Grundlagsändring? - Yes!

Joakim Larsson (mp) föreslår en grundlagsändring. Bort med 4%-spärren skriver han, efter att läst demoskops senaste undersökning där (v) och (kd) åker ur riksdagen.

Yes jag håller med.


Vi skulle få en hel del nya partier i riksdagen som piratpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ och kanske på sikt en hel del andra mindre partier.
Det skulle bli svårt att bilda regering kanske någon säger. men vad har vi idag då. Fyra partier med helt olika program som följer det största.

Vi måste vara rädda om demokratin i Sverige. Joakim skriver kokt om att alltför många röster inte blir representerade. Det är egentligen absurt när människor håller på och taktikröstar för att ett block skall få majoritet.(v) och (kd) är väl exempel på partier som får stödröster just för att de skall komma över 4%.

Det kan bli en väldig röra med många partier men om det är så att det finns många politiska program och många olika värderingar hos medborgarna så måste det få ge utslag.

Jag har en ständig väljarundersökning på min blogg -ettan-. Undersökning 2008:1 är klar. Det är bloggvärldens väljarundersökning. Där hittar du också en presentation av de olika partierna. Klicka in där ibland och rösta!

Titta på USA valet med deras två partisystem och fullt av indirekta val. Just nu sitter det ju Bush som President fast han egentligen inte vann valet. Vem tjänar på ett val som alltmer börjar likna en dokusåpa. Alla amerikaner vet inte att det är ett val och ännu mindre vilka kandidaterna är. Vad de har för politiskt program är detnog inte många som vet. Tänk om Sverige bara hade s/m suck. Ab. SvD Dn,

Andra bloggar om: , , , , , , miljöpartiet, demokrati
Technorati om: , , , , , ,
Icerocket om: , , , , , ,
Intressant av wadström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se