom att klicka på bilden,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se