Höj bensinpriset till 25:-/litern

Höj bensinskatten så räcker vägnätet till. 25:-/litern är en bra början...sedan kan vi succesivt höja skatten.. Vi slipper slöåkandet, har råd med "gratis" kollektivtraffik.

Det blir nog en slant över till att bygga ut järnvägen. Men järnvägen borde finansieras med en fet skatt på disel så vi slipper alla långtadare. Flygbränslet kan gott beskattas med en hundring per liter....

Orealistiskt..tycker du.... titta på den här filmsnutten och tänk...har vi något val?


Vi har ett gigantiskt problem med att Sverige avfolkas...så helt ok med skatteavdrag gör transporter i glesbyggd...

Gott Nytt År med Lundell

Rolle tolkar snön faller för dig som inte hunnit med det du lovade förra nyåret..För oss andra som alltid håller våra nyårslöften..eller hur.. sjunger Ulf.. Sanna

.

Björn´s lilla bloggtips 071231

Gunillas blogg en eftertänksam blogg...väl värd att ägna en stund till

En ny variant av utbränd

Markus är uppvuxen med föräldrar som är pingstvänner. Tron på Gud var lika självklar som filen på frukostbordet. Familjen bad och gick regelbundet i kyrkan. Men sommaren när Markus var tolv år hände något med hans tro. Han blev brinnande, som de sade i pingstförsamlingen

Markus tog steget och gick ur pingstförsamlingen förra året. Nyfrälsta brukar tala om pånyttfödelse och Markus använder samma ord när han beskriver hur det kändes att lämna sin tro.
-Det var lättare att gå, rent ­fysiskt. Förut var mitt jag undertryckt av religionen och jag lade allt i Guds händer, det var en befrielse att själv kunna tänka.

Det verkar som den unge mannen har haft sitt brinnande helvet...välkommen till Livet...det pågår nu..

Psykologer är värre än Aids

Det kanske är en märklig rubrik. För inget är väl värre än döden eller livshotande sjukdom. Men något som är allvarligare för samhället är makthavares rädsla för yttrandefriheten. Det döljs under begreppet internetberoende.
Vilket ord...men skit detsamma...läs detta korta klipp..

I Kina hålls "internetberoende" ungdomar inlåsta på en militärförläggning, där de drillas i disciplin, får tunga mediciner och lär sig att internet är värre än aids. PC för Alla rapporterar direkt från Peking. I Kina använder allt fler internet, och allt fler blir också beroende. Jag skulle önska att FN tog sig an det här problemet, säger Tao Ran.

- Internetberoendet i världen kan i framtiden bli ett problem till och med större än aids. Det förstör unga människors liv. Löser vi inte detta kommer det allvarligt att skada samhället. Alla länder har problem.

Jo men visst   ..Redaktionschefen Emilija Novruzova är upprörd. I tre månader har den lokala upplagan inte kommit ut - datorerna är beslagtagna.
- Polisen kom hit samma dag som vi publicerade en stor kritisk artikel om guvernören, de skulle kontrollera om vi hade piratprogram i datorerna.

Sverige är bättre eller hur...Polisen kan få spåra dig på nätet, även om du inte misstänks för brott.

Enligt ett utredningsdirektiv som tidningen Riksdag & Departement läst vill regeringen ha förslag på lagregler för att ge polisen rätt att få ta del av internetoperatörernas uppgifter om så kallade IP-nummer även när det bara gäller bötesbrott.

Så passa upp för vår tids präster..psykologerna..när de talar om datorberoende i alla dess former...det handlar om yttrandefrihet...kom ihåg det...

Återkommer till Aids i ett senare inlägg..men yttrandefriheten och tryckfriheten går hand i hand....och nu skall jag läsa lite i en nyinköpt bok....
image26

Grannen i bunkern mittemot

Grannen såg lågorna i lägenheten mittemot och larmade SOS.Brandkår, polis och ambulans ryckte ut - men möttes av en storbilds-tv.

Passa dig för att ha en älg eller hare på skärmen när jakten startar.........en del har svårt med synen.....tänk och komma hem med en digital älg eller hare till frugan sin...hur skall hon tillreda den tro?


Kiss i Stockholm

Kiss kommer till Sverige. Ett preliminärt konsertdatum är bokat till den 30 maj.   Det är Stockholm stad som reserverat Stadion för den legendariska gruppen. Inget kontrakt är skrivet med konsertarrangören, EMA Telstar, men enligt uppgifter till DN.se kommer Kiss till Stockholm i maj.

Kiss är en grupp som jag har lite blandade känslor inför. Visst svänger det i bland i vanlig amerikans rock & roll..det gillar jag. Däremot vet jag inte om det är mycket till hårdrockband...men..men helt ok är Kiss..det låter rätt skapligt utan smink och el..

Jo men nog låter det lite bättre med elströmmen påkopplad och lite smink...
Kiss är en amerikansk rockgrupp som sålt över 100 miljoner skivor, grundad den 3 januari 1973[1] av Paul Stanley och Gene Simmons. Trots att de är mer kända för sin scenshow med tillhörande sminkning har de gjort flera av musikhistoriens största hits. Ace Frehley och Peter Criss tillhörde också originaluppsättningen av Kiss. Andra som spelat i Kiss är Eric Carr, Vinnie Vincent, Mark St. John, Bruce Kulick, Eric Singer och Tommy Thayer. Några av Kiss stora hits är bland annat Strutter, Black Diamond, Rock And Roll All Nite, Love Gun, Beth, Forever, Crazy, Crazy Nights, Heaven's On Fire, I Was Made For Lovin' You, Detroit Rock City, Shout It Out Loud, God Gave Rock 'N' Roll To You II och Lick It Up.

Björn´s lilla web och bloggtips 071230

Mikael Sundmark http://www.disa.nu --Öppenhet och frihet - i yttrande, filformat, standarder och källkod..

Många med mig kanske har funderat på pingviner....så en bra sida om Linux är det...

Fritt om mitt bloggperspektiv 2007

Hur var nu året 2007, alla människor har självklart sin egen historia...Den fråga som varit mest aktuell är självklart klimatförändringarna som ingen kan bortse från men... Svd har en rätt välskriven redogörelse. Dn har en Tv-variant. En liten reflektion är att Svd kanske har en högre tilltro till det skrivna ordet än Dn...Kvällspressen gör det på sitt sätt... Expressen har ett roligt inslag om citat 2007..Aftonbladet skriver om nöjeslistan..kul eller.. 

Men nu skulle det här inlägget handla om mitt bloggperspektiv 2007..

Välkommen till min nya blogg om frihet!, så började mitt bloggande 8:e juli 2007. Sedan dess har 35000 datorer besökt bloggen och läst ca 65000 sidor. Jag tänkte jag skulle sammanfatta lite av mina erfarenheter av detta första halvår som bloggare. Det har hunnit bli ca. 650 inlägg. Jag stavar inget vidare, särskilt inte när det går undan. Jag har fått en hel del "elaka" kommentarer om detta så jag känner mig rätt nöjd med mitt inlägg om andvända.

Den mest besökta och lästa sidan på min blogg har varit Yttrandefriheten 3. Här är det många läsare som läst i en timme eller mer om sveriges största rättsskandal någonsin. Det temat lär jag ägna många inlägg till även 2008.

En annan mycket välbesökt sida är det jag skrivit om Vetlandametoden®. Det handlar om den historia Janne Joseffson berättade om Louise.

Ett tredje inlägg som blivit uppmärksammat är det om Tyckiatri . Det inlägget ledde vidare till en debattartikel om WoW och dataspelande på SVT´s argument. Det var med ett litet leende jag hörde efter inslaget att nu kan du gå ut och läsa en debattartikel av bloggaren Björn Wadström. Det var en rätt märklig känsla att bli titulerad "bloggaren".

Mina politiska värderingar ligger närmast Miljöpartiet så självklart kommer det ständigt upp olika miljövinklingar i mina inlägg. Det som hänt under detta halvår är att fler och fler Gröna börjar dyka upp på nätet. Ja det är nästan som maskrosor på en sommargräsmatta. Det kommer under 2008 fler gröna initiativ men jag vill särskilt uppmärksamma de två Joakim för arbete under 2007. Larsson för att han fixat till grönabloggar och Hörsing för hans uppfinningsrikedom. Till och med Miljöpartiet har lyckats få till en sida med bloggare.

Egentligen skulle jag ha ägnat tid till mitt eget bokprojekt om med-vetande. Men eftersom jag tänkt bli 73 så har jag förhoppningsvis 17 år kvar i livet och kommer att få ihop denna skrift innan jag återgår till moder jord och blir en kolatom igen. Så en hel del funderande kring människors religion finns det såklart på bloggen. Jag är väl en ödmjuk ateist som respekterar allas vårt stora frågetecken inför Livet. Jag har däremot svårt för när religion och politik blandas alltför friskt. Det ledar alltid till död och förintelse.

Musik slutligen så finns det väl två typiska inlägg Fritt om min Springsteen och Fritt från Keith

Ja med dessa fria yttranden får jag önska er alla 
Gott Nytt 2008
Björn Wadström

De små maskrosorna

Det blommar i miljörörelsen. De senaste unga rösterna är ..

Jakop Dalunde föreslås som nytt språkrör för miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom. Han är en brandman bosatt i Stockholm som brinner för klimatfrågan. Jakop´s blogg ...
Maria Ferm, 22 år, från Malmö föreslås bli språkrör för miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom. Maria´s blogg....

Vi får väl se och lyssna på framtiden...Svampdax

Nu är våren passerad och det är höst eller är det vintern som är försenad ...

- Vi har ju plockat kantareller på hösten, men aldrig så här års, säger Bengt. Han valde dock att låta svamparna stå kvar.
Men vänta nu eftersom Bengt lät svampen stå kvar så har han ju inte plockat kantarell i december...

Det måste vara lite svårt för våra lantbrukare ... vilken tid är rätt att så........så var det med det..en liten film kanske?


Björn´s lilla bloggtips 071229

Jag skrev inget bloggtips igår så jag gör det nu. Bloggtipset får bli the real mymlan för inlägget

tror jag överger bloggvärldsbloggen


Rösta om årets bästa blogg 2007 alla kategorier

Jag blir rätt road över alla tävlingar på nätet. Framförallt gillar jag "rösta fram årets bästa politiska blogg" eller årets gröna blogg". Nu har jag läst på nätet att någon känner sig förfördelad och inte får vara med i tävlingen. Tusselille..

Så härmed utlyser jag tävlingen Årets blogg 2007 alla kategorier.

Reglerna är enkla.

1. Du lämnar en kommentar till detta inlägg där du föreslår en blogg.
Länka gärna till ett som du tycker typiskt och bra inlägg på den bloggen du förslår.

2.Den 5 januari kl 24.00 avslutas tävlingen. Och vi räknar samman rösterna.
Enkelt alla kan vara med och alla kan kontrollera...

Välkomna..må bästa blogg vinna.....

Tobakspriset och skatt

Summan av lasterna är konstant...och tobak tillhör min....Nu är det dax att höja skatten igen. Jag säger bara så här. Tobaken kommer aldrig upp till sitt rätta pris:) Det skall vara kul att betala skatt.....

Kan vi inte ta och höja skatten på bensin så att utpriset blir 25:-/liter. Det skulle vara en bra drivkraft för minskat bilåkande ...skulle dessutom göra en mycket större nytta för miljön..både våra barns och Planetens.

Tänk vad pengar staten skulle få in till infrastruktursatsningar som järnväg osv....

Folkpartiets frihetsbegrepp

"Respekten för den enskilda människan är liberalismens utgångspunkt.
Målet för folkpartiets politiska förslag är att var och en av oss ska ha frihet och möjlighet att förverkliga våra drömmar om ett gott liv. Vi tror på människors förnuft och samvete. Politiken ska riva hinder och skapa förutsättningar - inte bestämma hur vi ska leva våra liv. Det personliga ansvaret kan aldrig ersättas av politiska beslut....."allt från folkpartiets hemsida

Jag älskar ord som frihet....tänk om vi svenskar kunde få friheten att rösta om vi vill ingå i folkpartiets EUstat..

Socialdemokraterna söker en bred politisk uppgörelse om skolan, och vill t.ex. att regeringen skjuter upp beslutet om betygsliknande omdömen för sjuåringar.

Politiken skall riva hinder och skapa förutsättningar skriver folkpartiet på sin hemsida. Utan att ge mig in i skolpolitiken just nu så måste det väl ändå betraktas som att folkpartiet bygger murar när de inte vill ha lärare och vänsterpartiet-socialdemokraterna och miljöpartiet i en långsiktig övenskommelse om skolan. Eftersom det är mindre än 999 dagar kvar till ny regering i Sverige så måste det ses som uttryck för desperation av Björklund att avvisa en dialog. Förlorare är givetvis folkpartiet men framförallt våra barn. Sedan kan jag väl säga att jag inte gillar det nedvärderande uttrycket "flumskola" som folkpartiet använder sig av.

Skolan består av lärare-elever och föräldrar och inte är någon av dessa grupper flummare....nyktra till Björklund(fp)..

Giftig käft

Amalgam och kvicksilver kommer att totalförbjudas. Det kommer regeringen att besluta inom kort.
- Vi har länge fasat ut amalgamet. Detta är ingen stor sak, säger ordföranden i Tandläkarförbundet, Roland Svensson till DN.

Som en tanke plockade jag för några dagar sedan upp en artikel från 2000...läs den....ingen stor sak för den som inte har det i käften kanske....

Al-Qaida..tror du det?

En utpekad al-Qaidaledare bestred på fredagen att han hade något med mordet på Benazir Bhutto att göra.

En liten rad ur wikipedia..Bhutto möjliggjorde indirekt att talibanerna fick makten i Afghanistan, då Bhutto stödde talibanerna, som hade en fristad i pakistanska koranskolor, mot lokala krigsherrar

Naturligtvis fördömer vi attacken som visar att det finns folk där ute som försöker förstöra byggandet av demokrati i Pakistan, sade USA:s utrikesdepartements talesman Tom Casey...........

Vilken värld......undrar om Al-Qaida ställt till med det här.....

Socialtjänsten igen! och igen! och igen!

Socialtjänsten och socialnämnden i Uddevalla får kritik från länsstyrelsen för hur de skötte handläggningen av ett fall med en flicka som utnyttjades sexuellt av sin styvpappa.

Dax att påminna om vetlandametoden® igen, och igen och igen..


Hundägare får det tuffare. Vid årsskiftet träder en ny lag i kraft som ska ge polisen större möjlighet att ingripa mot farliga hundar och utfärda hundförbud....hm...det är något som haltar.....

Bli smalare med hjälp av bankgirot

Dra ner på kolhydraterna och öka ditt protein-, grönsaks- och fettintag. Och ät rejäla måltider.
Det är receptet till en framgångsrik inledning på din viktminskning enligt kostrådgivaren och GI-experten Ulrika Davidsson.

Jag har en mycket bättre metod och det är bankgirometoden. Ät inte så förbannat mycket så får du stålar över som du kan betala ut via ditt bankgiro..
Click here to find out more!

Vänstercenter eller det var bättre förr

DN debatt har en lite rolig artikel Ledande vänsterpartist till hårt angrepp mot partilinjen: Den självgodhet och brist på självkritik som präglar partiet är obegriplig för oss i partiet som vill ha ett folkligt stöd. Väljarna flyr vänsterpartiet.

Och i Svd läser vi för första gången på länge en centerpartist som uttrycker något kul...Hans Tilly undrar vilka åtgärder regeringen vidtar för att ta itu med "jobbtrafficking" i EU. Tillys inställning är skrämmande. Att människor använder sig av EU:s fria rörlighet för tjänster, varor, personer och pengar är inte ett problem. Det är en möjlighet.
Skriver partisekreteraren i centern.

Jag skulle nog säga att vänsterns självkritik är sund. Det finns många inom vänstern som inte gillar det "stalinstyre" som Ohly ändå måste sägas företräda. Vänstern behövs i svensk politik men kanske skulle partiet må bra av att byta ut sina ledare.... Centerpartiet ja vad skall man säga..suck...suck...vad månde det bliva..en tummetott..

Till dig som vill att svenska folket skall behålla sin frihet, åtminstånde sin frihet att få välja klicka här och skriv på om krav på folkomröstning om den nya Eustaten..

Jag har ett gammalt inlägg om den fria arbetskraften som Anders Flanking centerns partisekreterare så vackert talar om...läs Anders...Slavens frihet i Mauds Sverige

Hälsningar till Lisa Magnussom (Ab)

Jag är som sagt bara 26. Jag vill inte ens tänka på hur jag kommer att se ut som tant. Ful och tråkig, förmodligen.

Kanske redan där Lisa...tråkig menar jag..... :)...

Men här kommer en man Robert Broberg. Han åldras med ...vet inte om han åldras ...eller...,

Björn´s lilla bloggtips 071228

Engla, den mest sanslöst objektrelaterade bloggen... som handlar om ingenting...ett stort VADÅ?
Snyggt skriven är den också ;-)

En reinfeldtare och en borgare

Klimathot och att göra en reinfeldtare. När språkrådet presenterar sin lista över nya ord 2007, är det lika mycket en påminnelse om året som har gått.

* Reinfeldtare - Omläggning av ett partis politik som gör att det närmar sig motståndarnas politik.

Då får vi hoppas att Reinfeldt själv gör ännu en reinfeldtare för att kopiera Miljöpartiets politik....för att möta klimathotet...


Finansminister Anders Borg är en av de starkaste profilerna i alliansregeringen. Han är dessutom en av arkitekterna bakom de nya moderaterna. Så kanske skulle det heta en borgare.

* Borgare - Omläggning av begreppen så att verkligheten går förlorad.

Ökat privatisering, sysselsättning och företagande betyder så här
Effektivisering av äldreomsorgen betyder så här.
Arbetarparti betyder så här
Minskad brottslighet och ökad trygghet betyder så här
Ökad frihet betyder så här eller var det så här
Nyfriskjobb - Anställning för långtidssjukskrivna som subventioneras av staten.

Swedish Greens

In a newly adopted political strategy for the present term of office (2006-2010) and the next elections, the Swedish Greens set the target of a new red green coalition government after the 2010 elections. The ideal is for it to consist of only Greens and Social democrats. An alternative being cooperation with one of the parties in the centre of the political spectrum, but this presupposes a collapse of the present governing alliance.

Novus opinions väljarbarometer för december 2007. Grafik: TV4Nyheterna

Late news from Sweden ( Free Speech no. 8 )

Two young girls are talking 2007...........this is Eva as young and today...
Swedish TV4 sends, (in swedish klick 4), the news that police are talking even that the prosecutor now is talking...

The girls 14 years old was living under the protection of the swedish state when Doris Hopp sold the young girls to......who...we don´t know yet...the police was stopped from doing the policework...by the proceutor...and who gave the order...we don´t know yet......

.....here start the dark history of Sweden

From Wikipedia.......
Doris Hopp
(July 16, 1930-October 31, 1998) was a Swedish brothel madam who organized a network of call girls in Stockholm, Sweden, in the early 1970s. She was arrested on pimping charges in 1976. A police investigation soon revealed that many of Hopp's customers were well-known politicians and other dignitaries.

In November 1977, the newspaper Dagens Nyheter published allegations citing Justice Minister Lennart Geijer as one of Doris Hopp's customers. The newspaper claimed as its source a classified report in which the chief of police Carl Persson had informed Prime Minister Olof Palme of the involvement of politicians in the prostitution scandal. At the time of the scandal broke, it was not illegal to pay for sexual services, but the fact that politicians socialized with prostitutes was viewed as a security risk as staff from foreign embassies were also reported to frequent the brothel. Prime Minister Palme strongly denied the allegations, accusing the newspaper of aggravated libel. The newspaper was forced into a retreat and two days after the publication Lennart Geijer received an official apology.[1] Years later, it emerged that a few minor details aside, the newspaper's assertions had in fact been largely correct. Over the years, there has been much speculation regarding the identities of those who made use of the brothel's services. Former Prime Minister Thorbjörn Fälldin and former Centre Party leader Olof Johansson have both publicly denied frequenting Doris Hopp's brothel.[2]
Föregående


Skilda världar

al-Qaida uppger att organisationen ligger bakom attentatet på Benazir Bhutto, rapporterar den pakistanska tv-stationen Ary enligt AFP. Pakistans regering tror också att al-Qaida kan ha dödat Bhutto.
Det är märkligt hur myten om en man används i storpolitiska syften. Jag kommer ihåg.... Bin Laden

Visst är det tragiskt med våld och död. Men något som vi borde vara riktigt oroade över är något annat som hänt i Pakistan.. Expertis inom Världshälsoorganisationen (WHO) bekräftade på torsdagen det första fallet i Pakistan där farligt fågelvirus smittat mellan människor......

I Sverige träter mest våra ledare om lön...
Kvinnor och män ska ha samma möjlighet att göra karriär, underströk statsminister Fredrik Reinfeldt i sin regeringsförklaring. Men bland ministrarnas egna medarbetare har männen betydligt högre lön.

Landstinget i Västernorrland ville ha bättre chefer. Och betalade 111 000 kronor - till en feng shui-konsult.

Ibland så kommer de helt av spåret..
Diskussionen glider ofta iväg till något som inte är relevant. Du kan inte mäta skönhet. Du kan inte mäta kärlek, balans eller harmoni. Feng shui talar till folks sunda förnuft, det är därför det blivit så stort.


Någon som hamnat på spåret är nog ändå Ingvar som verkar ha många jobb framöver..
"På spåret" är en succé - och Ingvar Oldsberg har redan ett nytt kontrakt påskrivet. Men till radarpartnern Björn Hellberg har SVT inte ens hört av sig. - Jag vet inte hur de har tänkt sig, säger hanTv-programmet
"Här är ditt liv" kan vara på väg tillbaka. Ingvar Oldsberg vill väcka liv i Lasse Holmqvists succéprogram från 1980-talet och har föreslagit cheferna på SVT att han ska få leda det.

Det är bara att konstatera att vi lever i skilda världar....ibland som i USA och i Israel försöker man t.o.m. bygga murar till grannlandet Att de aldrig lär sig....
 


Dagens dagen

Nu förbereds för fyra nya solcellsanläggningar i Kalmar länet. Bland annat kommer Svenska Kyrkan i Hultsfred och länssjukhuset i Kalmar att få solceller för elproduktion.
Vilket ljus............Det svänger i Hultfred i år....

Något det inte svänger om är...Handelsminister Ewa Björling (m) då hon går till attack mot ledande frivilligorganisationer. - De har valt en politik som allvarligt hotar u-länders utveckling.
Vilket (m)örker......


En annan moderat är lite grå, nästan som en socialdemokrat när han säger "Svenskarna ska inte räkna med stora skattesänkningar under resten av mandatperioden." Nähä..blev ingen utdelning kvar till vanligt folk inte....
Kanske skall Borg köpa vingar förpengarna...

Fritt om hultsfred

Hultsfredfstivalen ja visst har tiderna förändrats, men musiken lever....
 

