Fritt om O-hemligheter och media

Militära hemligheter? De hemliga? militära dokumenten hittades på det lilla flyttbara usb-minne som sticker ut ur datorn. Här går överste Bengt Sandström från den militära underrättelsetjänsten igenom materialet tillsammans med Aftonbladets Oisín Cantwell. För att kunna vara säkra på att dokumenten raderats har militären begärt att få förstöra hårddisken i Cantwells dator.

När det gäller dessa dokument så behövde ingen hacka sig in hos aftonbladet...det var bara att gå till det offentliga bibloteket....det verkar finnas lite slarviga personer som går och dräller USB-minnen som t.o.m. hamnar hos Aftonbladet..

När jag såg bilden på de två herrarna så fick jag en rätt rolig koppling i hjärnan till Informationsbyrån (IB) som var en hemlig svensk underrättelseorganisation inom försvaret som bland annat hade till syfte att insamla information om kommunister och andra personer som kunde vara säkerhetsrisker. Avslöjandet av IB:s verksamhet kom att kallas IB-affären. En omfattande rapport om IB:s verksamhet publicerades år 2002, "Rikets säkerhet och den personliga integriteten".

Nog om detta i min lilla hemstad har vi skattebetalare öst in pengar i flyget och hockylaget...Flygplatsen är nu den tredje största i Sverige...värre är det med hockyn som verkar hamna i konkurs....så går det nog med flyget också om några år ..men det är en annan historia...

Usas medborgare kanske är trötta på krig eftersom de verkar röstar på en kandidat som vill ta hem pojkarna från Irak...Detta var ögonblicket när vi rev ner skrankor och mobiliserade människor ur alla läger, när vi bröt mot skräckens politik, sa en påtagligt lycklig Obama i sitt ljungande och poetiska segertal där han tryckte på vikten av förändring, hopp och kompromiss.

Ja hur länge skall det ta innan vi får ett fredligt, öppet och hållbart samhälle..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se