Fritt om klimatforskningen

Så här skrev jag om Svante Arrhenius i oktober : Nu blir jag trött på allt trams i bloggar och nyheter om huruvida Al Gore har rätt ellet fel. För 100 år sedan lärde oss Svante Arrhenius det som nu sker i form av växthuseffekt. I 25 år har Miljörörelsen dansat samba och hojtat för att väcka uppmärksamhet på det som sker med vår Planet. Al Gore får inte något vetenskapligt pris..han får priset för att han fått dig och världens ledare att fatta det Svante sa för 100 år sedan.

Bert Brolin har avliit och uppmärksammas i media.
Många anser att den FN-stödda klientgruppen Intergovernmental panel on climate change (IPCC) knappast kommit till i den form den gjorde utan Bert Bolins insatser. Han var också IPCC:s ordförande från starten 1988 till 1997. - Han har verkat som en länk mellan forskarsamhället och det övriga samhället och beslutsfattarna. Bert Broin var en svensk meteorolog som haft enorm betydelse genom att samla och föra ut forskning om klimatet. 
Bert Bolin arbetade i väldigt hård motvind och det är egentligen först det senaste året som han fått ett erkännande och det är roligt att han fick uppleva det. Det är också roligt att han fick uppleva när IPCC fick Nobelpriset.

SvD tar idag i en artikel upp den snabba uppvärmingen vid polerna. Oron är och har varit stor över den snabba uppvärmningen av polerna. Ny svensk forskning visar nu att klimatförändringarna är ännu kraftigare högre upp i atmosfären över Nordpolen.

Ok det finns många svenska forskare och vetenskapsmän som bidrar till kunskapsutvecklingen. Jag skulle bara kort vilja nämna en amerikan.. James Hansen som i stora delar ger oss en ännu allvarligare bild än den vi redan har.......du kan väl lyssna på vad han säger...inte är jag så bra på engelska men skrämmande fakta levererar han...


Kommentarer
Postat av: Solveig Silverin

Funderingar kring orsaken till uppvärmningen av lufthavet.

Klimatförändringen har kommit väldigt plötsligt egentligen. Den snabba klimatförändringen/uppvärmningen är väldigt tydligt kopplat till utbyggnaden av mobiltelefonin som nyttjar mikrovågor. Jag anser att det finns skäl att göra en beräkning över hur stor effekten egentligen är totalt från alla sänadare. Vidare kan pulsning och modulationen i sändningstekniken påverka partiklarna i luften på ett sätt vi inte räknat med. Men en ökad partikelrörelse ökar friktionen, vilket höjer temperaturen. Höjs temperaturen ökar partikelrörelsen än mer och temperaturen ökar ytterligare. Mikrovågssändningen påverkar alltså partikelrörelsen
i luften och detta leder till en positiv feedback och snabb uppvärmning av lufthavet. Det finns skäl att granska denna faktor som tillkommit i vår livsmiljö från 1990-talet och framåt.

Solveig Silverin, miljöingenjör

2008-01-03 @ 16:09:28
Postat av: Susanne Johansson

Hej Björn.
God fortsättning på det nya året.

Vet inte vem jag ska tro på. Tror knappast att det är mobiltelefonens fel. Kolla in adressen som jag bifogat som URL. Ger en något nyanserad bild av klimatförändringarna och vad som är på gång.

Mvh/ susannejohansson.wordpress.com

2008-01-04 @ 13:16:28
URL: http://www.abc.net.au/tv/swindle/
Postat av: Kim

Är Solveig allvarlig? Dels är det ganska lätt att räkna på effekten i mobiltelefoner. Den kan inte gärna vara större än världens totala effektproduktion. Och eftersom all energi så småningom blir värme ...

2008-01-08 @ 16:24:21
Postat av: Solveig Silverin

Hej!
Vill bara tillägga att jag pratar om sändarna inte om mobiltelefonerna. Sändarna står på dygnet runt över hela värdlen. Effekten från sändarna är inte jämförbar med en glödlampa som man ibland kan läsa.Jag föreslår att ni som betvivlar min teori sätter igång och räkna sändarna i stan. Räkna sändarna inte masterna. Det kanske ger en vissa fundering på hur mycket denna strålning skulle kunna påverka klinmatet.
Solveig Silverin, miljöingenjör, Folkets vilja

2008-01-28 @ 17:49:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se