Bakom Hultsfredsfestivalen står den ideella Rockföreningen Rockparty. Föreningen bildades 16 december 1981 av ett gäng rockintresserade ungdomar som ville arrangera små konserter för sitt eget och sina kompisars höga nöjes skull. Första arrangemanget gick av stapeln den 31 januari 1982 då Biffen Steks, Destroid Future och Zwän Ruth stod på scenen på fritidsgården. Första stora konserterna hölls redan första våren med band som Eldkvarn, Attentat och framför allt Ebba Grön

Eldkvarn


Ebba GrönPete Doherty
HIM, Timo Räisänen, Sugerplum Fairy och Those Dancing Days är klara för Hultsfred 2008. Tidningar som Aftonbladet  Dn , Svd,  skriver om hultsfredsartisterna...ja visst var det bättre förr:) Men dagens band spelar rätt bra musik så musiken lever...trots industrin...

Här kommer lite smakbitar från kommande Hultsfred...

Pete Doherty - Babyshambles - Fuck Forever
 
HIM's music video Funeral of Hearts
 
Timo Räisänen - Sweet Marie
 
Sugarplum Fairy : Marigold
 
Those Dancing Days Hitten live on Swedish TV


Björn´s lilla web & bloggtips 071227

Jag håller på och skriver om barnhemsbarn och hamnade på http://www.stulenbarndom.se/ 

Det finns många skäl till att lyfta fram historierna om barnhemsbarn i Sverige. Som yrkesarbetande socialarbetare är jag kritisk till hur utredningar går till eller inte ens startas som när det gäller Louise.

När det gäller 14-åriga Eva som utnyttjades sexuellt under sin placeringstid handla mitt engagemang främst om hur rättsväsendet och media satts ur spel. Ett Sverige utan fungerande rättsväsende och media är inte längre att betrakta som en demokrati.

Det är svårt att skriva om barnhemsbarnen för jag fastnar hela tiden i de många individuella berättelserna som presenteras. Min bild av Sverige förändras ju mer jag läser in mig på ämnet men åter till dagens tips...

När jag håller på och letar material till ett kommande inlägg om barnhemsbarn hamnade jag på www.stulenbarndom.se .

Nedanstående är en direkt kopia från www.stulenbarndom.se
"Vi inom Stulen Barndom söker de tjejer som blev utnyttjade av bordellmamman Doris och politikerna samt även av högt uppsatta affärsmän från 1960-talet och framåt. Var snälla och ta kontakt med mig eller ring mig på måndag Detta är sekretess men vi vill bara veta hur många som varit på dessa bordeller och tukthus. Kanske kan ni tänka er att stiga fram och berätta lite om ert liv."

Projektledare Peter Lindberg
Mobil: 073-056 46 83
För email klicka här

Du som tvivlar kan lyssna på en bandupptagning av Doris


S & M

Uppenbarligen bryr sig allt färre om Sahlins vandel. Men inte heller hennes bristande politiska gärning tycks spela någon roll. Så skriver Svd i ett försök att återupprätta förtroendet för Reinfeldt...

Jag hittade ett inlägg av Schlaug: "I själva verket är Persson och Bildt numera som ett gammalt grälsjukt äkta par i en nerlegad dubbelsäng: så fort de slutar käbbla och slumrar till, riskerar de att glida ner och krocka i gropen."
Nu är det Reinfeldt och Sahlin som glider ner i gropen....

Kan det sägas bättre...lite musik från Helene.

PPP

Pakistan Peoples Party, PPP, (sv. Pakistans folkparti) är ett politiskt parti i Pakistan, grundat 1967 med Zulfikar Ali Bhutto som första partiledare. Partiet leddes senare av hans dotter Benazir Bhutto, som blev landets premiärminister. Partiet är medlem av Socialistinternationalen.

Partiets slagord lyder i svensk översättning: "Islam är vår tro. Demokrati vår politik. Socialism vår ekonomi. All makt åt folket!"

I valet 1970 nådde PPP stora framgångar och blev näst största parti efter det östpakistanska Awamiförbundet. Med nederlaget i kriget mot Indien och Bangladesh självständighet tvingades militären lämna över makten och PPP bildade en regering som ledde Pakistan 20 december 1971 till 5 juli 1977. PPP vann valet 1977 under högljudda protester om valfusk från oppositionen. Oroligheterna avslutades med en statskupp av general Zia-ul-Haq. Partiet förföljdes under militärdiktaturen och Bhutto avrättades 1979. Efter Zias död 1988 hölls val. PPP blev största parti och kunde bilda koallitionsregering med Benazir Bhutto som premiärminister.

Nu har våldet visat sitt ansikte igen. Pakistan har nära grannar som Indien, Iran, Afganistan, Kina..Ryssland och allestädes närvarande är USA. Området är ett paradis för vapenindustrin inte minst den svenska. De flesta av världens religioner möte i området....Västerländska medier rapporterar snabbt om hot mot demokrati och islamska krafter....Jag är inte alls så säker på den anlysen...det är många som kan tjäna på en kvinnas död...
men de fattiga människorna i Pakistan är inte vinnarna...

Svenska media ger en ganska ensidig information Metro Expr Aftonbladet Dagen DN Sydsvenskan HD m.fl. har händelsen som största nyhet...Intressant att Pakistan blir intressant för att en kvinna är död...det är många som hade en nära relation till henne så just nu går mina tankar till de anhöriga....


Promillerättvisan i kafkaland

49-åringen har erkänt grovt rattfylleri. Men han friades av tre nämndemän i Mölndals tingsrätt. Med tanke på hotet ansåg de att mannen inte handlat "uppenbart oförsvarligt" när han "i den ringa trafiken körde den tämligen korta sträckan till sitt hem trots att han druckit alkohol".

Det är underbart med lagstiftning och det utrymme det finns för tolkning...i Sverige är det den som har pengar som kan anlita juridiska biträden. 

När ett ärende av ekonomisk natur dyker upp så är det inte lika enkelt att köpa sig fri. Bl.a. kronofogdemyndighetens register varnar oss för att göra affärer med vissa företag och enskilda...men det ändrar nu regeringen på... rättvisa ja... 

Men jag väntar fortfarande på att Eva skall få sin rätt....i detta kafkaland rika Svea..

Tacka vet jag USA ..Om du är på väg till USA får du nu vara beredd att lämna tio fingeravtryck vid passkontrollen...där hymlas det inte,  brott är en stor och lysande affärside på andra sidan havet...

Personlige person

Regeringens förslag är ett allvarligt hot mot den personliga integriteten menar Aftonbladets IT-expert Ian Vännman.
Jag ääälskar när det dyker upp experter i media....den som inte redan vet om att svensken är den mest övervakade medborgaren i världen är bra naiv. Vårt fiffiga person-nummer.system kombinerat med ett geografiskt datasystem gör att storebror vet var vi är och vad vi gjort....

Så vad är då personlig integritet, är det "att skydda ekonomiska intressen"...det är nog något du kan fundera över...eftersom jag är en stor förespråkare av tryck och yttrandefrihet och att varje individ har något att säga så äääälskar jag övervakningen. Tänk att staten tillskjuter resurser och pesonal bara för att läsa och lyssna på lilla jag...Sverige är fantastiskt... jag klippte några av månadens besök som exempel...

wadstrom.blogg.se *2007-12-12 00:12:35 - Försvarets Materielverk (FMV)
wadstrom.blogg.se *2007-12-20 09:55:00 - Rikspolisstyrelsen
wadstrom.blogg.se *2007-12-21 11:40:54 - Regeringskansliet
wadstrom.blogg.se *2007-12-27 11:24:23 - Skatteverket


....läs Äntligen ett evigt Liv som jag skrev häromdagen.....

Alkohol och beslutsfattande

Alkoholister tycks ha minskad förmåga att motstå frestelser och väljer snabba belöningar framför mer långsiktiga mål. För första gången kan forskare påvisa specifika förändringar i hjärnan som styr missbruk och beslutsfattande.

Jag tänkte skriva något om icke helt nyktra moderater, men jag skall ge er en rolig film istället..klicka på bilden..

Lite allvarligare är hur människan förgiftar miljön...det finns mycket skit att rensa upp efter många års kortsiktigt företagande....Jag tar en liten vinkling till våra förfallan avloppssystem i Sverige. Jag väljer en liten lokal nyhet..När det kommer kraftiga regn eller ledningar går sönder rinner orenat avloppsvatten från det kommunala avloppsnätet ibland ut i vattendrag. - Vi har inget val, säger Nyköpings VA-chef Karolina Wetterblad.

Det kanske är så att det krävs ite förändringar i hjärnan på människan för att fatta...här kommer en mycket kort film...kanske dags att nyktra till och tänka lite långsiktigt...

I(identifierad)P(person), polisutredningen och alliansregeringen

Det ska bli mycket lättare för polisen att spåra datortrafik. Regeringen vill att polisen vid en brottsutredning ska få ta del av de elektroniska spår som datoranvändare lämnar efter sig även om det inte finns någon misstänkt gärningsman.

Sverige ska bli bättre på att hantera kriser. Därför byggs nu ett särskilt kriskansli upp nära statsministern.

När jag sitter och läser ovanstående två rubriker så slår det mig att inte har Ip-adresser något med polisens förmåga att utreda brott att göra. När mycket centraliceras kring en person så brukar det alltid gå åt helvete.

Jag har nyss skrivit om våra datorspår i inlägget " Äntligen ett evigt Liv"...men jag fastna på handlingsförmågan hos polisen. Vi har ett brott mot en fjortonårg flicka där polisen hindrades av åklagaren att utreda brott.

Vad jag förstår hanterades den tidigare krisen av statsministern och fortfarande väntar vi.........på den tiden fanns inte så mycket Ip...men på Säpo´s bandinspelningar finns många ip eller hur.

Kanske kan Reinfeldt ta tag i den här stinkande historien nu...Sahlin borde också vara kvinna att städa undan stanken....så registrera ip hur mycket ni vill regeringen men hindra inte polisen i deras utredningar......

Förtroendet för USA och Reinfeldt faller som snö i solsken 2

Lite gammal skåpmat som kommer i Aftonbladet..Förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt rasar.

Den partiledare som svenska folket har störst förtroende för är i stället Mona Sahlin.

...så varför inte presentera lite skåpmat från TV4. Där har Miljöpartiet blivit Sveriges tredje största parti och det utan att hålla tyst som Mona.....men Fredrik sitter säkert till nästa val som de brukar säga i idoltävlingarna...vilken konstig rubrik här är snö i solsken 1...
Novus opinions väljarbarometer för december 2007. Grafik: TV4Nyheterna

Bloggens utmaning

Jag har blivit utmanad av: Havsglimten


Följande regler gäller: "Det behöver inte vara realistiska önskningar eller materiella saker. Så här gör ni: Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem, kort eller långt. Tagga sju bloggare som ska göra detsamma."

                                                                                                                                   


1. Al Gore som President i USA och fred på Planeten

2. Sverige lämnar EU och torsken får leva.

3. Eva får sin rätt och samhället återinför det demokratiska systemet.

4. Louise får sin rätt och Vetlandametoden upphör

5. Bostad och mat till alla människor på hela planeten

6. Ett lugnare tempo

7. Mer musik


Tillägg (några timmar senare) om motivering efter påpekande av en av utmanarna...behövs det någon motivering till mina 7 förhoppningar...ok då....Jag lägger in en sång som motivering           

                                                                                                                      

Jag utmanar:

Alter Ego
Birger Schlaug
Magnus Uggla

Lunkens Blogg

Engla

Imagine

Johan hellström


Håll i frun Sven

Inbrotten under julhelgen blev ovanligt många i år - på julafton ökade bostadsinbrotten i Stockholms län med 75 procent jämfört med den 24 december förra året. Vi har ju fått en regering som gick till val på ett tryggare samhälle....men jag gillar Svens kommentar mitt i eländet

I Mjölby upptäckte Sven Fransson, 72, på julaftonens morgon att någon brutit sig in på altanen till huset

De hade stulit julmaten. Tjuvarna hade ratat sillsalladen och risgröten. Resten tog de.

- Jag vet att frun gör god mat. Men att den är så jävla god att den är stöldbegärlig, det visste jag inte. Man blir så snopen, säger Sven..så till Sven en liten sång.... Ella Fitzgerald I Can't Stop Loving You  Äntligen ett evigt Liv

GP skriver
Vi människor lämnar efter oss allt fler elektroniska fotspår i vardagen. Till att börja med när vi ringer, mejlar, surfar och sms:ar, men också i ökande utsträckning när vi handlar, passerar in på jobbet, kör bil, åker kommunalt, tittar på film, besöker vindskontoret (!) - och så vidare. Så var det inte förr. När vi ringde på den elektromekaniska tiden var alla spår borta så snart vi la på luren. Men när saker är datoriserade går det att spara e-fotspår i loggfiler, och går det så görs det. Och görs det så ska informationen naturligtvis användas.
Därför har EU utfärdat ett direktiv som framtvingar lagring av alla EU-medborgares elektroniska kommunikation i 6-24 månader: vilka vi ringer, mejlar, sms:ar, och hur dags, var vi befinner oss när mobilen används, med mera. Därför vill både regering och opposition ge Försvarets Radioanstalt (FRA) i uppdrag att filtrera allt som sägs i kommunikation (telefonsamtal, mejl, sms, etc) som passerar landets gränser.
Vi lovas guld och gröna skogar
Ett problem för anhängare av privatlivets helgd är att storebror ser trevlig ut och talar med sockersöt röst. Han tar sig olika skepnader. Ibland visar han sig i Thomas Bodströms kropp, ibland i Beatrice Asks, ibland i Mikael Odenbergs, ibland i företagsledares, generaldirektörers och byrådirektörers kroppar. Gemensamt för storebrors olika inkarnationer är att vi medborgare lovas guld och gröna skogar om vi bara låter honom få snoka i vårt privatliv.
Men det finns en sida som alla glömmer när de talar om att storebror ser dig. Storebror syns också...
Läs det här lilla inlägget jag skrev efter att Kristdemokraterna (´s dator) varit inne och läst detta på min blogg.....jag tycker det är ett mycket läsvärt inlägg klicka här. Det finns fler inlägg av denna typ på bloggen. Den om Aftonbladet är ett annat exempel. Fritt om myndighetsövervakning är lite typisk...

Men lite allvarligt så kan jag väl säga till unga killar & tjejer att håll inte på och skriv personliga dagböcker på nätet. De är som sagt rätt långlivade i den digitala världen....men man kan ju alltid byta dator och namn..en identitet i ständig förvandling som IDG skriver..

Sammanfattningsvis så lyssna på och spara, det är väl syftet med både tryckfrihet och yttrandefrihet.....så vem bryr sig :)      Med tanke på GP´s artikelförfattares Vi lovas guld och gröna skogar så finns det en passande bild...

Vi lovar inte guld

Mitt lilla bloggtips 071226

Isabella Lunds blogg, en 45 årig Sensuell Qvinnlig Konsult...Att arbeta som eskort är en blogg som DN inte gillar.

Men den är mycket saklig, välgjord och snygg..en av sveriges mest läsvärda bloggar...

Förtroendet för USA och Reinfeldt faller som snö i solsken

S-ledaren Mona Sahlin har högst förtroende bland de svenska partiledarna, enligt en Sifomätning i Aftonbladet. Stor uppgång får även miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand, vars stöd ökar med sex procentenheter till 36 procent.

Nu är nog siffrorna för Mona relativt höga. Socialdemokratisk politik att hålla tyst och lägga på locket håller aldrig i längden

Förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt fortsätter dock att rasa. Det är väl inte så konstigt när han säljer och delar ut hela vårt gemensamma Sverige. Det verkar inte finnas någon tanke på framtiden alls i allianspolitiken (m). Nu är det rea och utförsäljning som gäller. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt under mandatperioden...men är det inte något som är fel i denna leende roffarpolitik.....var det inte något Reinfeldt glömde........


Finns det något jag tappat förtroende för under 2007 så är det USA. Med nuvarande ledning så är det en skurkstat och inget annat. Nu släpper man in Turkiet i Irak för att sköta sin mördande politik. För visst har USA fortfarande den militära styrkan att upprätthålla luftrummet över Irak. Vi kommer kanske att återigen få uppleva mördade barn och kvinnor, men ge inte Turkiet skulden den här gången. Ansvaret är helt Bush och USA´s.
Vi får väl se om USA ger en kvinna förtroendet att leda USA i framtiden...något radikalt måste ske innan Bush lyckas sätta hela världen i brand..med sin galna politk...Men oavsett om det blir en kvinna vid makten eller ej så lär det bli både politisk och verklig klimatförändring framöver...

Så här kör man en SAAB

Först slank den hit. Sen slank den dit. Så slank den nästan ner i diket - och fick körförbud.

- De ska inte köras som polisbilar, säger kommissarie Bernt Larsson i Örebro om länspolisens nya Saab 9-5.
Klicka på bilden så får du se hur en SAAB skall köras...


Staten och Kapitalet 2

Det kommer tydligen lite reaktioner på att vi ( du och jag)  blir blåsta på 60 miljarder.
Här är ett hål som lagstiftarna måste täppa till, säger Lennart Sacrédeus (kd).

Eftersom jag avslutade det förra inlägget om Staten och Kapitalet med Blå Tåget så kanske Ebba Grön kan vara lättare att lyssna på för de lite yngre läsarna. Klicka och fundera på hur dina surt inbetalade skattekronor försvinner till annant än miljösatsningar, vård & omsorg , skola...känn dig blåst...Kungen hade sitt årliga tal om framtidshopp... Han passade även på att uppmärksamma klimatfrågan, där den rika delen av världen måste känna ett särskilt stort ansvar. - Det är nu, de närmaste åren, vi avgör om vi kan överlämna en bättre värld till våra barn och barnbarn. Längre fram kan det vara för sent. - Låt oss hjälpas åt att skapa en bättre morgondag. Det är vackra ord av chefen i Kungariket Sverige......

Fredrik Reinfeldt vet med sig att Alliansen är något större och annorlunda än det dagliga fyrpartisamarbetet i regeringskansliet. Skriver Svd...

Sedan gäller det att man inte stannar vid det snickrande på valmanifest till 2010. Partiernas naturliga instinkt är alltid att gå fram vart och ett för sig men ser man på opinionsutvecklingen efter valet kan man väl inte säga att den taktiken är en entydig succé. Tvärtom bör de snarast möjligt börja förbereda en valallians.

Kan det tolkas på annat sätt än att ett och annat parti börjat tröttna på förskingringen av vårt gemensamma Sverige.
Det vimmlar ju av undersökningar men den senaste från TV4 tål att visas igen

Novus opinions väljarbarometer för december 2007. Grafik: TV4Nyheterna


Lite Elisabeth Wiechel från tidigare nr. av Miljömagasinet

Ja då har jag hjulat kring i jul. Kvällens middag var lite intressant eftersom jag och Elisabeth Wiechel tidigare chefredaktör på Miljömagasinet diskuterade lite media och miljörörelse - då och nu. Så jag letar väl reda på en av Elisabeths många artiklar genom åren. Tänkte att amalgam kan väl vara ett tema nog så intressant i jul med knäck och knäckta fyllningar.


14 april 2000

Ledare:
Tandröta

Amalgamenheten i Uppsala är stängd, skrev vi i Miljömagazinet nr 14. De läkare som har bedrivit verksamheten på Amalgamenheten sedan 1990 är av den uppfattningen att orsaken till avvecklingen efter tio års drift är komplicerad och har snarare med eventuella, framtida skadeståndskrav att göra. I klartext kan man säga att det finns något ruttet i hela historien, om detta stämmer.

Det är en eftergift mot de amalgamöverkänsliga att det över huvud taget har bedrivits vård och även forskning runt det problem som experterna på socialstyrelsen så lätt viftar bort som strunt, inbillning och psykiska problem. De elöverkänsliga möts av ungefär samma attityd. Det är märkligt med tanke på hur många gånger myndigheternas experter har fått backa i giftfrågor. När kvicksilverbetat utsäde första gången dök upp som möjligt problem 1956 intygade professorerna att det rörde sig om harmlösa preparat. Det finns oerhört många fler exempel, t ex hormoslyr.

Kemikaliefaran har fått annan status numera. Att miljögifter kan anrikas i näringskedjan, lagras i kroppen och har halveringstider är accepterat. Kvicksilver i fisk är inget att leka med och myndigheternas experter varnar, inte minst havande kvinnor. Men när kvicksilver förekommer i tandfyllningsmaterial i munnen uppstår inga risker, anser myndigheterna. Svenska officiella undersökningar tar fasta på hur ofarligt kvicksilver är i plomber, Amalgamenhetens samt utländska undersökningar, både visar och bevisar att fler metaller än kvicksilver kan ge allvarliga biverkningar.

Skadeståndsprocesser är ett geschäft i USA. Men utan tvekan har konsumenterna en betydligt större chans att driva hälsofrågor i domstol där än i Sverige. De skadestånd som nu utdöms för tobaksrelaterade dödsfall och sjukdomar är gigantiska och tobaksindustrin i sin helhet går en holmgång mot den amerikanska staten. Den kunskapen, att tobak är skadlig för hälsan, satt mycket långt inne och myndigheterna i olika länder kan inte sägas ha blivit tagna på sängen av den oron.

Runt kvicksilver finns framför allt i USA mycket starka ekonomiska intressen hos företag och tandläkare. Detta, menar Amalgamenhetens läkare, är ett dilemma och det är därför de för död och pina inte får komma fram till några resultat som kan peka ut kvicksilver som ett presumtivt miljögift i egenskap av tandfyllningsmaterial. Det skulle kunna leda till skadeståndsprocesser, vida mer kostsamma än någonsin tobaksindustrin kan råka ut för. Därför detta motstånd mot all forskning och alla resultat.

Det låter bestickande och det finns ingen anledning att nöja sig med att all amalgamforskning i Sverige läggs ned. Patienterna har dessutom varit nöjda med vården. Ge "immunitet" åt kvicksilverintressena, så att de inte kan stämmas på stora skadestånd, då får vi kanske fortsätta att forska och hjälpa patienter, föreslår Amalgamenhetens läkare. Tanken är god, men så kan det inte gå till. Politikerna i Uppsala har abdikerat i amalgamfrågan, nu måste den upp på riksnivå. Tanden måste dras ut.

Elisabeth Wiechel


Mitt lilla bloggtips 071225

Maria Ferm är en tjej ni troligen kommer att få höra talas om.....så varför inte läsa hennes blogg redan nu...

Grön blogg som fokuserar på feminism, jämstalldhet, mångfald och antidiskriminering och berör allt fran Bara Bröst till hur de etablerade partierna närmar sig Sverigedemokraterna

Den Gröna Påven

Påven anklagar människors själviskhet för att förstöra miljön på jorden. Han utnyttjade tillfället för det vid den traditionella midnattsmässan i S:t Peterskyrkan natten till juldagen. Påven sade att "ju rikare människor blir desto mer plats tar de åt sig själva. Och desto mindre plats blir det åt andra". Påven talar främst om människan men även Guds trädgård håller på att gå åt helvete. Det är bra med böner men nu krävs det handling...

Jag såg just på text tv om mer än 100.000 människor på Siri Lanka som flydde undan vattenmassorna...undrar hur många andra djur...insekter..växter som dukar under

I Aftonbladet ser jag en sida som är typisk för med-vetenheten..rösta på 2008 års resmål.

Succén är tillbaka. Nu drar RESA igång sin unika läsaromröstning för fjärde året i rad.

Vi vill veta vart DU helst reser under 2008. Du kan väl klicka på bilden så kommer du till TV4....


