Fritt om tombuteljer och IQ 0 i Helsingborg

Mycket konstigt händer som jag inte helt kan förstå men det här fattar jag inget av. Vad är det för tombuteljer som går lösa i Helsingborg? Det måste vara några varelser med IQ 0 som finns i dessa trakter.......

Gravstenar har vräkts omkull och en urna med aska har tömts ut. I kväll kartlägger polisen omfattningen av gravskändningen på kyrkogården i Helsingborg. Minst 38 gravar har förstörts av vandaler.

Det är klart att man blir lite intresserad av Helsingborg som stad när man läser om dessa märkliga händelser. Vad finns det för värderingar i en stad där dessa händelser sker. En metod, om ej helt vetenskaplig, att bekanta sig med en kommuns värderingar är att se på mandatfördelingen i kommunfullmäktige. Så sagt och gjort in till Helsingborgs hemsida... Ingen upplyftande läsning det heller, verkar finnas mycket missnöje i den stan.

Läste också detta på hemsidan..Helsingborg i topp...Skåne är den populäraste regionen i Sverige och Helsingborg ligger i topp bland de skånska städerna. Det visar resultaten från en varumärkesundersökning där 600 svenskar fått bedöma 12 svenska regioners attraktionskraft.

Ja inte var tombuteljernas besök på kykogården något som är bra för varumärket Helsingborg.....

Jag är ju ateist och bryr mig egentligen inte om kyrkogårdar ur något andligt religöst perspektiv. Men det måste vara fruktansvärt kränkande för de människor som har sina anhöriga begravda på kyrkogården...hur kan man vara så rubbad att man inte förstår att ta hänsyn ens till en begravningsplats....nej jag fattar inte..

Men det verkar som nyåret var..   lite stökigt  både här och där.    .inte bara i Helsingborg.....Folk har varit helgalna här och det har varit helt kaotiskt i natt, med mycket rattfylla, lägenhetsbråk och bränder, säger Anders Magnér, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland, till DN.se vid sjutiden på tisdagsmorgonen. Många tombuteljer och IQ 0 finns det tydligen som går lösa både här och där...... 

( Tillägg ,
det blev lite fel med länkningen...mitt fel ursäkta ....det skulle ha varit till den här DNartikeln om stökigheter i Västra Götaland...den andra länken ovan handlade om att Skåne krymper pga att havet stiger....

.men eftersom jag snurrade till det med länkarna, så kanske jag ändå kan säga något om det stigande havet...det kanske kan leda till lite grönare och fredligare tankar...även i Helsingborg...)


Kommentarer
Postat av: Marcus Friberg (Helsingborgsbloggen)

"Ingen upplyftande läsning det heller, verkar finnas mycket missnöje i den stan."

Vad menar du då? ;)

2008-01-02 @ 00:55:30
URL: http://blogg.aftonbladet.se/10226
Postat av: Steff

Det kanske finns en anledning till det du anser vara missnöje? Att döma av händelsen under Nyårsnatten händer det ju ett och annat otrevligt i Helsingborg.

2008-01-02 @ 16:12:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se