Foto: TV4Nyheterna

Så vart skall du flyga sen lille vän......månen kanske....

Vi dansar inte lika bra som sjömän

De hade sett fram mot att fira julen till sjöss på en tvådagars kryssning. En halvtimme innan båten skulle gå kom chockbeskedet.  Båten var full...


Den norskägda men Barbadosflaggade lastbåten Wilson Garston brakade på grund vid 18-tiden på julafton strax utanför Helsingborg. Varför fartyget körde på grund är oklart, men en 33-årig styrman har förts iland och misstänks för sjöfylleri.

Det är nog klokt att hålla sig på land med Gessle (klicka på bilden)
 


Fred och inga nya murar

Israel planerar att bygga 750 nya bostäder på ockuperad mark nära Jerusalem nästa år. Det är den israeliska rörelsen Fred nu som avslöjat byggplanerna, som upptäckts efter ett detaljstudium av Israels budget Klicka på bilden och fundera....


Staten och kapitalet

Skatteverket har granskat domen och konstaterar att den innebär att stora bolag kan kvitta vinst mot ränteavdrag i dotterbolag som bildats enbart för att minska skatten.

Julen är fridens tid. Och gåvornas. Det är också den högtid då våra folk-valda, kanske mer än någonsin, vill göra

goda gärningar. De flesta får lite bättre ekonomi nästa år. Undantaget är pensionärerna och de som står utanför arbetsmarknaden.

Egentligen skulle jag lägga ut en filmsnutt från blåsningen. Det är ju aktuellt med ett antal filmer som Arn nu.
Men det finns bara en sak som passar till våra båda euvänliga arbetarpartier..klicka och fundera...Det är kul att betala skatt, var det inte så Mona sa....men fan att det är lagon roligt att göda massa direktörer när vi behöver våra gemensamma pengar till miljöinvesteringar, vård & omsorg..skola...Visst är det Nya Sverige fantastiskt...60 miljarder blir vi just nu blåsta på........Det är dina skattekronor bara så du inte tror att miljarderna kommer från någon annan någonannanstans....  Vet du vad svaret blir ..ja man skall inte blanda ihop äpplen och päron...jo det är just det vi skall börja göra...en grön fruktkompott


Flottig jul

Mona(s) & Fredrik(m) de båda arbetarpartiernas ledare önskar de som har det sämst en God Jul. Vore det inte bättre de ägnad de övriga 364 dagarna till att göra något åt fattigdomen..solidariteten..friheten.

Kalle men inte Karl

Sveriges Television kallar dem lägereldsprogram, sådana som trots ett nytt tv-landskap med ett oräkneligt antal kanaler fortfarande samlar stora delar av befolkningen

Däremot verkar kungens makt att samla folket minska.
Det stormar på Malmö stads webbforum om Stortorgets framtid. Ut: statyn av Karl X Gustav, bilparkeringen och gatuköket! In: kaféer, lekplats, torghandel och bronsskulpturer av djur!

Religionen håller ibland uppe publiksiffrorna.
Nu ökar strömmen vallfärdande kristna till Betlehem. Tidigare år har det varit glest med besökare. Hotellen har haft många rum outhyrda. Det har varit för oroligt för att turister och andra ska våga sig dit.

Det verar svårt för tomten i år.
Knarklangare öppnade eld mot en helikopter med en jultomte

Men slutet gott allting gott...Den här julhelgen är den bästa på många, många år för Dan Estrin. Tre dagar innan julafton flyttade han in en egen lägenhet. Det är slut med övernattningar i källare, säger han med hopp om att få en rätsida på sitt liv.
- Alla poliser här känner mig. Du får skriva att jag har 70 domar på mig, stöld och olovlig bilköring. Jag kunde inte låta bli att köra bil. Men nu lovar jag att sköta mig. Det är så skönt med egen lägenhet, säger han.

Ja visst är det skönt med en egen härd, julgran, klappar och lite julbord ...du som sitter vid datorn kan ju få ett litet skratt.. Eftersom Gardell numer är hedersdoktor, det rör sig med traditionerna:)... så klart han måste få vara med på bloggen...min vän kantorn...

Nu lämnar vi EU - skriv på

Många vill ge bort Skåne..., arbetsrätten slutar gälla..........Kyrkan är inte farlig skriver Svd...nej det är nog så men Eustaten är farlig för vår frihet..

EU får en president och en utrikesminister.

Den nationella vetorätten försvinner på ytterligare ett
 50-tal områden,främst rättsliga och polisiära frågor.

EU militariseras och får en gemensam försvarspolitik
 som kan leda till ett gemensamt försvar.

De stora medlemsstaterna, såsom Tyskland, får
 mer makt på bekostnad av de små, såsom Sverige .

EU-lag går före svensk lag och grundlagen.

Kräv frihet för Sveriges folk att få rösta klicka här


Många söker svaret

Per Lundberg tror inte bara på Freja och Oden utan också på tomten - den nordiska hustomten. Fredrik Reinfeldt han söker svar i hemlighet


Frågan varför kommer inte tomten är inte så svår. Det är dimma och släden kan inte lyfta och inte kommer bussen fram heller till lågprisflyget

Men Kalle han dyker upp varje år men inte Arne. Inget tar knäcken på Arne Weise, 77. Han vill fortsätta göra tv - efter sin död. - Frågar någon där nere i helvetet tackar jag inte nej.

Himmel och helvete ja, ja...men  i St Botvid, Oxelösund, håller julottan greppet. 150 personer är inte ovanligt i kyrksalen. Däremot är intresset inte lika stort i St Nicolaikyrkan vid Stora torget i Nyköping. I fjol kom det bara 40 personer.

Ett sätt att hitta svaret kanske är att älska varandra..

God Jul önskar jag med en länk till TV4

God jul alla läsare av min blogg och grattis Miljöpartiet de Gröna, Sveriges tredje största parti.....

Novus opinions väljarbarometer för december 2007. Grafik: TV4Nyheterna


AB flyg & far

Svenskarna kan ändå fortsätta att i lugn och ro sippa på sina paraplydrinkar och lapa sol på Phukets vita sandstränder.

Varför ska de bry sig om ifall det är demokrati i Thailand eller inte. När svenska regeringen säljer stridsflygplanet Jas till juntan.

Då måste det väl vara okej?

På O'Hare-flygplatsen i Chicago måste 170 flygningar inställas i lördags.

Trots det kalla vädret tippas 2007 bli ett av USA:s tio varmaste år sedan 1895 enligt National Weather Service.

Tomten lär få ta bussen i stället för släden på julafton för att kunna dela ut några klappar i södra Sverige. Det blir plusgrader, mulet och blåsigt.

Finns det något samband mellan krigsindustri och krig eller mellan flyg och klimat...under tiden du funderar så har du en liten julhälsning..bara att klicka på bilden...Krossade drömmar och frihet

Krossade drömmar 11-åriga afghanska flickan Ghulam Haider blev bortlovad till en 40-årig man i stället för att få gå i skolan. Allt för att föräldrarna behövde pengar enligt dem själva.

Eller att USA i Afghanistan bombat ihjäl många civila vid luftangreppen på föregivet talibanska byar? Eller att Washington i samarbetet med regeringen i Kabul stöder sig på krigsherrar som befolkningen i det svårt härjade landet ej sällan ser som en värre plåga än talibanerna?

I Sverige är Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson kritisk mot regeringens politik. Han har svårt att försvara den förda jobbpolitiken för väljarna.

Det finns mycket att fundera över. Framförallt att Kristdemokraterna är kritiska till sig själva..hm..för visst ingår Kristdemokraterna i vår regering..den som bedriver "jobbpolitik" och närmar Sverige till Nato och vill att vi skall ingå i EUstaten....

Kanske kan Alf Svensson som verkar vara en tänkande människa även arbeta för att svenska folket får sin frihet tillbaka. Friheten att rösta om det nya EUfördraget...vill du ha en folkomröstning så läs här


Livs-medel ett drivmedel

En 55-årig Ica-handlare från Umeå dömdes på fredagen till villkorlig dom och dagsböter för försök till bedrägeri.
Men det handlar inte om köttfärs. I stället försökte han lura till sig 160 000 kronor i EU-bidrag. EU bedriver en gemensam jordbrukspolitik, med en gemensam inre marknad med högre priser än världsmarknaden. Denna politik slukar i runda tal 45 procent av EU:s totala budget.

Det har varit en hel del tråkiga nyheter från ICA senaste tiden. Nu kommer det en nyhet om att ICA återkallar 100 ton äpplen, odlade med förbjudna bekämpningsmedel, från butikerna.

Ica inleder nu en intern utredning och har stoppat alla inköp från den skånske odlaren. Odlaren själv skyller på sin personal. - En av mina anställda har använt ämnen som han inte borde, säger mannen till Kvällsposten.
Jo visst är det en anställd som använt kemikalierna- Han har säker gått och köpt dem för egna pengar....

Thomas drack en halv liter Coca-Cola. Några timmar senare fördes han svårt sjuk till akuten.

Nu misstänker polisen att det var dödligt gift i flaskan.

På intensiven gjordes blodprover och läkaren konstaterade att Thomas förgiftats av etylenglykol, som finns i bland annat kylarvätska.

- Vi var i kontakt med polisen i förra veckan och då gav de oss beskedet att det inte kan ha hänt i tillverkning, säger Peter Bodor informationschef på Coca-Cola.
 
Undrar vad det är för företag som levererar livsmedel till Statoil...kan det vara stackars ICA igen.....
Svenska Statoil är ett Sveriges största företag av försäljning av fastfood produkter och andra livsmedel. "Med våra cirka 500 stationer som dagligen säljer exempelvis hamburgare, korv, smörgåsar och sallader måste vi hela tiden hålla en hög nivå på vår livsmedelshygien."

Ja livsmedel..... DEN GLOBALA EKONOMIN RÖR SIG SNABBT och matindustrin är inget undantag. Det gör att den multinationella kartan ständigt förändras när bolag köps och säljs. Det är också vanligt att familjeägda företag av skattetekniska skäl, eller andra, ägs som stiftelser i länder där de inte i huvudsak är verksamma. Det gäller till exempel Spendrups (Liechtenstein) & Pågens (Holland).  Här är ett urval av stora välkända märken och företag på den svenska marknaden. Storleken på företagen kan variera, men gemensamt för dem är att de har stora marknadsandelar i flera länder.

Så det kanske är dags att lyfta blicken från just ICA, men det var bara en liten tanke så här i Juletider

Hittade en liten tanke från Lund om Fair Trade, kanske kan de kommunala inköpen till skolor, åldreboenden osv göra något för att ställa krav på marknaden.


Litet boktips i väntan på Lambertz och Ask

Jag har snurrat runt lite på nätet och hittade detta om en ny bok 2004

Jag hade missat boken tills jag hörde Eva berätta 2007...

.. Vill du läsa Makten, Männen, Mörkläggningen klicka här.
Lyssna på Doris Hopps röst från ett av avlyssningbanden (som mp3) här.

Det finns hur mycket inspelningar som helst i arkiven...hur går det Ask har du kommit någon vart...Justitiekansler Göran Lambertz har beslutat att granska varför åtal för otukt med barn inte väcktes i utredningen kring ....

Under tiden vi väntar på besked från Lambertz och Ask så skall i alla fall jag läsa boken...

Mer botips på SvD eller DN´s böcker 2007

NästaFöregående


Fritt från creeper - God Jul

www.knullis.com *2007-12-22 17:39:36 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:39:30 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:39:28 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:39:20 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:39:16 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:39:14 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:47 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:41 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:36 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:34 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:22 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:13 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:38:04 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:59 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:49 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:42 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:40 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:38 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:22 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:16 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:11 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:37:01 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:36:56 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:36:52 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:36:48 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:36:45 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:36:43 - Organisation Kristdemokraterna
www.knullis.com *2007-12-22 17:35:48 - Organisation Kristdemokraterna
wadstrom.blogg.se *2007-12-17 13:07:36 - Organisation Kristdemokraterna
wadstrom.blogg.se *2007-12-17 13:07:17 - Organisation Kristdemokraterna
www.projo.se *2007-12-17 09:34:36 - Organisation Kristdemokraterna
stationsvakt.blogspot.com *2007-12-14 13:53:07 - Organisation Kristdemokraterna
www.lindqvist.com *2007-12-11 16:19:38 - Organisation Kristdemokraterna


Visst är det en kul lista...lite besviken är jag att knullis är populärare än min sida hos Kristdemokraterna allt enligt  creeper. Det skall bli kul att höra en sexig förklaring...

Svenska kyrkans sajter på internet har många besökare, men förhoppningarna att it-satsningen ska locka nya, framför allt unga medlemmar till kyrkan har hittills kommit på skam. Varken nya sajter, webbtjänster eller närvaro på andra digitala forum har genererat några nya medlemmar. Nu skall jag inte göra den kopplingen mellan Kristdemokrater och Kyrkan och Dagens artikel men visst ser det  rätt komiskt ut i dubbelmoralens högborg Kristdemokratin.....

Tillägg...Dagen, helt ok att ni inte länkat detta..jag har viss förståelse..God Jul :) 

Fritt från Keith - God Jul

Det är en ganska hård skola för en liten engelsk pojke om han vill lära sig spela blues som chucken vill ha det spelat..(klicka på bilderna)


Men kan själv...


Riktigt bra t.o.mMed X-Pensive Winos låter det helt underbart
Men det svänger nog bäst med Ron
Eller här är det nog här som världens störste artist kommer till sin rätt med The Rolling Stones
Det finns så mycket myter om Keith...men här är han..som han är..protesterande helt utan gitarr...lyssna på Keith... 

Innan du lyssnar på Keith här är lite från wikipedia..

Keith Richards, född 18 december 1943 i Dartford, Kent, är en brittisk gitarrist, keyboardist, sångare och låtskrivare, känd som en av originalmedlemmarna i rockbandet The Rolling Stones.

Keith Richards är en legendarisk gitarrist, en av de allra största. Hans förmåga att spela gitarr med mycket känsla men samtidigt hårt och rått har hänfört många under åren. 2003 rankades han av tidningen Rolling Stone som den tionde bästa gitarristen genom tiderna.[1]Girigheten leder

En annan effekt är att Ica upplevs som girigt.
- Våra mätningar är komplexa och fångar upp olika faktorer som påverkar anseendet. Slutsatsen man kan dra är att folk uppfattar företaget som girigt, säger Robert Gelmanovski.

Förtroendet faller för moderaterna skriver DN. Kanske uppfattar väljarna en girighet...Massflykten ur A-kassan kanske kan förklaras i samma girighetstermer

Det som är betydlgt värre är att USA givit ok till Turkiet att anfalla Irak. På något annat sätt går det inte att uppfatta det som sker. För visst kan USA upprätthåll luftrummet över Irak om de önskar?.Det finns samma girighet hos Bush som betyder att omvärlden tappat förtroende för USA som stat.

När delar av statsapparaten dessutom medvetet undanhåller lagbrott så kan man nästan tala om skurkstat...men å andra sidan sker det ju i Sverige också med borttrollade band och förhindrade utredninger...

Svenska kyrkans sajter på internet har många besökare, men förhoppningarna att it-satsningen ska locka nya, framför allt unga medlemmar till kyrkan har hittills kommit på skam. Varken nya sajter, webbtjänster eller närvaro på andra digitala forum har genererat några nya medlemmar.

Nej det är nog inte så lätt att lura människor på den här Planeten längre..Hur får ett företag,en religion, en regering eller en stat åter respekten och förtroendet......ni alla PR-konsulter som skall få oss att gilla ruttet kött, nedrustat samhälle, bomber i huvudet på barn och lögner..inte ens Kyrkan lyckas längre....då får väl min egen Jesus tala..lyssna på denne livserfarne respekterade och trovärdrige man....

75%-igt

75% av 0 = 0
75% av 10.000 = 7500
75% av 20.000 = 15.000
75% av 40.000 = 30.000
75% av 80.000 = 60.000

Men för allt fler så blir det 75% av 0 = 0


Fri från gränser 2008 års trend

När handeln och den globala kommunikationen ökar så faller länders gränser. Sverige upphör snart son stat och ingår i Eustaten. En utrikesminister och president...suck räcker det inte med Kung och statsminister..så mycket påvar de finns..Blair har förstått trenden med påvar och konverterar:)

Danskarna har visst inte förstått att de ingår i EUstaten..i alla fall inte Sören Kraup Danmarks gränser i dag är inte "naturliga". Skåne, Blekinge och Halland borde återföras till Danmark, anser Sören Krarup, medlem av Dansk Folkeparti.

Kritiker talar om en ny "järnridå" och om "fästning Europa" som hermetiskt sluter sig mot omvärlden, men för de ansvariga i EU går säkerheten före.
I stort sett alla kommunfullmäktiges ledamöter är överens om att Höganäs kommun klarar att ta emot 50 flyktingar under en tvåårsperiod. Men inte sverigedemokraterna..finns det något mer identitetslöst än detta gnäll och hatparti? Svensk historia har de bara läst till kalle dussin...Det tål att fundera över vad det är att vara Svensk i dessa tider av förändring. Det mest Svenska som skiljer ut oss från resten av jordens folk är att vi inte tror på någon gud eller kollektiva lösningar...alltså en stark övertygelse på individen och det annorlunda

Så en trend som pågår är att försöka bygga upp storstaten Eu för att ekonomiskt möta Kina och USA på "marknaden" Den trend som kommer att slå igenom framöver är inte religöst eller etniskt förankrad. lokalsamhället kommer att bli den trend vi kommer att få se framöver. Människor vill ha nära till bostad, produktion, handel och service. Det som kommer att driva den trenden är givetvis miljön......

Men vi kommer att få se många konflikter framöver när ursprungsbefolkningen kräver demokrati och mark. USA är jag övertyad om, kommer framöver att upplösas som federation. Det är så stora motsättningar mellan vad de olika amerikanska starerna vill i förhållande till USA. USA´s enda möjlighet att överleva är att ha en yttre finde att skrämma invånarna med. De flesta amerikaner blir nog mer skrämda av den kommande ekonomiska krisen samt den annalkande miljökatastrofen...eftersom USA är den federation på Jorden som inrymmer flest kulturer kommer alltid de nya ideerna att komma därifrån, men tokhoten om den farlige ryssen eller muslimen har nog amerikanerna genomskådat nu...  

Lakotaindianerna har beslutat sig för att bryta sina fördrag med USA och anser sig inte längre vara amerikanska medborgare. Lakotaindianerna har beslutat sig för att bryta sina fördrag med USA och anser sig inte längre vara amerikanska medborgare.   En delegation av lakotaledare har meddelat utrikesdepartementet att fördragen, som är upp till 150 år gamla, inte längre gäller. Det rapporterar tv-kanalen Fox News.
I stället ska lakota själva utfärda pass och körkort, och den som bosätter sig i lakotaland - och avsäger sig sitt amerikanska medborgarskap - slipper betala skatt.

Den glädjande utvecklingen att antalet konflikter successivt minskat i världen tycks nu ha stannat av. Under de senaste tre åren har antalet väpnade stridigheter totalt uppgått till cirka 30, en siffra som inte förändrats. Utvecklingen oroar fredsforskare.

De är inte oroande med konflikter..tvärtom..det som är oroande är när någon försöker lösa konflikter med hot, utpressning och våld. I grunden på en konflikt finns alltid att människor vill något...en förändring är vad Planeten behöver..en fredlig förändring byggd på respekt för olikheter..yttrandefriheten är central i alla förändringsprocesser..den lär vi nog få kämpa rätt hårt för framöver anar jag. 

Samer i Sverige kräver rättigheter. Kurder kräver rättigheter. Palestinier kräver rättigheter..Afrikaner kräver rättigheter...Indiens befolkning kräver rättigheter..Sydamerikas folk kräver rättigheter......FN kommer att bli en mycket mer central organisation för jordens folk framöver...och det är väl bra....

Gott Nytt År...och idag vänder det mot ljusare tider...och hetare. Avslutar med en liten film bara att klicka..


Fri att ge en hjälpande hand

Alla situationer går att tjäna pengar på eller....Svd skriver om ett företag som skor sig på människors solidaritet. Det jag slås av är givetvis att det är en fd. socialdemokratisk landstingpolitiker som äger företaget. Men det är väl utvalt av SvD med omtanke... Något som också framgår även om lite dolt är regeringens jobbsatsning för unga människor..

"I rummen runt omkring oss på en av Stockholms finaste adresser i Gamla Stan sitter ett tjugotal ungdomar och ringer. Sopsäcken är för länge sedan full och nu hamnar skräpet mest på golvet. Doften eller stanken i rummet, kombinerat kök och möteslokal, påminner om den i ett studentkorridorskök.

-Det är viktigt att ni är ärliga, säger säljcoachen Anna Hoskonen, 20 år, som håller i genomgången för jobbintresserade som lockats hit via Arbetsförmedlingens platsbank."

Det finns en organisation som heter Röda Korset som du kan känna dig lite tryggare med. Men generellt går det nog att säga att små organisationer med människor på plats i olika länder är effektiva. D.v.s. en stor del av det du skänker kommer fram. Men egentligen behöver du bara sträcka ut en hand till någon hemlös i din egen stad. Svårare än så är det inte.....

Kanske visar SvD´s artikel på att vi inte skall överlåta ansvaret att bistå andra genom välgörenhet.....Vår nuvarande regering väljer att minska bistånd ...ingen bra politik..


Hur var det nu Carlgren (c)

Nu är det moderaternas sjunkande väljarstöd som är problemet för regeringsalliansen. Sedan augusti har partiet backat från 25,3 till dagens 21,8 procent. Sedan valet i fjol har moderaterna tappat 4,4 procentenheter, och får nu dela rollen som problembarn i alliansen med kristdemokraterna.

Dn´s analys om att moderaterna tappar stödet är nog inte riktig. För trots så mycket förändringar och även skandaler håller partiet kvar ett högt stöd.

Det är nog värre med de interna moralistiska striderna i kd och folkpartiets framtoning som ett förbuds och kontrollparti. Det som slutligen kommer att avgöra är miljöpolitiken. Centerpartiet som nog några hade förväntningar på har totalt misslyckats. Carlgren låter mer som finansminister än miljöminister. Det jag blev förvånad över var att centerpartiet t.o.m. försvarar export av plutonium.

Någon annan någon annanstas är det utmärkande för miljöpolitiken.

Lokala politiker i Nyköping som har insyn i Studsviks arbete visste redan innan transporten av kärnbränslet till Sellafield om att delar av bränslet skulle bli kvar i Studsvik. Syftet med nämnden är bistå allmänheten med information. - Någonstans är det invånarnas eget ansvar att söka information, säger Stefan Appelgren, departementssekreterare på miljödepartementet. hm..............

Fritt om centern, pudlar och bävrar

Monoline insurance companies

Just när man börjat få grepp om subprime-eländet kommer nästa finansiella modeord. "Det lär framkalla rysningar - inte bara bland språkvårdare", skriver Dagens Industri.

Monoline insurance companies", eller kort och gott "monolines", är försäkringsbolag som enligt amerikansk lag enbart får ägna sig åt återfösäkring av obligationslån. Motsatsen är "multilines" - alltså traditionella försäkringsbolag

Ok vad betyder nu detta. USA är på väg in i en ekonomisk kris..det är som ett korthus. När kreditmarknaden för bostäder havererade så fick det pumpas in  miljarder för att hålla ner räntan mellan banker. Det är ett återförsäkringssystem kan man enkelt säga.

Nu kommer nog nästa problematik..obligationslånen...det ekonomiska systemet är oerhört känsligt. Ekonomin är global och transaktionerna går på nanosekunder....

När investerare börjar hålla i kapitalet och när konsumenterna inte handlar..så går det fort.....man kanske inte skall vara så bekymmrad i juletider..- Man är dum om man går ut och jobbar, säger Maud Ekendahl (m) till TV 3:s Insider.....men ni andra som är lite realister var lite försiktig med att ta lån... eller gör som andra spara :)

Lite reprismusik från blå tåget till de röda
 

Klimatsmarta julklappar

En klimatvänlig jul behöver inte vara foträt. Om man lär sig undvika de värst växthusfällorna kan man unna sig både det ena och det andra. Till exempel att få en bit regnskog i julklapp. Det bästa man kan göra för klimatet är att inte fira jul över huvud taget. Men det vill man ju inte.

Att köpa julgran blir allt dyrare skriver SvD...Metro har en lista på klimartsmarta julklappar....
..men den mest miljösmarta gåvan till dig själv hittar du här från 20:-

Mänskligheten är torsk. Protestera mot EU-beslutet

För varje timme som går ökar protesterna på internet mot EU:s beslut om nya torskkvoter i Kattegatt. Beskedet i onsdags var att kvoterna sänks betydligt mindre än EU-kommissionen föreslagit - och nu har privatpersonen Maths Björklund startat en namninsamling mot beslutet.

Namnlista här
Konsumtionen ökar - men vi blir inte lyckligare. Varför fortsätter vi ändå att konsumera allt mer?
Snart har vi inget kvar att konsumera..rovdriften på naturen måste få ett stopp.


Fritt hav

Sahlin, Ohly och Eriksson i gemensamt utspel: Regeringen bör samordna politiken med Polen och de baltiska staterna, som inte vill att gasledningen placeras på Östersjöns botten. Regeringen väljer strid med grannstater och fred med gasindustrin. En alternativ ­sträckning på land bör snarast utredas för miljöns skull.

Läs mer här

Fritt om ping i juletider

Är det någon mer som har problem med ping till bloggportalen?
http://www.knuff.se/ och en hel del andra servrar fungerar klockrent.


Jag har skrivit till info@bloggportalen.se men tyst som i graven. De kanske är ute och julhandlar:)

Hoppas bara det inte har något samband med att Aftonbladet numer äger bloggportalen. Jag är ju inte så poppis på Aftonbladet.......


Så nu testar jag ett litet ping...

God Jul och Gott Nytt År
Björn Wadström

Ett litet tillägg. Det kom ett svar från bloggportalen. kl13:18
Hej Björn!  
Kan du ha råkat pinga ditt första inlägg mer än en gång innan du lagt in det andra? I så fall kommer din pingning inte att börja fungera igen förrän efter midnatt. Det är en spärr vi har för attt försvåra möjligheten till spam.   Med vänliga hälsningar  
Kundsupport Karin Wessling Haglund  
Aftonbladet Blogg & Forum
Aftonbladet PLUS
Viktklubb.se

Det var ju gott så jag provar väl efter midnatt igen.


Har miljön något val eller någon frihet


Julefrid på olika sätt

Är du folkpartist? I så fall tillhör du julens stora förlorare . Det är en småborgerlig vana att ge bort en massa julklappar. Man har stålar och full möjlighet att konsumera. Folkpartister gillar helt enkelt att fira jul som de gör i "Fanny och Alexander",  Egentligen har DN-artikeln aenaste novembermätningen som utgångspunkt. Men kul vinkling...
Så här ser siffrorna ut för samtliga partier, med novembersiffran inom parentes:
Moderaterna 20,8 (21,9), folkpartiet 5,2 (7,6), centerpartiet 4,7 (5,4), kristdemokraterna 4,0 (3,6), socialdemokraterna 47,1 (46,3, vänsterpartiet 5,2 (5,2), miljpartiet 6,3 (5,5), sverigedemokraterna 3,3 (2,8), övriga partier 3,3 (1,6).

Konsumtionen ökar - men vi blir inte lyckligare. Varför fortsätter vi ändå att konsumera allt mer? Svenska forskare ifrågasätter behov och konsumtionsmönster i Formas nya bok "Konsumera mera - dyrköpt lycka".
Nej det är ett stressande och resande för att hinna med. Hinna med vadå - Livet kanske..
Flyg är ett otyg och det leder visst till våld också..Ilska och tumult bröt ut på Sturups flygplats utanför Malmö efter att en flygning till den polska staden Katowice ställdes in natten till fredagen.

Men alla har det inte så fett och då blir det välgörenhetsorganisationerna som får träda in. Fyrtio familjer får en låda med matvaror för tusen kronor i julklapp av Levande Familjer. - Vi stöter på familjer som har det riktigt jobbigt, som hamnar mellan stolarna, säger Lasse Nylén, som tillsammans med sin fru Marie leder arbetet.

Som ett brev på posten kommer kritiken av välgörenhetsorganisationerna. I Sverige är det inte förbjudet att tigga pengar, konstaterar Eva Birath, kanslichef på Stiftelsen för insamlingskontroll, SFI. Det är klart det alltid finns skurkar som hittar en affärsmöjlighet på andras bekostnad

För de unga grabbarna som trodde de kunde lura sexköpare blev det torsk. Det verkar vara ont om torskar både i havet och på land....Jag avslutar med julespriten. Vad vore sillen utan nubbe...kvar i havet troligen:)

Kristina Axen Olin jobbade för mycket. Sa ja till allt. Hoppade över maten, men tog ett par glas vin till natten - för att kunna somna. - Jag kommer aldrig att ta alkohol eller droger för att få ihop mitt livspussel. Jag avstår helt, säger hon.

Jag hade en gammal skolfröken som skulle försöka lära mig stava. Hon lyckades inget vidare men en sak kommer jag ihåg. ...Alltid stavas alltid med två l, och man skall aldrig säga aldrig...

Men har du inte hittat någon rolig julklapp än så fnns det en sida som har det mesta för konsumtionsfreeken

Men en Grön Jul och ett varmare 2008 får vi...så flyg, handla och sup nu är det jul igen....lite musik..


Fritt om vandrarhem och utsläppsrätter

Flyget som vandrarhem låter bra. Att handla med miljön..ja så blir det i EU. Kanske vi kan få se en ordentlig beskattning av flyget snart också.

Jag såg en liten artikel i lokaltidningen om medeltemeraturen.Mellan åren 1991 och 2005 steg årsmedeltemperaturen i Sörmland med 0,9 grader jämfört med de föregående 30 åren, 1961-1990..

....kanske kan vi förhandla med temeraturen.


Fritt om att bygga murar

Al-Qaida har gått ut i en ny PR-offensiv. På en islamistisk hemsida erbjuds allmänhet och medier att ställa frågor till Usama bin Ladins närmaste man, Ayman al-Zawahri.
Trots att USA lovat enorma prispengar (från 25 miljoner dollar till 100 miljoner dollar) för upplysningar som leder till dessa tre mäns gripande är alla tre fortfarande på fri fot. De senast kända spåren efter Usama bin Ladin är från slutet av 2001 när amerikanska styrkor trodde att de inringat al-Qaidas ledare i Tora Bora-bergen i östra Afghanistan.

Visst är det märkligt...jag titade på lite äldre tidningar om bin Ladin. USA´s finde nr 1 , SVD hade Vad har Mandela, Chomski, Bill Gates, Usama bin Laden och Dolly Parton gemensamt? De tillhör världens 100 nu levande främsta genier enligt en brittisk undersökning. Di skriver När en anonym investerare i slutet av augusti storspekulerade i ett kraftigt ras på världens börser fick marknaden stora skälvan. Ryktet spreds om att det var Usama bin Ladin som var i farten. I susning nu finns en beskrivning

Här, framför Büréns herrekipering i Falun, står världens mest jagade man - terroristledaren Usama bin Ladin.

Det är märkligt hur myten om en man används i storpolitiska syften. Jag kommer ihåg när jag läste massa artiklar om att nu har man hittat bin Ladens baser osv. Det borde inte varit så svårt för USA att hitta baserna eftersom man själv byggde upp dem tillsammans med bin Laden. Det var på den tiden USA inte var i Afganistan och behövde någon som krigade mot Sovjet....ja....ja jag undrar jag...

Det här inlägget skulle egentligen handla om hur det byggs murar igen...När muren i Berlin föll så borde mänskligheten lärt sig. Nu byggs det murar i Israel för att stänga ute Palestinier...i USA sker det märkligaste bygget. Längs hela gränsen mot Mexico byggs det en mur. Den sista muren är dessutom en ekologisk katastrof..

....men nog bryter internet de flesta murar..hur mycket betong det än läggs upp mellan människor....


Fri att välja årets spel

Aftonbladet har en möjlighet att rösta på årets spel. Lite text är såklart kopplad till valet t.ex.

Felix Herngren, 40, regissör och skådespelare - "Guitar hero III" för jäkla roligt. Fast egentligen började vi väl med "Guitar hero II". Min son på ett och halvt år är med och spelar. "Gitarr" (Felix försöker uttala det på ett slags svengelska) var det andra ordet han lärde sig. Efter "mamma".

Det är lite uppfriskande när det står lite positivt om dataspel. Jag har ju skrivit en hel del på temat eftersom det alltid finns konservativa krafter som försöker fördömma och sjukförklara alla nya kulturyttringar.
Spelen är ett bra sätt för unga människor att lära sig tekniken. Tack vare internet så kan spelandet sedan utvecklas till ett genuint intresse för it, kommunikation och media. Men läs gärna vad jag skrivit. Klicka här

 


Lite fria miljöklipp

McCain är den ende republikanske presidentkandidat som har den globala uppvärmningen på sin agenda och som har konkreta förslag för hur vi ska komma till rätta med den.
Så sakta svänger de konservativa.......

Jorden går mot en klimatkatastrof men svenskarna förorenar som aldrig förr.

På ett år har vårt långflygande ökat med 50 procent. Det går lite trögt för flyget att komma upp i luften, men det är bara början. Flyget blir nog nästa krisbransch......

Regeringsrätten säger nej till att kyrkan i Fläckebo ska få sätta upp solceller på kyrktaket. Det är tydligen en bit kvar i beslutande församlingars insikt om klimatet...


Grattis Luis! - tekniker och miljöfilosof i Nyköping

Klicka på bilden


The Christmas Show

Fyllerister och bråkmakare skrämmer bort gudstjänstbesökare i Storbritannien. I ryssland sitter några tokar i en grotta och inväntar undergången. Religion är ibland ganska märklig...

Men nu är det Jul och ledigt för många. De som valt att flyga från sverige sitter just nu på Arlanda och glor. Vi får väl hoppas de kommer iväg även om jag inte gillar detta eviga flygande kring vår planet.

Värre blir det för sjukskrivna nästa år  "En förändring blir att den sjukskrivne efter sex månader måste vara beredd att ta vilket jobb som helst"  Så olika faller ödets lotter i det nya Sverige

En liten visa i jultider från mig eller gå på  the christmas show så kommer nog 2008 trots julstök..


Miljöpartiet gillar alliansens flört

Cute Dogs Sleeping.jpg

Expressen Svend Dahl skriver; Alliansen borde flirta med mp


"Allians för Sverige söker förnyat förtroende 2010, men vi vill samtidigt bjuda in miljöpartiet till att diskutera ett framtida samarbete."Nej, det är inte ett
uttalande från moderaternas partisekreterare Per Schlingmann eller någon av hans allianskollegor. Men det borde vara det.


Jag tänkte det skulle vara intressant för dig att läsa om Nyköping. I Nyköping flörtar inte alliansen med miljöpartiet. alliansen har förlovat sig och bildat Nyköpingsalliansen.

Hur kan nu de borgerliga samarbeta med "ett flummigt vänsterparti som miljöpartiet?"  Självklart ville alliansen komma åt makten, det behöver inte vara svårare än så...eller hur....


Hur kunde då miljöpartiet välja att ingå tillsammans med denna borgerliga sammanslutning. Den frågan har både några medlemmar och vänsterpartiet och socialdemokraterna försökt att förstå.  För att förstå vad miljöpartiet såg hos alliansen så var det givetvis en möjlighet att förändra Nyköpings politik mot en mer demokratisk och Grönare kommun. Jag skulle nog vilja påstå att miljöpartiet lyckas ganska väl även om resultaten av olika beslut inte slagit igenom än. Medborgarförslag och klimatplaner får t.ex. inte effekt omedelbart.    

Det viktiga för miljöpartiet är inte att dansa samba, hoppa omkring på torget och dansa regndans utan att genomdriva varaktiga långsiktiga förändringar. Det var heller inte någon kärlek vid första ögonkastet. Inte sa det klick som för Kungen heller men efter mycket diskuterande så valde bonden fru......att påbörja en relation är enkelt, att vårda den och få den att växa är lite knepigare...ibland blir realtioner livslånga och ibland kortvariga...I Nyköping fungerar relationen mellan alliansen och miljöpartiet. Klart det gnisslar ibland, konstigt vore det väl annars med 5 olika partiprogram som skall vägas samman i beslut.....Ibland tar det tvärstopp...för att fortsätta i en mer konstruktiv dialog igen...det är väl som de flesta familjer har det hemma vid köksbordet...


Varför valde miljöpartiet inte det socialistiska blocket i Nyköping. Svaret är ganska enkelt. Socialdemokratin i Nyköping hade utvecklats som i övriga Sverige. En enväldig ledare, obefintliga demokratiska processer och ett maktfullkomligt socialdemokratiskt parti. Ett socialdemokratiskt  parti som endast ville ha stödröster för sin egen politik utan att samregera med miljöpartiet. Vem vill leva i ett patrialkaliskt förhållande utan dialog.....

Miljöpartiet bildades för att de andra partierna inte tog framtiden på allvar. De gröna visionerna kunde inte hitta en plats i de gamla ideologierna, därför bildades Miljöpartiet 1981.
Mycket har hänt sedan partiet såg politikens ljus. Partiet har kommit in i riksdagen och på allvar fått upp framtidsfrågorna på den politiska dagordningen. Miljöpartiet har haft ett samarbete om Sveriges budget samtidigt som miljöpartiet håller den visionära politiken levande mellan alla skattetabeller.

I miljöpartiet finns det människor från alla möjliga håll och med olika bakgrunder och erfarenheter. Den mångfald miljöpartiet förespråkar speglas också internt.  Miljöpartiets partiprogram kan du läsa här.

Vilken samarbetspartner väljer Miljöpartiet 2010. Den som är villig att genomföra Grön politik blir partiets partner. Kanske är det Mona som är den mest attraktiva partnern 2010 kanske är det Fredrik.. vem vet.
Skulle socialdemokraterna komma fram till att "utträde ur Eu är socialdemokraternas politik" så blir det ett betydligt enklare val, åtminstånde för mig. Inte vet jag heller om det är ett önsketänkande men nog tycker jag att socialdemokratin sakta men säkert börjar förändras mot ett öppnare demokratiskt parti igen...


Vilken position Miljön får i Sverige är helt beroende av vilket mandat väljarna ger Miljöpartiet i valet 2010. Att miljöpartiet fortsätter att växa råder det inget tvivel om. 
Hur den politiska kartan i Sverige ser ut 2010 vet ingen. Alliansregeringen kommer givetvis att strö godis över medborgarna inför valet så den situation som råder just nu blir något förändrad. Min lite kvalificerade gissning och även det optimala för Sverige är att miljöpartiet får ett väljarmandat där miljöpolitiken slår igenom oavsett vilket block som får majoritet. Något stödparti blir aldrig miljöpartiet igen. Det krävs av samarbetspartnern att politiken är rödgrön eller blågrön. Det är klart att det kan förhandlas lite kors och tvärs över blockgränserna för att få majoritet. Jag tror att alla egentligen vill ha med miljöpartiet i en framtida regering men det finns en hel del fördomar som våra traditionella politiker och partier behöver arbeta med.


Mycket förenklat kan jag säga att det går inte att placera in miljöpartiet på den vanliga vänster - högerskalan. Visst är det sant att mycket av miljörörelsen uppstod som kritik av den traditionella politiken. Det är också sant att det största väljarstödet för partiet har tidigare funnits bland f.d. socialistiska väljare.

Vänster-högerskalan sysslar egentligen bara med frågan vem som skall äga och hur resultatet skall fördelas.

Miljöpartiet tar en annan utgångspunkt, vår gemensamma miljö, våra livsförutsättningar och Planeten om vi nu skall vara riktigt storslagna.

Det här betyder i ekonomiska termer att miljöpartiet i vissa frågor är angelägna om att staten och det offentliga systemet äger och har makten och i vissa frågor är mycket lokalt och privat förankrade. Politiken skall också bygga på att allt räknas och att alla är delaktiga.

Politiken kan inte ha särintressen som drivkraft. Planetens alla människor, alla djur och vår natur måste inrymmas i politiken. Det är ett lite annorlunda solidaritetsbegrepp än vänstern använder.

Synen på demokrati inom miljöpartiet är annorlunda. Det finns ingen given ledare som talar för alla. Ansvaret växlar och de förtroendevalda växlar. Språkrören är två, för att bl.a. lösa könsfrågan. Det är oerhört många perspektiv som måste vägas samman för att hitta de optimala politiska lösningarna för människans framtid.


Miljöpartiet är alltid öppet för samtal och samarbete med alla partier och organisationer. Möjligen blir det omöjligt att hitta något gemensamt med rent främlingsfientliga och nationalistiska partier. Det finns i hela den gröna rörelsen en djup samhörighet i respekten för det annorlunda och en tillit till allt levande. Vetenskapen för mänskligheten framåt och politikens roll är att försöka omsätta vår kunskap till mänsklighetens bästa.
Politikens roll i samhället som jag ser det är just att alla människors värderingar och tankar vägs samman i beslut och handling.
Jag har skrivit om just värderingar bland jordens folk tidigare. Det inlägget borde du läsa och fundera över.


Jag är helt övertygad om att sveriges befolkning kommer att ge miljöpartiet ett ökat förtroende i nästa val. Även om många kan ha svårt att helt känna tillit till eller dela miljöpartiets hela partiprogram. Men det finns nog inget val, miljöpolitiken måste in i samhällets alla beslut. Något som ofta glöms bort är att det är inte miljöpartiet som organisation som är viktig, det är de politiska förslagen som är viktiga.

Nu pågår rekrytering och utbildning av nya framtida förtroendevalda. Den generation politiker som nu kommer har givetvis grundläggande kunskap i "hur man dansar samba" men framförallt slås jag av hur mycket kunskap det finns som måste in i de beslutande församlingarna i Sverige.


Så rösta på miljöpartiet så får du ett Grönare Sverige..blir det sedan lite rött eller blått i kanten saknar betydelse.

Men miljöpartiet gillar inte bara samba utan framförallt flört och dialog som leder till kloka beslut.

Det skall bli spännande 2008 när Jordens Gröna samlas för första gången..
Men just nu är det väl jul, som gäller och jag glädjer mig åt att miljöpartiet får 6,3 (5,5) i senaste undersökningen.

Ha en Grön Jul och Gott Nytt varmare 2008.

Bloggaren Björn Wadström ;-)


Intressant att läsa om vad andra skriver om miljöpartiet

Fritt om att bryta tabun

I fyra år har kyrkoherde Leif Östborg kämpat för att få sätta upp solceller på Fläckebo kyrkas tak. Nu ska Regeringsrätten besluta om Gud får grön el eller inte.

EU-kommissionen ville minska kvoten med 25 procent. Ministrarna nöjde sig med åtta.

Nu varnar experter att torsken i Kattegatt kan dö ut. Du som förstår att människan bara är ett av många djur på den här Planeten kan se en film om hur vi behandlar andra djur. Observera att det är starka bilder så klicka inte här om du är känslig.

Skall vi få fred och en bra miljö på den här Planeten så finns det många gamla konservativa mönster som måste brytas. Ett globalt informationsytbyte är en väg.

Läs om bloggaren i Egypten. Wael Abbas bröt tystnaden om tortyren i Egypten. När han först såg polisens videofilm av hur busschauffören Emad al-Kabir blev torterad, kräktes Abbas. Därefter lade han ut filmen på sin blogg. Wael Abbas initiativ ledde till att torterarna dömdes.


Fri från bilolyckor

Julen är årets mest intensiva trafikhelg. Och en av de farligaste. Ta Tåget...
Här kan du hitta billigaste bilförsäkringen om du nu ändå tar bilen

Fri från tomtar på loftet

Det blir ingen ändring av beslutet om julavslutning i skolmatsalen.
 
Stellan Skarsgård har tänkt klart. Religion är inget för honom. Och han kan närmast jämställa det med att tro
på tomtar. Nu när snön försvinner så har Stellan ingen att tro på uj..uj..

Metrologen säger att det blir en grön jul så.........

Sverige drar in på bidraget till UNDP, FN:s utvecklingsorgan, med 80 miljoner kronor.


God Jul


Fritt om saknade ledare

Det saknas ledare för Polisen i Sverige. Jag lyssnade på Reinfeltd på radio. Han hade en mycket märklig syn på att polisen inte gör sitt jobb. "Det behövs en medborgarnas rikspolischef."..fan det börjar låta som Röde Mao om Fredrik... 

Det tillhör väl  moderat moral att skylla brottsligheten på polisen. Har Herr Reinfeltd ingen del i den ökande kriminaliteten? 

Var är miljön

Vi läser om kötthantering i ICA.

Nu kommer det mer om ICA.

Riitta Johansson hade köpt färsk fisk på ICA Kvantum i Hageby. Men när hon ställde sig och skulle tillaga den såg hon hur maskar ringlade omkring i fisken. - Det var inte precis roligt, säger hon.

Nu tror jag det inte är helt riktigt att peka ut ICA som särskilt dåliga på hantering av livsmedel. Det som krävs är att severiges kommuner bygger ut sina miljkontor så att kontrollen, rådgivningen och utbildningen av företagare kan öka.

Det vi skall vara mycket oroliga över är planerna på att sälja ut Apoteksbolaget. Läkemedel är inget för handelsmännen att leka med. Nu börjar regeringen lite försiktigt med ett narkotiskt preparat. Ja nikotin..Från den 1 mars behöver man inte längre gå till apoteket för att köpa nikotintuggummi. Riksdagen beslutade på onsdagen att tillåta försäljning av receptfria nikotinläkemedel i vanliga affärer.

Det kanske inte är så mycket att bråka om men det är första steget till ett totalt förfall för sveriges läkemedelshantering...nu har snart läkemedelsindustrin och köpmännen din hälsa i sina händer....ja då är det anledning att fundera på det som händer i ICA...

Men allt går ju att sälja med mördande reklam...

Miljön torsk igen

Det finns många fula fiskar i Bryssel.
Hellre fler fiskar i havet.

EU-uppgörelsen om fisket för 2008 innebär att torskkvoten för Kattegatt sänks med mycket mindre än föreslaget. Företrädaren för de svenska yrkesfiskarna är nöjd. Havsforskarna vill hushålla med torskbeståndet-

Miljön torsk igen för att andra intressen styr. Det måste vara ett gigantiskt tankefel när politiker tror de kan förhandla hur torsken skall leka och växa. Jag undrar när vi får politiker som förstår vilka frågor som går att förhandla eller förhala.....det är märkligt att alla vet att ett totalstopp är det naturen behöver och ändå får industrin fortsätta...

För dig som vill läsa mer om den varelsen vi kallar torsk så varsågod...

Torsk (Gadus morhua) var tidigare Nordsjöns och Östersjöns viktigaste matfisk tillsammans med sill och strömming. Östersjötorsk förs ibland till en egen underart, Gadus morhua ssp. callarias.

Torsk har en överkäke något mer utskjutande än underkäken. Sidolinjen buktar uppåt på kroppens främre del, och är vit. Tre ryggfenor, varav de bakre två symmetriskt placerade med de två analfenorna. Stjärtfenan tvärt avskuren. Kroppsfärgen är brunaktig eller grå, ibland med grön anstrykning. Undersidan är ljus. En skäggtöm, omkring ett par centimeter lång. Storleken är maximalt omkring 2 meter. Torsken kan väga upp till 100 kg, i Östersjön maximalt 25 kg. Livslängden antas ligga omkring 25 år.

Torsken är allmän i hela norra Atlanten, från Nordamerikas östkust till Skandinavien, och upp till och med de arktiska vattnen vid Island och Grönland.

Atlantisk torsk företar årliga vandringar till fortplantningsområdena. Östersjötorsk och littoral torsk är mer stationär. Lek i Östersjön liksom i Atlanten och Nordsjön sker under olika perioder i olika områden. Lekperioden är den enda tid då torsken samlas i större stim. Befruktningen sker i ytvattnet.

Torsken lever i första hand av sill, lodda och tobis, men även annan fisk och kräftdjur och musslor. Även fåglar har påträffats i maginnehållet hos torsk.

Vanligen påträffas torsk från kusten ner till 5-600 meters djup. Den färdas helst i anslutning till bottnen men kan även uppträda pelagiskt (fritt simmande).

Infångad torsk låter ofta höra knorrande ljud, särskilt hanar.


I bara mässingen

Mässlingen kanske är ett bra ord för den nya trenden att pensionera sig som ung. Eller är det en ny arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Inte vet jag men äntligen börjar man införa medborgarlön:)

Skönt att jämställdheten fungera så det inte bara är Göran P som .... äh så trist..idag är det inte kul att betala skatt..
.


Miss universum ÄR vacker

Den händelse som forskarna har fångat utspelar sig inom ett system av två galaxer kallat 3C321, 1,4 miljarder ljusår från jorden, och har pågått i en miljon år.Strålen på bilden är 20.000 ljusår lång och 1.000 ljusår bred. DN har en rolig formulering "När strålen träffar eventuella planeter i dess väg är risken stor att skyddande ozonlager slits sönder och lämnar eventuella varelser oskyddade mot strålningen"

Det kanske känns lite ensamt att det inte finns några andra varelser än vi på Jorden i Universum.
Inte vet jag mer än du om Universum och de kemiska processer som pågår. Men en sak vet jag och det är att om vi inte nu förändrar vår klimatpåverkande livsstil så finns snart inte förutsättningarna för mänskligt liv på Moder Jord. Det borde vara ganska enkelt eller hur? Vi kan väl börja med att se till att de barn som redan finns får ett bra liv.

Click here to find out more!Men visst är Verkligheten underbar. Lev Livet Leende..

Lite fritt från Aftonbladet

Det finns ett klart samband mellan EU-lagstiftning-beskattning-privatisering. Jag skrev nyss ett inlägg om skatter som slutar med minskade anslag till miljökontoren i kommunerna.

Eftersom Aftonbladet tar upp frågorna så vill jag förtydliga att ICA och andra företag numer förväntas sköta kontrollen själva. Framförallt är det folkpartiet som inte tror på offentliga system. Moderaterna har en mer privatekonomisk framtoning i frågan om att lägga ner det svenska offentliga systemet

Men åter till mina korta kommentare till aftonbladets artiklar idag .

Miljökontoren
i kommunerna får nedskärningar kontrollen av t.ex. livsmedelshanteringen läggs på företagen.

Kommunerna får mer uppgifter och staten sparar och delar ut till vissa. Vi slussar våra skattemedel till EU som försämrar våran arbetsmarknad....suck..vilken succe det blev med skattesänkningpolitiken och Eu staten....

Nu kommer det nya lagar från staten. De gäller nog inte för (m)...men för dig... 

Jag upprepar också min ständiga fråga varför vill du inte rösta om det nya EU-fördraget.
Eller vill du det..ok..varför får svenska folket inte friheten att rösta i fria val om vi skall ingå i den nya Staten?

Nu rasar arbetsrätten..styrningen av våra skattemedel flyttar till Europa...så om nu ICA-Stig har svårt att uprätthålla lagstiftningen i  butiker..hur blir det då när Reinfeldt är färdig och sålt ut allt offentligt inklusive staten Sverige....

Men skyll inte på mig jag sa nej.....


Fritt om kommunen och staten

Den skatt vi betalar till staten sker på olika sätt. Den stora intäktssidan för staten är momsen. Det finns givetvis mängder av andra beskattningsvägar. Det som är centralt är om beskattningen upplevs ok av medborgarna.
Nu har den borgerliga regeringen arbetat med att ta bort skatter som fastighetsskatt, förmögenhetsskatt samt att ändra skatteskalorna. Jag skall inte kalla mig ekonom även om jag studerat ämnet i fyra år, men resultatet har blivit en sänkning till ett fåtal.

Samtidigt med detta så styr staten med lagstiftning vad kommunerna skall göra. Det kommunala självstyret ger kommunerna en viss möjlighet att skapa verksamheter efter lokala behov.

När nu staten väljer att sända med mindre pengar till kommunerna samtidigt som kraven ökar så vem betalar då.
Det blir kommunmedborgarna via kommunalskatten. Den skatten betalar vi efter beskattningsbar inkomst. Inte helt oväntat finns det personer som klarar av att hålla hög levnadsstandrad med låg beskattningsbar inkomst. Om vi nu bortser från den "klassfrågan" (Hittar inget lämpligare ord) så uppstår det ett antal problem.

Staten drar in ersättningar från försäkringskassa och arbetslöshetskassa. Det är nog inte många som undgår att se det som sker just nu. (Sjuka och arbetslösa drabbas väldigt hårt just nu. De är oftast inte alliansväljare, vilket de som får skattesänkning är...)..ok om nu någon blir utan inkomst och statlig ersättning så hamnar kostnaden på kommunens socialtjänst listigt eller hur!
Kommunen skall bekosta skola, hemtjänst , vatten , miljökontor osv...


Fritt om Metro

Jag har redan skrivit om Metro. Det som slår mig är att tidningen Metro är snabb i anpassningen till det nya medialandskapet.

När tidningen lägger ner bostadsbilagan är det nog en klok strategi inför den kommande bostadskrisen. Jag har skrivit en del om bostadskrisen som kommer nu när vi har inflation och sjunkande fastighetspriser samtidigt.
Jag har skrivit en del om bostad tidigare som du kan läsa på den här bloggen.

När det gäller Metro så är den, tror jag, nu Sveriges största tidning. Snabba vältäckande nyheter och du kan ladda ner den som pdf och tidningen har en bra blogg. Priset 0:- på en tidning är svårt att slå för de äldre tidningarna..
Uppköp och stordrift är de traditionella tidningarna motvapen

De tidningar som kommer att överleva är de som behåller hög kvalite på journalistiken och förstår att interaktion med läsarna i form av blogg och andra digitala lösningar vinner.

En tidning som själv föröker bli en upplevelsemaskin och skriva om allt har ingen möjlighet i ett accelererande mediatempo.

Jag tror nog Metro har hittat sin plats, problemet är nog de äldre tidningarna. Vem köper imorgon en lokaltidning där gårdagens nyheter står. Vem läser imorgon en tidning när informationen funnits på nätet flera dagar. Jo vi kommer att köpa tidningarom de innehåller något + värde. Det värdet är en hög grad av undersökande analyserande journalistik...tack för ordet... 

Fritt om arbetsmarknaden

Waxholmsmålet är uppe till debatt jag läser Aftonbladet  Dn och Svd och försöker förstå de olika vinklingarna som ges.
Jag har egentligen bara en sak att säga och det är att beskattning och lagstiftning i Eu betyder att Sverige får anpassa sig till....Min farhåga besannas att det blir anpassning till de regler som finns i det land som har lägst ambition vad gäller arbetsmiljö, löner och arbetsvillkor.

Det är det som menas med fri rörlighet av arbetskraft och kapital..

......skyll inte på mig jag sa nej.

Vad tjänar du själv på att Sverige är en del av Eustaten. Försök att förklara varför svenska folket inte får friheten att rösta huruvida vi skall godkänna det nya Eu-fördraget eller inte...

Eu utan folket ....för vem?

Frige Solen & Vinden

Går det att stänga en reaktor ­ under nästa mandatperiod?

- Ja, det tycker jag att man borde kunna göra.

För att skrota kärnkraften helt kommer det emellertid att krävas att hushållen förbrukar mindre el, förklarar hon.

- Vi pratar alldeles för lite om energieffektivisering i Sverige. Titta bara på Stadshuset, här är det tänt inomhus halva nätterna. Om vi biter oss fast vid kärnkraften kommer vi att hejda den tekniska utvecklingen.

Carin Jämtin ifrågasätter också Maud Olofssons hållning i EU


Äntligen en klok socialdemokrat som talar om kärnkraft och EU, det kanske börjar röra sig i "rörelsen"...hoppas det finns fler lokalt ute i landet ;-)

Child Foot.jpg

Visst är fria val underbart

Rysslands president Vladimir Putin vill bli landets premiärminister.
Hur var det nu. "Nya lianer men samma babbianer"

Så sjung nu alla texten kommer om du klickar på bilden
 

Fria utsvävninger

En ledande kristdemokrat i Värmland har åtalats, misstänkt för narkotikabrott. Mannen greps av polisen när han körde bil. Spår av hasch och amfetamin fanns i hans urinprov. Han misstänks nu för drograttfylleri.
.....Det var väl nästan så att han svävade som änglarna.

......En som redan har landat är Olin
- Jag har lärt mig otroligt mycket under den här tiden. Att sätta gränser mellan vad som är privatliv och vad som är arbete. Nu är jag på väg tillbaka med full fart och mår jättebra, säger Kristina Axén Olin, till SvD.

Men visst är det ett förbannat moraliserande i det här landet...jag tror det är för många nykterister i Riksdagen:) Nej nu lyssnar vi på sex drugs and rock&roll

Björns web och fotoblogg:)

Hanggliding.jpgCute Dogs Sleeping.jpgBoats and Sunset.jpgSunset Scene.jpg
Child Foot.jpgVilken Planet vi har....lyssna på Louis
 

Fritt om fetma

Antalet kvinnor med fetma har ökat med drygt 100 000 i Sverige sedan 2004. I Stockholm går trenden på andra hållet. Kollektivtrafik och bättre mat är några av orsakerna.

Var tionde medelålders kvinna dricker hälsovådligt mycket alkohol. Och gifta, högutbildade och högavlönade kvinnor dricker mest, visar en studie från Lunds universitet.

Åk buss, ät frukt och drick juice!
IMG0002


Och om du bara orkar titta på Let´s dance på TV,  pröva lite gym...

Fritt och gränslöst

280 heltidstjänster inom Tullverket hotas av besparingsskäl. Och..är inte det en naturlig utveckning nu när Sverige skall avvecklas och bli en del i Eustaten. Det finns väl ingen gräns att bevaka längre..eller

Friheten att vräka barn

DN. skriver "Vräkningarna av barnfamiljer ska stoppas. Regeringen sätter press på kommunerna och hänger nästa år ut orter där barn tvingas lämna sina hem."

En hyresvärd / fastighetsägare har ett ansvar att sköta sina fastigheter och att de boende är nöjda. När en hyresgäst inte betalar hyran, stör eller inte vårdar lägenheten är fastighetsägaren "skyldig" att varna eller säga upp hyresgästen. Det ansvaret har fastighetsägaren mot övriga hyresgäster.

När en hyresgäst riskerar att förlora sin besittningsrätt, dvs riskerar att bli avhyst är fastighetsägaren skyldig enligt lag. (hyreslagstiftningen), att anmäla till socialnämnden i kommunen att detta riskerar ske.
Gör fastighetsägaren inte detta kan han inte begära avhysning hos Kronofogdemyndigheten. Kronofogdemyndigheten är den enda myndighet som enligt lag får avhysa en hyresgäst. Det betyder att fastighetsägaren själv, polis eller socialtjänst kan aldrig verkställa en avhysning.

När anmälan kommer till socialnämnden skall socialnämnden bedömma och utreda behovet av ekonomiskt bistånd och / eller andra stödåtgärder.

Jag påstår att det finns ingen svensk socialnämnd som helt följer lagen när det gäller anmälan om risk för avhysning. Den som hävdar annorlunda är välkommen att höra av sig så skall jag efter 4 timmars besök i din kommun bevisa mitt påstående.

Vi har sett hur det går när socialnämnden inte öppnar utredningar. Jag har kallat det Vetlandametoden®. Lite orättvist mot Vetlanda kanske, men Louiseärendet är ett extremt ärende. Det fäster uppmärksamhet på just att socialnämnden underlåter att öppna utredning trots anmälan.

När det gäller bostäder så är det svårt att ge exakta siffror på antal barn som blir avhysta. 1000 står det i media och det är nog lågt räknat, men det får gälla tillsvidare.

En fråga som inte alls finns med i beräkningen är när en "ensamstående man" blir avhyst. barnet som har umgänge med sin far kanske har kvar sin säng hos mamma (mantalskriven), men barnets värld raseras. De kompisrelationer osv barnet byggt upp hos den "ensamstående" tar ingen hänsyn till.
Att barnet inte kan träffa sin far i ett normalt hem tar ingen hänsyn till.

Ytterligare ett exempel är när en villaägare blir av med sitt hus. Där finns ingen information alls till socialnämnden att så sker.

Jag håller på och skriver på en artikel om hemlöshet och återkommer senare. 

Intressant

Boys and Girls var för sig...uj uj säger (kd)

Boyzone hävdar att de planerade en återförening långt före Spice Girls. De misstänker att detaljerna från deras första möte förra året läckt ut - och kopierats av kryddtjejerna. Surr surr surr Girlpower!

Ja..ja..det är bättre med Rolling Stones de bara rullar och rullar..


Men nog kan Spice Girls vara värd att lyssna på ibland ...Spice Girls är en brittisk popgrupp som anses vara världens mest framgångsrika musikgrupp med enbart kvinnliga medlemmar. Gruppen har sålt över 80 miljoner album och singlar.

Under perioden 1996-2000 låg Spice Girls högt på topplistorna och förekom flitigt i media. I Storbritannien har gruppen haft 9 listettor, men var inte fullt lika framgångsrika i USA, där man haft en singel som listetta, nämligen genombrottslåten Wannabe år 1996. Gruppen splittrades år 2000.


Fritt om kristdemokraternas miljöpolitik

Tänk va listigt förbjud biltrafik och så blir det slut på sexhandeln samtidigt...men kära kära kristdemokratiska damer..vakna upp lite...redan på 70-talet hade de flesta "hororna" flyttat in i lägenheter...och där är det redan bilfritt......vilken körning men det låter faktiskt lite miljövänligt:)

...men läs gärna om Eva på min blogg..om ni Kristdemokratiska damer verkligen vill göra någon nytta när det gäller sexuellt utnyttjande.....

Fritt om samhällets grund

Äktenskapet samhällets grund. Nu har Kristdemokraterna yttrat sig igen. Jag har väl lite svårt att förstå mig på religion och präster antar jag. Jag trodde samhällets grund var Moder Jord..men så är det ju att tro:)
Undrar just om Hägglunds grund håller nu när det hettar till.....vi får väl be en bön

Moderat vill bojkotta SVD som julklapp

Jag måste göra ett tillägg till det jag skrivit tidigare. När jag lyssnade på radion i morse hördes Adelshon beklaga och nu när jag kommer hem ser jag att det är en "nyhet" SvD. Så snacka om nyhetstorka när en f.d moderatledares frukost rutiner kan bli nyhet:) Men det här hade jag redan skrivit....

Nu är SvD värre än någonsin. Tidningen är mer regeringskritisk än SVT. Ulf Adelsohn har refuserats på såväl Svenskans debattsida Brännpunkt som insändarsidan.

Inte vill Adelsohn ge bort SVD-prenumeration i julklapp heller.....

Det som utlöst Adelsohns ilska är ett mejl från Svenskans prenumerationsavdelning som uppmanar honom att ge bort tidningen i julklapp.Adelsohn inleder sitt fräna svarsmejl med:

"Uteslutet. Svd är en starkt bidragande orsak till regeringens låga opinionstal".


Ledarbloggen på SVD skriver 
till tröst för Herr Adel-shon Spiralen av negativ nyhetsbevakning och bekräftande opinionsmätningar kommer att brytas

Nu har Herr Adel-sohn fel i sak..moderaterna har mycket högre sifrror än då han själv styrde partiet. Men om nu någon redan sänt en prenumerationsönskan till tomten så kommer det glada nyheter här för Adel-sohn:)


God Jul

Flyg och frihet?

Flyget kan anvädas som tillväxtmotor som I Nyköping. Flyget ger oss stor frihet att resa billigt till avlägsna platser. Det blir såklart miljöproblem både på marken och i atmosfären. Det blir också svårt att bygga bostäder.
Det är oerhört mycket transporter på mark till och från en flygplats eller hur...

Flyg kan användas till att flyga lax från Norge-Thailand-Sverige. Då kan vi ha nytta av billg arbetskraft! Men håller det att äta flygfisk i längden?

Flyg kan användas till att släppa bomber på byar. Då slipper soldaten utsättas för fara! Har vi råd att använda mänsklighetens knappa resurser till vapen?
 

Nu säger FN:s klimatkonferens på Bali nej till att sänka utsläppen av växthusgaser med uppemot 40 procent till 2020. Följden kan bli en katastrof.

Det första som måste ske är en hög beskattning på flygbränslet. Inte så kul med skatter i olika länder, men dessa pengar kan staterna använda till att bygga järnväg eller andra infrastruktulösningar som nu kommer att krävas när flyget inte längre kan lyfta.....Vi har bara en Planet det är den vi bor, älskar och lever på...


Fri att rösta på 2007 års Gröna blogg

Den bästa Fria Gröna Sköna Bloggen läser du just nu eller hur....

Gå in och rösta om årets bästa Gröna Blogg. Rösta på Björn Wadström eller proteströsta på någon annan..
.....utnyttja din demokratiska möjlighet till fria val;)

Det är inte överallt på den här Planeten vi har yttrandefrihet och tryckfrihet.

Joakim som lagt upp den här omröstningen har en blogg du borde läsa


Fritt om väljarsympatier

Så här fördelar sig väljarsympatierna i december sedan Sifo fråga 1 898 person vilket parti de skulle rösta på om det vore val i dag. Förändringen sedan november-Sifo inom parentes: v 5,3 procent (+ 0,4), s 44,1 (+ 1,3), mp 5,6 (- 1,1),centern 7,1 (- 0,5), fp 7,4 (- 0,1), m 22,6 (+ 1,5), kd 4,2 (- 0,8), sd 3,1 (- 0,3)och övriga 0,7 (- 0,3).
Bra SVD att ni presenterar alla partier!

Såklart jag skulle vilja se lite bättre siffror för Miljöpartiet, men vad spelar det för roll egentligen. Miljöfrågan hålls aktuell och det är det viktiga. SVD skriver allt är Miljö.

Alliansregeringen har något år på sig att visa handlingskraft i miljöfrågan, om inte lär vi se andra siffror:)

Nu handlar det om att se til att alla kommuner skaffar sig en hållbar utveckling, en klimatplan, en miljöplan. nedrustningen av miljökontoren måste upphöra i Sveriges alla kommuner, nu! 

Fri

Nu slår Svenska kyrkans diakoner larm om att Stockholms fattiga skickas vidare från socialen till kyrkan.

I år har den borgerliga alliansens mål varit att minska kostnaderna för socialbidrag med 100 miljoner kronor. Nästa års budget innehåller ungefär lika stora besparingar.

Åtta av tjugo socialsekreterare slutar, två vikariat tillsätts inte och ytterligare två tjänster dras in. Situationen inom socialtjänstens barn- och ungdomsenhet i Enskede-Årsta-Vantör är extremt pressad. Politikerna och tjänstemännnen tvistar om orsakerna.

Vi skall inte glömma Sveriges historia....socialtjänstlagen var ett trendbrott mot tidigare syn på människan. Att ge sig på socialtjänstlagen kanske alliansen inte vågar, men att ta bort de ekonomiska verktygen det gör man...för du ser sammanhanget eller...

Kyrkan var historiskt tidigt ute och delade ut allmosor för att få nya själar till församlingen och för att församlingsmedlemmarna skulle få en möjlighet att göra goda gärningar.
Win-Win situation heter det nuförtiden.

Men och det är en viktig poäng. Ansvaret har socialnämndens politiker och ytterst kommunfullmäktiges ledamöter. Så när nu sveriges socialkontor töms på resurser och på utbildade socionomer så lär vi få många Louise

Fri att se film från Bolivia

Bolivia


Det är inte lätt för en demokratiskt vald President att ha USA som granne. Viva Bolivia!

Fritt om DN-anka

Kalle Anka, Kajsa och Musse Pigg har tillsammans med fågeln Pip kallats in som vittnen i en rättegång i Italien...en mycket intressant artikel som är öppen för bloggkommentarer.....jag säger bara.. kvack i yttrandefrihetens namn.... 
285889-17
 

Kriminell MC-åkare, men Vadå?


Sanning och konsekvens

- Om jag enligt de regler som varit i riksdagen är berättigad till den här garantin, då är man dum om man går ut och jobbar och söker jobb, säger före detta riksdagsledamoten Maud Ekendahl (m), som får ut 33 665 kronor i månaden, till Insider.

Miljöförvaltningens chef Gunnar Söderholm har höjt sin lön med tio procent i år. Han kvitterar varje månad ut 85 000 kronor mot tidigare 77 065 kronor. Samtidigt ligger ett tungt sparkrav över förvaltningen på Fleminggatan i Stockholm. Verksamheten ska halveras på två år och anställda har fått lämna sina tjänster.

Men nu har S:t Görans diakoner fått sina misstankar bekräftade. En utslagen kvinna med stora tandproblem fick avslag på tandvårdskostnader av socialen. I avslaget skriver socialsekreteraren att "hon kan tillgodose sitt behov av tandvård genom att ansöka om fondmedel hos församlingen".

De här tre klippen ur artiklarna tillsammans visar, menar jag, på moderat politik.
Två principer är tydliga
1. Satsa på dig själv
2. Rusta ner (eller sälj) det gemensamma (offentliga) systemet.

Det är ett gap mellan retoriken om lata, fuskande, medborgare och verkligheten. Att jag valde exemplet med miljöförvaltningen är för att du skall fundera över dåliga kontroller av kötthantering i t.ex. ICA och de fina ord som nu kommer från alliansregeringen om miljö. Vi ser redan konsekvenserna av moderat politik. Så visst är Reinfeldts regering framgångsrik att genomföra sin politik.......


Fritt om den ekonomiska krisen

Lars-Anders Esenfjäll, 57, var utfattig. I dag skrapade han hem 1,8 miljoner på triss. Jag blir lite glad när jag lyssnar på honom. Verkar vara en ödmjuk man.

Han omnämns som hemlös i artikeln. Det är en fråga som många håller ifrån sig. Hemlöshet drabbar bara andra och av egen skuld.

Jag vill passa på att uppmärksamma om den ekonomiska kris som kommer smygande. ingen har väl missat att läsa om den "bolånekatastrof" som härjar i USA. Det tvingar USA att sänka räntan osv...

Om någon klok ekonom läser det här vill jag peka på något oroande i Sverige. Räntan hålls något så när i kontroll av riksbanken. Även om de nu har en omöjlig uppgift att hantera inflation och sjunkande bopriser samtidigt.

Men bankerna som förstår sig på, har börjat ta ut högre ränta av varandra när de täcker upp lån i andra banker. Den här s.k. bankinternräntan stiger och det är en allvarlig signal till oss alla...framförallt till dig som har lån eller planerar att ta lån...så just nu är det pengar i madrassen som gäller...lås gärna in madrassen i ett bankfack..även om det blir lite obekvämt att sova en stund.... 

Fri att gissa

Det började helt plötsligt komma många läsare till min blogg via de inlägg jag skrivit om Kurder för ganska länge sedan. När jag försöker förstå intresset så hamnar jag på nyheten om mordet i Örebro. Jag reagerar lite på att tidningarna lyfter fram det som ett politiskt mord. 

Fuat Deniz
beskrivs som en förgrundsgestalt för assyrier i Sverige och världen, en respekterad forskare, en omtyckt lärare och kollega. Han var även internationellt känd för att belysa det turkiska folkmordet på assyrier.

Min gissning som är lika välgrundad som tidningarna är att det inte är ett politiskt mord. Vi får väl hoppas polis och säpo tar fram mördaren och även hittar eventuella syften.

En viktig fråga, eftersom den debatteras, är att det är galenskap att förhindra forskning och debatt om historiska händelser. En fråga blir varken mer sann eller falsk, rätt eller fel för att någon försöker tysta debatter. Det här är en av grundstenarna i ett fritt demokratiskt land. Så skriv och skriv om allt som du har kunskap om.

Folkmord har förekommit i historien och pågår idag. Framförallt är det i Afrika vi uppmärksammar folkmord just nu.
Jag skulle vilja lägga till en variabel förutom politiska, rasistiska eller religiösa skäl och det är ekonomiska. Ekonomiska skäl kan givetvis klämmas in under begreppet politiska skäl om man anstränger sig.

Det blir lite svårt att koppla begreppet ekonomi för en del läsare kan jag tänka mig.
Jag för ofta fram USA som den stat som orsakar  konflikter. Då är det de ekonomiska drivkrafterna, typ oljeberoende, herravälde över handel som jag skriver om.
Mordet på USA´s ursprungsbefolkning borde falla inom ramen för folkmord.

Det betyder inte att USA dödar utifrån de traditionella kriterierna för folkmord. Men Vietnam är ett exempel på något som borde betraktas som folkmord. USA hävdar också ofta demokrati och frihet men i verkligheten ser vi hur USA ibland blundar för folkmord. Kambodja är ett exempel. Det som händer i Irak behöver också diskuteras i dessa termer. När en stat av något intresse, typ kampen mot terrorism, låter icke kontrollerade processer pågå för att det tjänar något annat intresse. Vad är då denna underlåtenhet. Vad betyder det om någon vet men inte aggerar fast de har möjlighet....är ett folkmord endast begränsat till just den ledare eller grupp som utför folkmorden.

Var är allas ansvar för det nazismen ställde till med. De som visste att det pågick folkmord och drog vinning av situationen. Vem är egentligen mest ansvarig, den som utför eller den som tillåter att det sker. 
Är det folkmord om vi vet att vårt sätt att leva dödar andra människor?

När det gäller att undvika att processer som folkmord startar eller fortsätter så handlar det i grunden om att arbeta för samtalet istället för våldet. Olika kunskap, åsikter, värderingar har människor jorden runt. (se tidigare inlägg om värderingar)

Det finns en enda fråga vi aldrig kan komma ifrån och det är våra grundläggande livsförutsättningar. Det spelar ingen roll vad vi tillhör för land, vilken tro vi har osv om Planeten inte går att leva på för någon människa.
Därför ar det glädjande att det pågår samtal mellan jordens folk just om klimatförändringarna. Kanske kan det bli den fråga som förenar människor och bidrar till en framtida fred på planeten. Resultaten från Bali var magra, men det pågår ett samtal....Vi har nog inget val....

 I Wikipedia finns avslutningsvis en inledning till begreppet folkmord... 

Folkmord, genocid, är en brottsrubricering som togs i bruk inför Nürnbergprocessen efter Andra världskriget. Begreppet genocid introducerades och definierades av den polske juristen Raphaël Lemkin. Den definierades som "mord, utrotande, förslavande, deportation och andra omänskliga handlingar, begångna mot någon civilbefolkning före eller under kriget, eller förföljelser av politiska, rasistiska eller religiösa skäl". Några år senare antog FN en variant som räknar upp ett antal brottsliga handlingar följt av "förövad i avsikt att helt eller delvis förinta en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd eller religiös grupp som sådan". Folkmordskonventionen som tillkom 1948, är en del av folkrätten. Förbudet mot folkmordet anses förpliktiga även stater som inte ratificerat konventionen, förbudet är vad man kallar jus cogens.


 


Samordningen i miljöfrågan

Mycket blek, utvakad och sammanbiten började han tala, men var tvungen att dölja ansiktet i sina händer då han bröt ihop och började gråta.

- Förklaringen är att jag, konventionens sekretariat, inte kände till att det pågick parallella möten, lyckades han till slut få fram, reste sig och lämnade lokalen. (SVD)


Det var mycket som sköts på framtiden. Vem hade väntat något annat?

Framtiden är våra barn och Aftonbladet hade en bra vinkling idag.
Vi vuxna skapade klimathotet. De som drabbas av framtidens översvämningar, torka och orkaner är våra barn. Aftonbladets klimatpatrull ställer de vuxna till svars. I dag: köttet som miljöbov.

Hur ser det ut i våra svenska kommuner. Fråga dina politiker lokalt om de har någon lokal miljö eller  klimatplan. Hämta ut ett ex i stadshuset och läs den (om de har någon).
 Det är aldrig någon-annan någon-annan-stans som kan påverka...

Nu skall jag förflytta 1 ton stål för att hämta 1 liter mjölk i shoppingcentret. Du kan väl gå tänker du. Jo men jag har hela bilen full av embalage och bråte som skall till "återvinningen". Återvinningen ligger av någon anledning lång bort någon-annanstans.

I media måste alla inte behandlas lika

Två kända rättsfall, som båda rör händelser långt tillbaka i tiden, har än en gång kommit upp till rättslig behandling: "bordellhärvan" och "styckmordsfallet".

Jag har skrivt rätt mycket om Eva (bordellhärvan) på min blogg. Det är inte lätt för en kvinna som Eva att få sin röst hörd.

Men vill du läsa mer om vad Eva säger så hittar du det på den här bloggen under rubriken yttrandefrihet.

Tack SVD för att ni publicerar länken.

Fritt från Nyköping

Ikväll var jag i Kyrkan..hoppsan en ateist i Kyrkan. men det var musik från en av stadens skolor.Det var helt underbart. Kyrkor har faktisk bra ljud och med dessa ungdomar som fyllde kyrkan flera gånger så är det bara att lyfta hatten. 

Vi har  ju också Skavsta flygplats och Ryanair i Nyköping. Det växer så det knakar till alla tillväxttroendes glädje.

Nu gilla jag varken buller, utsläpp, lönedumpning eller lustiga reklamkampanjer. Men ok när jag flyger så blir det ändå Ryaniar..

....snacka om dubbelmoral:)


Fria Argument

Debattartikel läs här.
Arguments debatt om datorspelande klicka här

Fri bloggkommentar i Aftonbladet:)

Aftonbladet tar upp inkomstgarantin och den ekonomiska trygghet en riksdagsledamot har i omstälningssituationen. Inte blir jag särskilt upprörd eller förvånad. Min åsikt är rätt klar och det är att när politiker sitter för länge så tappar de fotfäste i verkligheten.

Samtidigt är det ett problem med politiska uppdrag och det är att det tar en stund att komma in i byråkratierna och hitta vägar att arbeta. Vi skall i ett demokratiskt samhälle ha ledamöter som gärna är ett tvärsnitt av befolkningen.

När de politiska uppdragen tar slut kan det hända att den ordinarie yrkeskarriären är borta och vägen till försörjning är lång.

Nu har vi sätt exempel på hur en del ledamöter som systematiskt använder / utnytjar systemet ., jag tror jag kan nämna fd. statsministern som ett bra känt exempel,

Det är väl den egentliga anledningen till att Aftonbladet tar upp temat. Det är inte bara socialdemokrater som tappar kontakt med marken.

En förklaring av nedanstående Miljöpartister förväntar jag mig kommer på Miljöpartiets hemsida. Eller det går bra att kommentera här också.  Övriga partiers fd. ledamöter har jag faktiskt ingen förväntan på :)

Men läs gärna Aftonbladets artikel..den är en bra utgångspunkt för en diskussion.

Fakta om inkomstgarantin:

1 § Syftet med inkomstgarantin är att skapa en ekonomisk trygghet för en avgången ledamot i den omställningssituation som uppstår när han eller hon lämnar riksdagen. Garantin är inte avsedd som en varaktig försörjning.Miljöpartiet: Per Lager (mp): 19 415

Gudrun Lindvall (mp): 15 759

Birger Schlaug (mp): 16 187

Ewa Larsson (mp): 12 210

Barbro Feltzing (mp): 32 159

Claes Roxbergh (mp): 22 032

Helena Hillar Rosenqvist (mp): 24 571

Ingegerd Saarinen (mp): 24 655

Lars Ångström (mp): 21 439

Åsa Domeij (mp): 17 412

Per Gahrton (mp): 24 753

Inger Schörling (mp): 30 360

Det här inlägget tar säkert Aftonbladet in. Få länkar. Inget obehagligt ämne. Följer så att säga Aftonbladets agenda.


Fritt om miljöpolitik

Finansdepartementets expertgrupp för miljöstudier. "Den svenska klimatpolitiken ger ingen märkbar global effekt".
Det är märkligt hur politiken någon-annan någon-annan-stans skall göra något härskar.

Självklart är det så att miljarder människror tillsammans i Indien eller Kina påverkar miljön mer än bara vi några miljoner i Sverige. Det behöver man väl inte vara expert för att fatta!

Börjar vi däremot se vad varje människa, per / st, påverkar miljön såär det en avgrundsskilnad mellan oss i Sverige och något av "utvecklingsländerna"

Nu börjar vi se vad oviljan att göra något åt klimatförändringarna egentligen handlar om...ja just det ekonomi..och tom egoistisk kortsiktig ekonomi.. 

De Globala Gröna - Balideklarationen
December 2007
Dags för åtaganden

I år lär det bli en Grön Jul..igen..

Fri från energi

Igår hade vi elavbrott här i Nyköping. ca. 1000 hushåll blev utan el p.g.a. ett jordfel. Vattenfall hostade igång systemet så det var väl bra.

En tanke som alltid dyker upp när lampan, datorn, tv, spisen, ventilationen, värmen, toaletten slutar fungera är... shit vilket system som är uppbyggt..
Den här gången var det inte själva produktionen som slogs ut. Det verkar som om samtalen mellan politikerna slagits ut när det gäller globala lösningar...

2008 skall jordens Gröna partier samlas då kanske vi kan komma lite längre....men anledning att vara lite bekymmrade för politikernas oförmåga idag finns...

Men som sagt var här i Nyköping var det bara distributionsnätet som krånglade lite...den här gången..ett jordfel 

Fritt om opinion

Jag försöker hitta Miljöpartiet siffror i SVD  och andra media. Det är rätt märkligt att ingen verkar kunna prestera en lista så vi själva kan läsa alla partier ...men vi lär nog ha en ny politisk situation innan 2010. Avhoppen lär komma inte bara bland tjänstemän:) Stadsministern har slutat regera och nattvandrar istället. Nu stiger inflationen rakt upp och priserna på bostäder rakt ner...vet ni vad det betyder...
klimatkampanjsbanner, fotograf: adminred

Yttrandefriheten 7

Ask visar intresse för bordellhärvan

Justitieminister Beatrice Ask har begärt fram ett underlag om den så kallade bordellhärvan av tjänstemän på sitt departement.

Bra?  läs här fru Ask, så vet du vad du skall fråga efter.

Det finns en sak jag inte tagit upp förutom alla andra skäl att utreda.
Vi har just sett att Åklagaren inte åtalar tjänstämän i fallet Louise och Vetlanda

Det finns ett samband mellan Eva och Louise.
Samhället väljer att skydda andra intressen än unga flickor som utsätts för sexuella övergrepp!

När det gäller ICAskandalen så verkar det däremot rulla på ..
.men helt klart är att  vara flicka och fattig ger inget rättsskydd i Sverige


När det gäller Eva handlar det inte längre om alla Herrar (Rikets säkerhet & ekonomi) som inte ville berätta för sin familj att de gick på bordell. Det var inte kriminellet på -70talet 

Nu handlar det om en 14-årig flicka som utsattes för sexuella övergrepp och VI - du och jag- dvs samhället lät det ske. Sexuella övergrepp mot minderåriga var kriminellet på 70-talet.

Inte en gång till........nu utreder vi...polis, åklagare osv..exakt så som ett demokratiskt samhälle skall fungera!

När skall Aftonbladet gå ner i sitt arkiv och ta fram det material de har arkiverat om bordellhärvan?
När skall Aftonbladet börja skriva om Eva?

Geijeraffären var en politisk skandal som inbegrep mörkläggning och falska dementier. Den 18 november 1977 publicerade Dagens Nyheter en artikel av Peter Bratt om att Lennart Geijer, Sveriges justitieminister 1969-1976, köpt sexuella tjänster på en bordell under sin ämbetstid. Detta var ett säkerhetsproblem, särskilt som några av de inblandade sexarbetarna hade kontakter med öststatsambassaderna och deras KGB-agenter. Källan ska ha varit en promemoria från rikspolischefen Carl Persson till Olof Palme, statsminister i Geijers regering. Polisen hade undersökt en bordell som en del av utredningen om bordellhärvan.

Palme och Geijer dementerade allt som stod i artikeln, tillsammans med Stockholms polischef Hans Holmér, Geijers pressekreterare Ebbe Carlsson och Hans Dahlgren på regeringskansliet. Dementin utnyttjade två mindre sakfel i artikeln.

DN godtog dementin och fick betala skadestånd till Lennart Geijer, ett skadestånd som han överlät till ett stipendium om undersökande journalistik.


Staffan Heimerson
, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln.

NästaFöregående


Fritt fram för Vetlandametoden®

Tjänstemännen slipper åtel. Det betyder i klartext att en tjänsteman på en socialförvaltning har inget ansvar.
Jag har skrivit mängder om Louise och Vetlandametoden®  så det är bara att klicka och följa pilarna.

Att inte väcka åtal betyder att socialförvaltningarna kan fortsätta att inte öppna utredningar. Min mycket bestämda åsikt är att det inte är okunskap eller ovilja hos socialarbetare. Tjänstemannen tvingas in i situationen av ekonomiska och organisatoriska skäl. Men fram till idag hade tjänstemannen ett personligt ansvar.
Det har inte en tjänsteman from. idag.

Det är väl ett sätt att undgå kravet på en lagstiftning där en tjänsteman är skyldig att anmäla sin organisation eller nämnd som åklagaren vill undvika.

Ingen kommer att lyckas förklara händelsen med Louise som "att vi hade ingen aning". Det är en lögn för att skydda vadå? 

Det här ärendet skall givetvis överklagas.

Tyvärr så öppnar inte Aftonbladet detta för dialog på sin blogg. Det är väl känsligt för...ja inte för Louise...hon har redan berättat sin historia.....Men jag länkar de tidningar som skriver något idag.
Metro
AB AB  AB SVD 

Fritt om sexhandel

Handeln med sexslavar inbringar motsvarande runt 15 miljarder kronor årligen till kriminella grupper och är därmed landets mest profitgivande kriminella aktivitet. Men det är väl inte i Sverige...eller hur?

Fritt om miljöpolitik

Färska siffror från Naturvårdsverket visar att Sverige fortsätter att minska utsläppen av klimatgaser. Mellan 1990 och 2006 är minskningen 8,7 procent, samtidigt som den ekonomiska tillväxten varit 44 procent, enligt SCB. Det blir budskapet i Andreas Carlgrens anförande vid klimatkonferensen på Bali i dag.
Jag undrar om det kan vara så att den politiken har något samband med Miljöpartiet?
Men kör nu Andreas vi hoppas du gör en fin show. Kanske kan du sedan komma hem och ändra Reinfeldts budget? Att sälja Nordea kanske inte är så smart...Att sälja Apoteksbolaget kanske inte är så smart..Det står ju lite om avhopp bl.a i DN. så om du hittat lite nya tankar på Bali Andreas så hör av dig så kan du få lite nya kompisar...


Björns Rockbjörnar

Rockbjörnen är kul..så här kommer rösterna från Björn

Nu skall jag inte sura längre på Aftonbladet. Det är bra att vi får yttra oss om musik.
Bladet har ju ny ledning nu så kanske börjar det hända lite.

1.  Årets svenska kvinnliga artist.  Sonja Alden.
2.  Årets svenska manliga artist.  Lars Winnerbäck
3.  Årets svenska grupp               Sahara Hotnights
4.  Årets svenska nykomling       Miss Li
5.  Årets svenska låt                   Magnus Uggla Pärlor åt svin
6.  Årets svenska Album            Magnus uggla Pärlor åt svin
7.  Årets utländska artist            Bruce Springsteen
8.  Årets utländska grupp          Fanns tyvärr ingen att rösta på:(
9.  Årets utländska låt                Tokio Hotel Monsson
10 Årets utländska album         Bruce Springsteen Magic
11.Årets svenska live-akt          Mando Diao

Nu kommer den störste av alla Mr Rockbjörn alla kategorier. Mr Music


Här kommer den största låten.alla tider.vilken text...


Minska oljeförbrukningen.

Varför kan inte oljan få vara kvar i marken. Bränna den leder till klimatförändringar.
 I vattnet blir det bara ytterligare problem.

Vi måste ta vårt förnuft till fånga och stoppa den här galenskapen, sa Gore.
Sverige påbörjade ett arbete som gav resultat för miljön nu har regeringen bara fokus på..

balibanner, fotograf: _admin


Fritt om Alliansupproret

Det började komma in några läsare från en adress Alliansupproret . Eftersom jag inte visste vad det var för adress som länkade så gick jag givetvis dit och hittade en länk till mig under rubriken Yttrandefrihet. Det var två saker som slog mig med denna blogg dels att det var en metroblogg. Visste du att Metro är större än Aftonbladet nu?
Det andra som slog mig var att det var en rätt direktpåskriven blogg. Den är kort och kärnfull så gå gärna in och läs på den. Jag skrattade gott åt lite parodiklipp om alliansen.

Det stod rätt mycket om ICA så jag tänkte ge en ny vinkling på mathanteringen.
För några år sedan kom lite nya kedjor in på livsmedelshandlarmarknaden. Ett av dessa företag var Lidel. Vad jag förstår är affärsideen att sälja alkohol komplementerrat med ett billighets-sortiment av div livsmedel. Nu tror jag att förväntningarna att systembolagets monopol skulle upphöra och att staten skulle lämna Vin & sprit var lite för optimistiska från kedjan.
Resultatet blev ändå att våra vanliga livmedelshandlare tvingades minska service och sortiment för att inte tappa alltför mycket marknad. Vi konsumenter styrs ju ofta av just priset. Här kom nog kötthandeln i kläm i de som jag anser mer seriösa företagen ICA & Coop. Välutbildad köttmästare och erfaren personal osv. kostar givetvis pengar som måste tas ut på varan vi skall betala.

Samtidigt med detta skedde en neddragning av samhällets kontrollfunktioner. Vi skall ju alla få sänkt skatt så då minskar tillsyn osv. Lösningen blev att lägga över kontrollen på företagen själva. Nu har vi sett resultatet av detta.
Det kortsiktiga ekonomiska intresset går alltid före klokskapen, hälsan och miljön.

Jag har skrivit lite om att jag är oroad över regeringens aktion för att avveckla våra gemensaam tillgångar. Det handlar inte om att jag inte tror att det finns mycket seriösa företagare i sverige. Det handlar om att vår regering som jag ser det redan inkopetensförklarat sig vid försäljningar. När sälja är viktigare än att tillvarata allmänintresset har politikerna missförstått vad de har för uppdrag. När säljhysterin tom innebär att regeringen vill att livsmedelshandlarna skall ta över Apoteksbolagets roll då är det dags att byta regering..

Det blir alltmer uppenbart varför Reinfeldt lätt kompromissar i mängder av frågor trots att det strider mot moderat politik.
Moderaterna har blivit ett enfrågeparti. Sälj ut allt offentligt ägande på 4 år. Vi medborgare sitter dumt och tittar på när han delar ut tillgängarna till...inte dig i alla fall....
Det är skickligt av Reinfelt att lyckas med detta men hur centerpartiet och kristdemokraterna kan medverka i detta övergår min horisont.

- Vi måste ta vårt förnuft till fånga och stoppa den här galenskapen, sa Gore.
Det finns ett klart samband mellan miljöförstöring och hur våra samhällen byggs och styrs...Sverige har under den tid Vänsterpartiet - Socialdemokraterna och Miljöpartiet ändå lyckats påverka just Sveriges miljöpåverkan i positiv rikning. Men nu är det bilrabatter, fler vägar, minskade anslag till miljösatsningar som gäller...

Frid Cornelius musiken lever


Fri musik "Anybody seen my baby"


Nu är Björn Wadström arg!

Jag fick en kommentar till mitt inlägg om varför inte sexuella övergrepp mot den 14-åriga Eva utreds.
Trots att polis, åklagare kände till fakta så hindrades dessa i sin yrkesutövning.
Läs det inlägget och alla andra på temat jag skrivit!

Media har i årtionden lagt på locket och inte skrivit trots att det är medias uppdrag i ett demokratiskt samhälle att granska. Jag har varit särskilt kritisk till Dagens Nyheter och Aftonbladet.

När Olle Svenning på en undanskymd plats äntligen skriver så står det  ""En sådan anklagelse, framförd av en länge trasig och olycklig kvinna upphöjs däremot omedelbart till bevis"

Så här löd Carros kommentar på min blogg.
Postat av: carro

Jag vill bara säga det att Eva bengtsson är att lita på.Jag känner henne och detta berätta hon för flera år sen för mig.Hon har mått väldigt dåligt i sitt liv,vad tänker jag ej gå in på men rest sig.Hoppas att hon sätter dit hela jävla skiten och tar bort alla falska glorier låt dom få krypa!!!!!!!!!!

2007-dec-11 @ 20:58

Så nu får väl polisen och media börja göra sitt jobb.
Ut och intervjua kunderna.
Ta fram fakta om vad som hände Eva.
Ta fram dokumentationen som redan finns.

Har du bott i någon av fastigheterna och vill berätta eller sitter på någon annan information berätta, gör det!
Du som har något att berätta kontakta polisen. Litar du inte på polisen eller media så kontakta mig så ser jag till att din information hamnar hos en polis eller journalist du kan lita på. 

Varför är jag så arg nu,  jo jag läste Carros kommentar och Olle Svennings vilken skillnad i värdering av en flicka / kvinnas berättelse. Vi vet dessutom att Eva fanns på bordellen. Jag personligen skiter helt i vilka dessa gubbar var som utnyttjade ett barn. Men jag accepterar inte att polisen inte utreder.

Jag har tidigare presenterat Aftonbladets kommentar till att de inte skriver och inte länkar om Eva.

hej och tack för ditt mejl.
ja det är ett medvetet beslut. I och med att bloggrubriken automatiskt kommer in på vår sida och jag som ansvarig utgivare därmed blir ansvarig använder vi inte blogglänkar i en del känsliga historier. I det här fallet ville vi inte ha rubriker från bloggar som kanske valde att namnge personer vi valt att inte namnge.  Vi har inte tid att välja bland bloggarna och därför tog vi bort tjänsten på denna historia.
Vänliga hälsningar Kalle Jungkvist

------------------------------------------ Kalle Jungkvist Chefredaktör (Editor in chief) Aftonbladet Nya Medier 105 18 Stockholm Mobil: +46705906041 kalle.jungkvist@aftonbladet.se

Nu sitter jag och tittar på Aftonbladets rapportering från läkaren som dömts till våldtäkt. Här finns det gott om rapportering från ett brottmål mot en kvinna. Läs själva och här länkas det för fullt!

Så när jag ser Aftonbladets uppföjning av detta känsliga ärende så förstår jag mycket tydligt att det inte bara är en hund begraven. Det är en hel Kennel! 

Sätt i gång och jobba nu journalister...ta fram den sanna historien om Eva också! Tramsa nu inte Aftonbladet med att stänga av bloggen igen.

Läs mer:

Han avslöjade sexkontakter

Åklagaren: "Hans uppgifter är en ren efterhandskonstruktion"

Läkaren namngav sina sexkontakter

"Hans egen framtid står på spel så då kan han inte hålla sådant hemligt av hänsyn till andra"

"Hon kunde inte röra sig - eller freda sig"

Klinikens narkosläkare om hur den 24-åriga kvinnan måste upplevt påverkan av narkosmedlet

Skilsmässoansökan lämnades in

Viktig för rättegången.

Monica Gunne Skilsmässobrevet lästes upp i rätten - då grät tv-läkaren öppet

Läs brevet - ord för ord

Hade sex med flera patienter

"Flera kvinnor mår dåligt"

Tv-läkaren i rätten igen

Fallet upp i hovrätten

Hoppas på friande dom

Tv-läkaren Carl Troilius ska rentvå sig själv - med nya sensationella uppgifter

Nu avslöjas Troilius förflutna

Nya uppgifter om sexuella relationer

"Han är desperat"

Åklagaren: Det finns ingen trovärdighet i Troilius nya uppgifter

"Agent förföljde våldtäktsoffret"

Plastikläkaren Carl Troilius anklagas för att ha anlitat agent - för att få den 23-åriga kvinnan att framstå som lättfotad

Plastikläkaren byter advokat

Våldtäktsdömda Carl Troilius byter försvarsadvokat inför rättegången i hovrätten

Nya bevis mot Troilius

Åklagaren: Den tekniska bevisningen mycket stark

Troilius kvar i häktet

Advokaten hade begärt att plastikkirurgen skulle försättas på fri fot

Domen mot Carl Troilius överklagad

Åklagaren vill se hårdare straff

Tv-läkaren får fängelse

Men den unga kvinnan hade önskat att Carl Troilius dömts för grov våldtäkt

3,5 års fängelse för tv-läkaren

Punkt SE:s reporter Kajsa Sigvardsson på plats

Läs mer om Troilius-fallet:

"Min huvudman är oerhört besviken"

Troilius försvarare om domen.

Fyra års fängelse

Skärpt straff för plastikkirurgen Carl Troilius

11.00: Carl Troilius får sin dom

Åklagaren yrkade att plastikkirurgen ska dömas till sex års fängelse i hovrätten

"Troilius historia är desperat"

Sista rättegångsdagen mot tv-läkaren i hovrätten i Malmö

Han avslöjade sexkontakter

Åklagaren: "Hans uppgifter är en ren efterhandskonstruktion"

"Hon kunde inte röra sig - eller freda sig"

Klinikens narkosläkare om hur den 24-åriga kvinnan måste upplevt påverkan av narkosmedlet

Läkaren namngav sina sexkontakter

"Hans egen framtid står på spel så då kan han inte hålla sådant hemligt av hänsyn till andra"

Skilsmässoansökan lämnades in

Viktig för rättegången.

Monica Gunne Skilsmässobrevet lästes upp i rätten - då grät tv-läkaren öppet

Läs brevet - ord för ord

Kvinnans namn avslöjat av advokat

"Det är klumpigt gjort"

Hade sex med flera patienter

"Flera kvinnor mår dåligt"

"Offret utpekat av anhöriga"

Kvinnans advokat vill inte att familjen ska vara med när hon förhörs

Tv-läkaren i rätten igen

Fallet upp i hovrätten

Nio öppna ärenden mot Carl Troilius

Misstänks för ytterligare sexbrott

Nu avslöjas Troilius förflutna

Nya uppgifter om sexuella relationer

"Han är desperat"

Åklagaren: Det finns ingen trovärdighet i Troilius nya uppgifter

Hoppas på friande dom

Tv-läkaren Carl Troilius ska rentvå sig själv - med nya sensationella uppgifter

"Agent förföljde våldtäktsoffret"

Plastikläkaren Carl Troilius anklagas för att ha anlitat agent - för att få den 23-åriga kvinnan att framstå som lättfotad

Plastikläkaren byter advokat

Våldtäktsdömda Carl Troilius byter försvarsadvokat inför rättegången i hovrätten

Nya bevis mot Troilius

Åklagaren: Den tekniska bevisningen mycket stark

Troilius kvar i häktet

Advokaten hade begärt att plastikkirurgen skulle försättas på fri fot

Troilius kvar i häkte

Advokaten hade begärt att plastikkirurgen skulle försättas på fri fot

Domen mot Carl Troilius överklagad

Åklagaren vill se hårdare straff

Plastikkirurgen kvar i häktet

Hovrätten nekar överklagan

Tv-läkaren får fängelse

Men den unga kvinnan hade önskat att Carl Troilius dömts för grov våldtäkt

3,5 års fängelse för tv-läkaren

Punkt SE:s reporter Kajsa Sigvardsson på plats

Skicka till en vän Skriv ut Visa på Facebook

Bloggkommentarer till artikeln

Visar inlägg från de 3 högst rankade bloggarna

Åklagarens svaga bevisning

Från bloggen: Byxorna nere visar den osminkade sanningen 27 nov 11:49

Att den åtalade plastikkirurgen anpassat sitt försvar beror mycket på att försöka rädda vad som räddas kan. Det handlar om äktenskap, sin yrkesheder och sin ställning gentemot...

Nasse och hans vänner...

Från bloggen: Storsan 27 nov 20:59


Fritt om bara

Nu har väl Aftonbladet slagit bottenrekord i journalistik. Från Nobelprisutdelning och festligheter för ledande vetenskapliga rön och upptäckter presterar tidningen bara bröst. Vad har sedan Gudrun Schyman med saken att göra?

Det finns en liten rad om Fredspristagaren och det är väl alltid något. för barmark är inte något som vi kan blunda för. Många gillar De Gröna landen som kommer fram när isen smälter, Men media har ett stort ansvar att rapportera om den kunskap mänskligheten har..

Nu har Aftonbladet fått en ny chefredaktör. Vi får väl bara hoppas ha återupprättar den utredande journalistiken och rapporteringen.

Det är annars mest  bara rubriker om våld och kriminalitet. Det kanske är bra att Aftonbladet skriver om läkaren som blir dömd till 4 års fängelse för våldtäkt. Intresset för brottmål kanske är stort hos läsarna? 

Visst är det märkligt att bara TV är det media som verkar upptäcka och publicera, sedan hänger Aftonbladet på ibland.....

Här är lite uppenbara uppslag till nye Chefredaktören.
Skriv om Eva som inte ens fått en polisutredning gjord trots att hon bara var 14 år då
Skriv om att regeringen säljer våra gemensamma  tillgångar på auktion. Vin & Sprit är väl värt ca 40 miljarder och har några tusen anställda.
Skriv om att regeringen Reinfeldt vill sälja Apoteksbolaget....gör en lite journaistisk bragd genom att förklara för läsarna att det ICA nu visar med sin kötthandel snart är en verklighet med våra läkemedel..
Det är bara Aftonbladet...svårare än så är det inte....SVD skriver lite om Aftonbladet...

Jag avslutar bara med ett gammat klipp från wikipedia om journalister som inte fick publicera..men det var 1977..
Staffan Heimerson, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln.


Nej!!  ..Jag avslutar med en låt från mannen som sjöng" 77 var har du tagit vägen nu"..det var bara Ulf och det är inte bara....  folket byggde landet....

Fritt om hjul

Dyrt bränsle tycker åkarna

I Italien strejkar de för att de anser att dieselpriset är för högt. De vill också ha bättre villkor och bättre lön,

Stadsjeep inget bra tycker indianerna

Att åka stadsjeep när världen hotas av klimatförändringarna är ren galenskap. Vi har gjort det besvärligt för dem som insisterar på galenskapen.

För detta har vi fått känna av vad som händer om man ifrågasätter välbeställda mäns självpåtagna rätt att göra vad man vill, bara man har pengar. Att ens vidröra dessa groteska bensinmonster i jeepdräkt har uppenbarligen upplevts som den grövsta av kränkningar.

I USA sitter det en President och bromsar.
Under året har många som arbetar med FN:s klimatavtal vittnat om att det nu finns en verklig vilja från de länder som skrivit under FN:s klimatkonvention att konferensen här i Bali ska bli framgångsrik. En orsak är att de vetenskapliga rapporterna från FN:s klimatpanel har talat klartext. Utsläppen av koldioxid måste minska och det finns inte tid att vänta.

Det är allvar nu mr President!


Sveriges Regeringen har planer på att göra sig av med apoteksbolaget och låta handeln sköta våra läkemedel!
Är det meningen att iCA och andra handlare skall sköta detta bättre än utbildade människor med en vetenskaplig kompetens. Läkemedel hanteras av Regeringen som öl, godis och glass.

Nu har vi läst om ICA-handlarna som inte kan hantera livsmedel. Hemlösa har ersatt våra grisar i återvinningen av födan.  Visst kan handlarna hantera livsmedel men vi har hört de uppenbara lögnerna som bara har ett ursprung. Maxi-mal vinst till ägaren.

Att sälja de läke-medel staten förfogar över är ingen politik endast okunskap.

I Sverige handlar det inte om inbromsning som i USA utan en riktig urspårning. Även med den ekonomiska politiken som rullar utför.

Det är allvar nu herr Stadsminister! 


Fritt om Thore Skogman

Den folkkäre artisten blev 76 år. Han var arbetarkillen som levde för nästa låt. Och nästa och nästa.

Thore Skogman var också alltid positiv, sade aldrig några negativa ord och klagade väldigt sällan. Tyckte han inte om något var han tyst, berättar Thomas Fahlander.
När en musiker går ur tiden känns det extra sorgligt. Det kanske är svårt för unga människor att förstå hur stor han var. Mängder av musik och spelninga finns det efter Thore Skogman. jag har valt att visa på när musiken knöts ihop med Dag Vag och Gessle..se på spelglädjen..Sedan finns filmen såklart....


Men sätt dig bakåtlutad en stund och lyssna på Thore Skogman...


Lev Livet Leende


På Wikipedia har du en del att läsa
Thore Skogman beskrivs bäst med hans egen självbiografiska visa Jag har rött hår och glest mellan tänderna.

Thore Skogman var förknippad med trallvänlig dragspelsmusik, men hans musik spände över många olika genrer. På senare år skrev han till exempel klassisk musik för piano och violin. Som sångare framträdde han också i de mest skiftande sammanhang. Han gjorde kyrkokonserter och sjöng på rockklubbar.

I Stims verkregister står Thore Skogman som upphovsman till 1032 låtar, vilket är rekord.


Yttrandefriheten 6

Olle Svenning på Aftonbladet skriver i söndagens ledarkrönika. "Nu måste allting dras fram i ljuset".
Jag skall inte värdera att Aftonbladet fortfarande inte sätter till resuser att undersöka historien om Eva. Intervjua grannar osv. Det är givetvis tidningens fria val att utgå från att inte tro på historien. Däremot reagerar jag på att Aftonbladet gör en formulering.. "En sådan anklagelse, framförd av en länge trasig och olycklig kvinna upphöjs däremot omedelbart till bevis:" Vi får se vad JK orkar lyfta fram i det arbete han nu gör.Det brukar i  många tidningar visas bilder på före och efter så varför inte...den övre bilden är klickbara. - Jag har mått dåligt av det här i hela mitt liv medan de inblandade männen alltid har skyddats och försvarats, säger Eva Bengtsson.
Under en kort stund idag rullade dessutom de länkade bloggkommentarerna på Aftonbladet. Det är lite svårigheter att få igång systemet för belastningen kan bli stor en stund. Jag sitter och studerar hur Aftonbladet just nu håller på och arbetar med länkar och artiklar. Jag återkommer om det senare..

Jag skall inte skriva något om pudel utan med en poistiv klang så verkar Aftonbladet sakta men säkert stämma in i kören som kräver att hela historien måste upp i ljuset eller...

NästaFöregående

Bloggen för yttrandefrihet

Aftonbladet och Dagens Nyheter har stängt av interaktionen med bloggvärlden.

Den första möjligheten för alla som skriver en blogg är att sluta länka till dessa 2 tidningar. Resultatet blir att SVD, Dagen, HD och IDG tar över en stor del av den offentliga debatten. Det ger givetvis en lite snedvriden debatt en stund men det är stora investeringar och reklampengar nedgrävt i interaktion med läsarna.

Varför stänger då tidningarna ned.

När det gäller Aftonbladet beror det direkt på mig. Det kan du läsa mer om på mitt tidigare inlägg. Aftonbladet surnade ur när jag länkade till deras största succer Bonde söker fru och Idol.


Fritt om sveket

I "Bonde söker fru" vädjade hon om ärlighet. Men nu avslöjas sveket mot Hanna.

Tv-bonden Anders blev kär i Isabel - efter bara två dagar.
Läs mer här om ett svek mot en kvinna och oss alla.

Friheten att vara i media

Oddsenpekar på Amanda. Men får Aftonbladets läsare och "Idol"-kollegorna välja så ska Marie vinna på fredag.- Årets final kommer bli den mest spännande någonsin, tror Kishti Tomita.
Det är två både vackra och välsjungande kvinnor. Det skall bli kul att se hur de lyckas, jag tror på båda.
Det finns en annan kvinna Eva som jag också tror på även om hon inte är en idol. För mig så är hon den verkliga Idolen. Läs!


Det här hade föregåtts av samtal från mig med både DN och Aftonbladet.

DN uppgav mer tydligt att de inte vill ha in massa skit i sin tidning. Då handlar det dels om det som skrivits om Schenström i olika bloggar och också en massa mer eller mindre knasiga nazistiska länkar. Däremot förnekade tidningen bestämt att det hade något med den aktuella händelsen (Eva) att göra. Jag kan godta DN´s skäl och en enkel lösning är att göra som SVD. Visa ingen Bloggtext utan bara länk.

Aftonbladet har jag svårare att förstå eftersom de bara stängde av just för det tema jag skrivit om (Eva).
Eftersom de körde både Idol och Bonde söker fru för fullt så var det inte någon teknisk översyn de höll på med utan ren censur. Jag provocerade givetvis fram stängningen, men inte var mina inlägg på något sätt kränkande eller omöjliga att länka (publicera?).

Alltså är vi framme vid makten över ordet. Ansvarig utgivare för en blogg är den som skriver en blogg. Det kan aldrig bli tidningsutgivarens sak att avgöra. Det framstår också som minst sagt löjligt att tro att det går att styra det fria ordet idag på samma sätt som för 30 år sedan.

Tidningarna skriver sig varma över bloggen när det gäller rapport från Burma eller någon annanstans. Men när det verkligen gäller så träder ett annat ansikte fram. Sveriges journalister och även kommunikatörer har en hel del att förklara för sig själva och vi som läser media. 

Sedan vill jag bara avsluta med att jag på intet sätt ser mig som någon skribent. Jag stavar dåligt och slarvar ibland för att tiden är knapp att snickra ihop en tanke. Men jag låter det jag skrivit vara kvar trots att en del skulle jag vilja skriva om. Det finns ett antal bloggare som varit underbara och förstår att det handlar just om yttrandefrihet. Sedan har jag kallats både diarrebloggare och spambloggare. De som kallar mig så är oftast de som själva länkar mest för att få uppmärksamhet. Oftast är det bloggare som inte skyltar med sitt eget namn utan har någon lustig signatur.

Till Aftonbladet främst men även Dagens Nyheter vill jag bara framföra att de skall inte vara rädda för bloggen som fenomen. Låt mig och andra skriva "massa skit", släpp frågan att värdera vad andra skriver. Jag skriver under eget namn och det behöver inte någon chefredaktör ta ansvar för. Vi får nog ett bra samhälle om journalister och tidningar själva bestämmer vad de skall skriva. Men ensidig nyhetsbevakning och rapportering är något vi inte skall ha i Sverige eller hur...... 
 
Nu länkar jag den här artikeln till, just det ingen mer än SVD. De skriver om övervakning och det kan vara ett passande tema eller hur. Över hälften av de kommunala gymnasierna i Stockholms stad har installerat övervakningskameror inne i skolorna.

Det är en intressant artikel SVD skriver om övervakning, men det fria ordet skall inte övervakas i Sverige...eller hur?.

Till er som undrar vad jag är för rättshaverist eller tok så finns jag på ett gammalt TV-inslag. Nu är min blogg min helt privata och har inget att göra med varken mina tjänsteuppdrag eller politiska uppdrag. Men eftersom jag blivit ganska ifrågasatt för det jag påstår så kan ni se mig på bild när jag uppträder som politiker..ingen av er behöver dela mina politiska värderingar. Läs gärna mitt första inlägg när jag startade min blogg i juli 2007 så kanske det klarnar lite. Men det finns ett gammalt talesätt om att skjut inte pianisten...eller budbäraren..

Sov gott och God Jul
Björn Wadström

Intressant Yttrandefrihet  Aftonbladet  Dagens Nyheter  Media Länkar 


Arbete för yttrandefriheten

Jag är imponerad av SVD som i yttrandefrihetens namn skriver om dessa tragiska årliga slagsmål. Det jag fastnade för när jag läser är den enorma polisinsats som vi alla betalar. 
En styrka på cirka 500 poliser - till en kostnad av sex miljoner kronor.

Det priset kanske vi får betala för yttrandefriheten och demokratin. Det är mer tveksamt vid de slagsmål som sker vid olika sporthändelser. Framförallt är det väl kring fotbollen som bråken sker. Troligen är en hel del av huliganerna samma människor som inte har något annat för sig än att slåss.

Polisens resurser borde kunna användas till viktigare frågor än att skydda bråkstakar.

Kunde inte ungdommarna gå och lyssna på musik med springsteen istället. du kan väl läsa min korta blogg på expressen.

Dagen tar upp en rätt viktig synpunkt och det är om media under rubriken Moderatkvinnor trötta på sexlöpsedlar.
Det är nog inte bara moderatkvinnor som är trötta på dessa meningslösa löpsedlar.

Som exempel Aftonbladet sex på första dejten. Det är ett nytt grepp av Aftonbladet att låta bloggen vara anonym..eller.......

Läs aftonbladets nya heta singelbloggar

Aftonbladet.se presenterar två nya singelbloggare - anonyma för detaljrikedomens skull.


Rätten att yttra sig i tomtetider

Frågan är om ordning och säkerhet ska bedömas ur strikt juridisk synsätt eller ska man bedöma utifrån ett mer realistiskt synsätt där invånarnas känslor får spela in, säger Lennart Kalderén.

Det är en märklig tillställning det årliga slagsmålet. Att människor har yttrandefrihet är något som måste respekteras i alla lägen. De som kallar sig för nazister eller de som kallar sig för något annat kollektivt som kommunist är som jag ser det helt off....

Det skulle vara intressant om hulliganerna köpte sig en spegel och tittade i den en stund. Då fanns det åtminstånde två som var lika. Att det skall vara så svårt att fatta att alla människor är annorlunda men lika värda.

Det är väl bra att polisen ser till att inga ungar slår sig...trist bara att de inte kan hitta på något mer meningsfullt i sina Liv.
Men de får nog julklappar allihopa, även om de inte varit snälla. 
Det brukar ju Tomten fixa och snart är det Julafton.

Aftonbladet verkar inte hitta något vettigt att skriva om så de skiver att jultomten fått böter
stackars tomten..eller är det mer synd om journalisterna som vet vad de vill skriva om egentligen.......

Expressen har miljö och klimatförändringar som tema och en hel del surr är det om USA och CIA och förstörda band i media...men varför skall vi klaga på rättssystemet i USA just nu..vi har väl en hel del att utreda här i Sverige.

Mathanteringen  har jag en liten blogg om på expressen..men lite kort ..så anser jag inte att vi skall låtsas som att det är några ICA-handlare som är problemet. Livsmedel får resa alltför många mil och tiden från slakt eller skörd till konsumtion är ofta många månader....men vad är färskt nuförtiden...?

Fri att ha sex med minderåriga, vem var det som tänkte så 1976?

Sexualbrottsutredningen presenterade 1976 (SOU 1976:9) ett förslag som med råge motsvarade alla 60-tals och tidiga 70-tals uppfattningar hos den "progressiva" eliten. Utredningen föreslog både mildare straff och sänkt ålder för när det skulle vara straffbart att ha sex med barn. Likaså föreslogs att det utnyttjade barnets handlande före övergreppet skulle kunna ge lägre straff för förövaren.

Utredningen föreslog också att flera typer av sexuella övergrepp skulle avkriminaliseras: "Kriminalisering av fall när någon förmår annan vuxen person till sexuellt umgänge genom grovt missbruk av dennes beroende ställning föreslås upphävd. Den har inte visat sig svara mot något behov av straffrättsliga ingripanden."

Sexualbrottsutredningen föreslog vidare att incest mellan vuxna (till exempel en vuxen dotter och pappa) skulle bli lagligt. "Utredningen har funnit att de genetiska och etiska skäl som brukar åberopas till stöd för incestbestämmelserna inte har någon nämnvärd styrka." Lagen om grovt koppleri skulle avskaffas, liksom blottning samt att våldtäkt inte skulle ses som våldtäkt om kvinnan innan övergreppet hade visat ett sexuellt intresse, genom att till exempel vara utmanande klädd.

Ja det här hittade jag på nätet när jag sökte på sänkt+ålder+för+sex.
Anledningen var något jag missat och det var att det faktiskt gjordes ett försök att ändra lagstiftningen....i skenet av det tema jag skriver om just nu...sexuellt övergrepp på en 14-åring så är det lätt att bli lite konspiratorisk...

.............................................. Jag sitter och läser "Minnena från bordellen är kvar" .
Jag funderar hur polis och åklagare kunde underlåta att utreda.
Jag funderar hur media kunde underlåta att skriva.
Jag funderar....

Jag skriver numer också på Expressens blogg om någon vill hitta mina små allmänna nyhetsfunderingar.Aftonbladet surnade ju ur:)... .men jag dyker snart upp här igen.....om Eva..Lousie

Jag yttrade mig och stängde Aftonbladets blogg

Jag har skrivit om en händelse som Aftonbladet inte ville skriva om

Resultatet är att Aftonbladet stängde sina bloggkommentarer.
Eller har du Kalle Jungkvist ett annat svar så kom igen och förklara dig.....

Tack SVD och alla ni bloggar som upplåtit plats för det fria ordet. http://intressant.se/intressant

Skäms Aftonbladet:( 
Läs mitt inlägg som orsakade Aftonbladets aggerande...lite musik på kvällskvisten


Yttrandefriheten 5

Justitiekanslern  tänker granska varför åklagarna i utredningen kring bordellmamman Doris Hopp valde att inte väcka åtal för otukt med barn.

Nu till "Geijeraffären".
Nu är situationen den att vi har Eva´s berättelse att hon som 14-åring under samhällsvård utsattes för sexuella övergrepp av bl.a. 3 av henne namngivna politiker.

Det finns starkt grundmaterial hos polis, åklagare och säkerhetspolis.
Det finns p.m.
Det finns också material hos de media som valde / väljer att inte publicera.
Utöver detta har samhället glömt att utreda om andra "anställda", grannar, taxi, vänner osv..har information att lämna. Normalt i ett brottmål kallas personer till förhör..det har aldrig skett.

Vi skall heller inte bortse från den typ av sidoinformation som finns i andra äldre polisutredningar.

Preskriptionstiden är central i de sexuella övergrepp som nu Justitiekansler Göran Lambertz funderar på.

Jag vill framföra dessa synpunkter till Göran Lamberts och andra som läser.

1.Att flickorna utsatts för sexuella övergrepp är känt. (Av vilka personer är inte bevisat än.)

2.Att Eva var under samhällsvård vet vi. Det var bara samhället som då ansvarade och kunde skydda henne..

3.Att polisen hindrades att utreda vet vi av polis och åklagare.

4.Att rikspolischefen visste vet vi.

5.Att frågan mörklades av staten vet vi.

6.Att media tystnade vet vi.

Alltså har vi ett barn under samhällsvård där barnet utsätts för sexuella övergrepp (i organiserad form, av personer med god betalningsförmåga) där polis, åklagare hindrar rättslig prövning.
Händelsen var känd av det politiska systemet och av media.

Jag menar att när "staten" ,inklusive media, som hade full kontroll över situationen förhindrat att ett känt brott prövas kan det inte innefattas i vår normala Preskriptionstid.


Nu gläds vi för Eva´s skull att Justitiekansler Göran Lambertz funderar.... det har varit mycket funderande i staten för Eva är inte 14 år längre...

Jag och många är tacksamma att SVD, Expressen, TV4, radio och Södermanlands Nyheter inte tystnar.


Jag har som jag skrivit tidigare talat med tidningarna
Dagens Nyheter och Aftonbladet om tidningarnas val att dels avstå från att skriva och att de stängt av läsarkommenterer. Jag vill att ni går in och läser på mitt inlägg Yttrandefrihet 3 och särskilt funderar över Aftonbladets aggerande. Det är allvarligt även om en tidning har friheten att hantera sitt media hur de vill.

Det räcker inte med skadestånd och ursäkt utan det krävs också en polisutredning och en rättegång.
Det här ärendet är givetvis mycket viktigt för brottsoffren.
Jag vill ge en ny vinkling till detta ärende och det är att även jag och övriga svenska folket är ett brottsoffer. Det måste utredas huruvida vårt demokratiska system satts ur spel och hur dett skett. Kan inte detta ske inom ramen för vår svenska lagstiftning så skall ärendet drivas till europadomstolen för granskning. Vi är nog ganska många som både "har befogenhet" och vilja att driva detta mål.

Slutligen så tog Expressen upp en mycket viktig tråd. Idag är prostitution både köp och sälj kriminaliserat. Det kan man ha en särskild debatt om...men ett konkret förslag är att om en sexsäljare..informerat samhället om att en lagstiftare eller rättsskipare köper tjänster av honom / henne så bör sexsäljaren ges åtalseftergift och straffrihet och anonymitetsskydd. Det är enda möjligheten för en utsatt grupp att våga tala....eller är du av den uppfattningen att sexköpare är alla utom lagstiftare och rättsskipare........  

NästaFöregående

Fri att skriva

Tack SVD och DAGEN och tack alla ni som lämnat utrymme på er blogg för en länk till det jag skrivit.
SN som vågar skriva och trycka tidningen.
TV och radio som låter Eva´s röst bli hörd.
Nu har media börjat göra sitt jobb. Aftonbladet och DN har mycket kvar att bevisa.

Till de som tvivlar fundera på skälen till att ni tvivlar. Ni kommer att få läsa olika historier den närmaste tiden i media...jag lovar att återkomma om det blir tyst igen..

Vi hörs
Björn Wadström

Yttrandefriheten 4

NästaFöregående
Nu har EVA talat. Polisen som skötte utredningen har talat. Nu talar Åklagaren lyssna på TV.
Läs tidigare inlägg 


Nu är inte Dn och Aftonbladet ensamma på mediafronten som på 1970-talet.
Bra TV4 som vanligt klarar ni av att ta fram information och publicerar
Nu avgår en rikspolischef igen.
Av andra skäl än på 1970-talet men lyssna på den tidigare händelsen...Friheten att vara i media

Oddsen hos spelbolagen pekar på Amanda. Men får Aftonbladets läsare och "Idol"-kollegorna välja så ska Marie vinna på fredag.- Årets final kommer bli den mest spännande någonsin, tror Kishti Tomita.

Det är två både vackra och välsjungande kvinnor. Det skall bli kul att se hur de lyckas, jag tror på båda.

Det finns en annan kvinna Eva som jag också tror på även om hon inte är en idol. För mig så är hon den verkliga Idolen. Läs!


Fritt om sveket

I "Bonde söker fru" vädjade hon om ärlighet. Men nu avslöjas sveket mot Hanna.

Tv-bonden Anders blev kär i Isabel - efter bara två dagar.
Läs mer här om ett svek mot en kvinna och oss alla.


Fritt om goda yrkesmän

Åklagaren Barbro Jönsson blev rikskändis när hennes bostad utsattes för ett bombattentat. På en presskonferens berättade hon i dag om hur bomben förändrat hennes liv.
Det är bra när åklagare tar sitt jobb på allvar och inte faller undan för hot. Läs här en historia hur det gick en gång när en åklagare föll undan för hot.

Fri press

Edward Anderton och Jocelyn Kirsch har under ett år levt i gränslös lyx över hela världen.

Med andras pengar. - Vi har fångat två otäcka parasiter, säger polisen i Philadelphia.

Aftonbladet har denna artikel öppen för kommentar och det är väl bra för yttrandefriheten och dialog med läsarna. Läs gärna detta inlägg om polis, åklagare, sex och makthavare.


Fritt om polisanmälan

Nu polisanmäls Ica-butikerna som sålt gammal köttfärs.  Det är så nog så att det s.k. färska livsmedlen aldrig är färska längre p.g.a den livsmedelshantering och industri som byggts upp.

Det finns en annan historia om polisanmälan och kötthandel som inte Aftonbladet vill skall debatteras på sin webbsida. Du kan läsa här  gör det snälla!


Yttrandefriheten 3

Jag är oroad och upprörd. Idag har jag tagit semester från jobbet bara för att kunna skriva detta så var snälla läs ordentligt vad jag skriver.

En kvinna från Nyköping, min hemstad, berättar om hur hon som 14-åring var placerad i samhällsvård. Hon hamnade i en situation där hon blev sexuellt utnyttjad.

Det kanske inte är en helt ovanlig historia men samhället väljer att inte tro henne. Detta trots att det finns polismän som uppger att de fick order om att inte utreda vilka förrövarna var.

Historien är den s.k. "Geijeraffären".

Jag skriver självklart om denna historia av många skäl så läs mitt tidigare inlägg yttrandefrihet 
Lokaltidningen Södemanland Nyheter släpper fram kvinnans berättelse där tidningen också vågar namnge höga Herrar. Läs SN genom att klicka på bilden ...men det viktigaste


är att de två tidningar som en gång i tiden valde att skydda Herrarna DN och Aftonbladet gör samma misstag igen.

Det här låter konspiratoriskt men jag ser bara det som faktiskt sker. Jag har mailat och talat med ansvariga på båda tidningarna och fått dessa svar.

Aftonbladet länkar fortfarande bloggkommentarer men inte på det lilla de skrivit om Geijeraffären". Skälet jag får är att Aftonbladet som princip inte länkar i brottmål.
Dagens Nyheter har skälet att de stängt av alla bloggkommentarer, på alla artiklar, för de skall se över sina rutiner.

Jag har förståelse för att det är privata media och de väljar själva vad de gör. Jag förstår också att det ibland kan bli svårigheter med det material en bloggare skriver. De översta raderna i en blogg kommer på tidningens webbsida och tidningen kan då riskera skadeståndsmål eller att förtal förekommer.

Men när det gäller just den här historien där DN och Aftonbladet är de 2 tidningar som redan åsamkat yttrandefriheten en sådan skada borde de förstå att skälen och timeing är helt fel.

Hjärlp till och protestera över DN och Aftonbladets aggerande för yttrandefriheten. Länka gärna hit när du skriver ett inlägg eller skriv egna inlägg...snälla reagera!!

Jag lägger upp samma länkar och ref. som i mitt tidigare inlägg.....DN DN DN DN DN  SVD  SVD SVD SVD  AB  EXPR EXPR EXPR EXPR  HD DAGEN

Tillägg 1..mail från aftonbladet..

hej och tack för ditt mejl.
ja det är ett medvetet beslut. I och med att bloggrubriken automatiskt kommer in på vår sida och jag som ansvarig utgivare därmed blir ansvarig använder vi inte blogglänkar i en del känsliga historier. I det här fallet ville vi inte ha rubriker från bloggar som kanske valde att namnge personer vi valt att inte namnge.  Vi har inte tid att välja bland bloggarna och därför tog vi bort tjänsten på denna historia.
Vänliga hälsningar Kalle Jungkvist

------------------------------------------ Kalle Jungkvist Chefredaktör (Editor in chief) Aftonbladet Nya Medier 105 18 Stockholm Mobil: +46705906041 kalle.jungkvist@aftonbladet.se

Tillägg 2. Nu har Aftonbladet valt att ta bort det lilla de skrivit från löpet...bra sätt att slippa debatten...att inte publicera..
.....känner ni igen beteendet från -70-talet  "Staffan Heimerson, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln."

Tillägg 3

Nu börjar jag bli riktigt orolig för vad Aftonbladet håller på med. Eftersom chefredaktören var orolig för den inledante texten från bloggar så skrev jag ett antal korta inlägg.
Friheten att vara i media, Fritt om sveket, Fritt om goda yrkesmän, Fri press, Fritt om polisanmälan.
Samtliga dessa inlägg uppfyllde chefredaktörens krav. De fungerade en kort stund. Kontrollera själv om du anser att de skulle vara störande på något sätt? När Aftonbladet väljer att ta bort dessa så får de väl stå där med sitt val! Vi får väl se om historien visar att det var klokt eller inte. 

Det som skrivs på enskilda bloggar behöver väl inte Kalle Jungkvist bedömma eller var det inte sant det Kalle Jungkvist skrevtill mig i mailet. Det är inte 1977 utan 2007 nu...ta fram det material som finns nu och gör det offentligt.

Observera att det var just detta Kalle Jungqist skrev  "Vi har inte tid att välja bland bloggarna och därför tog vi bort tjänsten på denna historia." Men tid att plocka bort de inlägg jag skrivit har han..märkligt......att han inte har tid att skriva om "Geijeraffären" :(

Tillägg 4 Som alla observerat har nu Aftonbladet valt att ta bort bloggkommentarer från alla. Det är bra Aftonbladet:( Eftersom även åklagaren nu börjat prata kanske ni kan börja skriva nu om Geijeraffären.
Vi får väl hoppas att Aftonbladet kommer igen med sin webb...återupprättad.

NästaFöregående

Yttrandefriheten 2

Det har startat en stödgrupp på Facebook för Eva Bengtsson och de andra flickorna! Kom med i gruppen och stöd!!! Sökord på Facebook: Stödgrupp för Eva Bengtsson och de andra flickorna

Ni andra kvinnor som arbetade hos Doris, ni vet sanningen. Stöd Eva och tag kontakt  med media!

Det handlar om övergrepp mot barn av 70 män!

Det handlar om yttrandefriheten!

Läs Yttrandefriheten
Läs även denna blogg

Inte vet jag om det är tekniskt fel men Aftonbladets bloggkommentarer fungera inte på artikeln. Dn är också sparsamma med att släppa fram kommentarer...men det är nog tillfälligt tekniskt fel...eller hur:(
NästaFöregående
TV4
DN DN DN DN DN DN SVD SVD SVD  AB  EXPR EXPR EXPR  HD DAGEN


Yttrandefriheten

Nu är äntligen historien uppe för granskning. Det har tagit många år. Jag har funderat på hur jag skall skriva det här inlägget då jag har några perspektiv på historien som kan vara intressanta.

Regeringen borde tillsätta en medborgarkommission för att försöka klarlägga vad som hände. Det säger Per Gahrton apropå prostitutionsanklagelserna. Det är nog det minsta kravet som går att ställa.

Jag skall börja med den s.k. bordellmamman. I den fastighet hon bodde var hon en mycket omtyckt granne. De höga Herrarna som kom på besök störde heller inte grannarna. Tvärtom så var det lite fint. Det här är kanske svårt att förstå idag. Då det begav sig var sexklubbar och bordeller (inklusive narkotikaanvändning) lika vanligt som dagens pizzerior. Det var dessutom lagligt att köpa och sälja sex. Så att historien är sann om att höga Herrar besökt bordellen behöver ingen tvivla på. Jag har själv varit i fatigheten och även talat med någon som bodde där.
Vilka Herrar som varit där skall samhället utreda och offentliggöra NU!

Det andra pespektivet jag vill berätta om är min omedelbara upplevelse när jag fick höra att Palme var skjuten. Jag fick då två mycket snabba bilder i min hjärna. Den ena bilden var just "bordellfastigheten" och den andra bilden var kanoner från bofors. Som du som läser det här kanske kan förstå är detta ingen konspirationsteori eller sanning. Nog har jag haft många funderingar genom åren om vad det var som gjorde att hela mordutredningen blev så märklig. Det är så många gestalter som förekommer både i bordell och mordutredningen...Det behöver inte ha ett dugg med mordet på Palme att göra men nog komplicerar det bilden av utredningen...

Det tredje perspektivet är att oavsett vad som hänt och varför så fanns det barn som blev sexuellt utnyttjade. Det var inte lagligt utan straffbart redan då. Samhället har svikit dessa barn och självklart skall de ha en offentlig ursäkt, upprättelse och ekonomisk ersättning av staten.

Det fjärde perspektivet som för oss alla är det mest allvarliga var att staten klarade av att få tyst både på "det fristående" rättsväsendet och den tredje statsmakten press & media.
Det finns inga bortförklaringar i världen som kan duga för detta svek mot yttrandefriheten. Det finns nog inget media som kan svära sig fri eftersom historien var väl känd bland journalistkåren.

Nu har media möjligheten att återupprätta tilltron till den tredje statsmakten, yttrandefriheten och demokratin. Så ut och gräv nu alla journalister....visa att yttrandefriheten och demokratin håller!Wikipedia har en rätt bra sammanfattning i ämnet förutom nedanstående länkar till dagens media
Peter Bratt
, född 29 april 1944, är en svensk journalist.

Peter Bratt avslöjade IB-affären tillsammans med Jan Guillou i tidskriften Folket i Bild/Kulturfront. Han gav även ut en egen bok om IB på Gidlunds förlag 1973, IB och hotet mot vår säkerhet, och har skrivit flera kritiska redogörelser av den svenska socialdemokratin. I november 1977 skrev Peter Bratt en artikel i DN om en promemoria där rikspolischefen skrivit att justitieminister Lennart Geijer var en säkerhetsrisk, se [1]. Detta inledde den s k Geijeraffären.

Bratt var i många år verksam på tidningen Dagens Nyheter, där han slutade 2003.


Geijeraffären
var en politisk skandal som inbegrep mörkläggning och falska dementier. Den 18 november 1977 publicerade Dagens Nyheter en artikel av Peter Bratt om att Lennart Geijer, Sveriges justitieminister 1969-1976, köpt sexuella tjänster på en bordell under sin ämbetstid. Detta var ett säkerhetsproblem, särskilt som några av de inblandade sexarbetarna hade kontakter med öststatsambassaderna och deras KGB-agenter. Källan ska ha varit en promemoria från rikspolischefen Carl Persson till Olof Palme, statsminister i Geijers regering. Polisen hade undersökt en bordell som en del av utredningen om bordellhärvan.

Palme och Geijer dementerade allt som stod i artikeln, tillsammans med Stockholms polischef Hans Holmér, Geijers pressekreterare Ebbe Carlsson och Hans Dahlgren på regeringskansliet. Dementin utnyttjade två mindre sakfel i artikeln.

DN godtog dementin och fick betala skadestånd till Lennart Geijer, ett skadestånd som han överlät till ett stipendium om undersökande journalistik.

Staffan Heimerson, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln.

NU, många år senare kan du läsa i dagens alla tidningar DN DN DN DN DN  SVD SVD SVD  AB  EXPR EXPR EXPR EXPR  HD DAGENNästa


Fritt om damernas

Partistyrelsen går nu längre än vad moderatkvinnorna vågade begära. I EU-parlamentsvalet ska hälften av moderaternas toppkandidater vara kvinnor.
Men alla partikamrater är inte lika glada. Muf-ordföranden Niklas Wykman håller fast vid det som tills alldeles nyligen var den självklara partilinjen.
-Jämställdhetsambitionen är bra, men kvotering behövs inte, säger Wykman som anser att partiet istället skulle kunna uppnå en jämn könsfördelning genom "levande diskussion".
Det verkar som tillväxten "knattemoderaterna" är mer konservativa..märkligt jag som trodde att unga människor var positiva till jämn könsfördelning....eller hade Niklas tänk få en plats på listan och blev petad av en moderatdam?

Men fortsätter utvecklingen...så lär det inte bli så många moderata damer i Bryssel...sedan skall vi inte glömma att just valet 2009 kanske blir en omskakande historia för moderaterna.....Svenska folket har då en möjlighet att visa att det inte accepterar den nya EUstaten som vi nu tvingas in i....Det är rätt märkligt att Svenska folket är fråntagen sin frihet att välja.......

Fritt tips om skattesänkning

Borg gör ju vad han kan för att hitta knep att sänka skatten. Kanske kan han sänka skatten på......MAT. Det borde vara en skattesänkning som gynnar barnfamiljer...ja..de flesta får nog en skattesänkning om vi sänker momsen på maten....men det blir väl på något annat (m)område och till någon annan....

Fritt om sparande

Den som spar han har så lät det förr. Nu heter det att vi har sparat på skolan....Nog har skolan fått mycket mindre resurser genom åren..nu ser vi resultatet av flitiga "sparare".....

De svenska elevernas försämrade position i naturvetenskap blev känd redan i förra veckan. När hela den internationella skolundersökningen Pisa offentliggjordes i går stod det klart att svenska ungdomar tappar mark även i matte. Svenska niondeklassare är däremot fortfarande bra på att läsa.
Större klyftor i samhället gör att barn och unga i Sverige mår allt sämre, visar en ny rapport från Barnombudsmannen.Den som spar han har gäller nog även nedtystade historier.....eller kanske det som göms i snö kommer upp i töö..

Under onsdagen följer fortsättningen på en mer än trettio år gammal skandal, där höga politiker och ämbetsmän påstods ha köpt sex av minderåriga flickor. De utsatta flickorna, i dag vuxna kvinnor, kräver nu skadestånd av staten.

Fri att byta till nokia

En enda procent av svenska folket äger mellan 30 och 40 procent av de samlade förmögenheterna, enligt en kommande rapport från Institutet för näringslivsforskning. Det är betydligt högre andel än vad Statistiska centralbyrån (SCB) redovisar i den officiella statistiken.

Ja inte tillhör man det gänget, men byta telefon måste man väl..grejorna är ju slit och släng och mode..

I ett första skede har den finländska mobiljätten Nokia slutit avtal med Universal Music, som har artister som Pavarotti, U2, Mariah Carey och Rolling Stones

Inte vill jag byta när TCO-testerna tala om mer strålning... När TCO gjorde sin senaste mätning av strålningsnivåerna från mobiltelefoner var resultaten förvånande. Alla telefoner strålar mer än föregående års modeller, men fungerar ändå sämre.

Nu har jag problem...Ericsson gör som jag ser det bättre telefoner...men Rolling Stones....det här blir svårt
Här kommer lite Stones..när jag funderar..

Fritt om biljett

Fick du ingen biljett så får du väl trösta dig och lyssna här

Fritt om Björnskräck

Det finns inget militärt hot från den "ryska björnen" mot Sverige. Det är tack vare ryssland vi sluppit diktaturer som Tyskland en gång i tiden försökte skapa. Ändå finns det en rysskräck som framförallt moderater försöker måla. Nu kombineras den dessutom med en önskan om att våra mindre grannstater skall bygga de kärnkraftverk vi säger nej till i Sverige.

Vore det inte en mycket smartare politik från Sverige att satsa på goda relationer och en gemensam marknad med det befolkningsrika landet i öst. I vems inträsen tjänar den här fördomsfulla bilden av det ryska folket.

Det enda hot vi har idag är det vi människor gemensamt skapat. Klimatförändringen gör att inte bara vi människor får börja kämpa för vår överlevnad. Isbjörnen tillhör snart historien. Är det inte dags att börja ta hand om våra björnar istället....

Vem tjänar på bilder av andra människor som skurkar och hot?

Fritt om platsen någonannanstans

Centerpartiet borde väl veta bättre än att tala om att andra någon annan stans skall lösa problemen. Vi har bara en Planet!

Kristdemokraterna verkar ha börjat vakna när Göran säger...jag såg inte sammanhangen....

Det hänger samman det var och en gör och allt som sker...fattiga och rika..det är ingen slump..

Det finns ingen plats någonannanstans....

Fritt om liberal enögdhet

Nu står USA ensamt om att inte ha skrivit under Kyotoavtalet. Någon som är förvånad?

Jag vill i det här sammanhanget ta upp folkpartisten Lennart Nilssons tidigare kommentar.

Kritik av USA betyder inte att man är kommunist eller extremvänster. USA är en mycket omodern federation med en President som har mycket svårt att sluta avtal över huvudet på alla delstaterna.

USA har inte skrivit på barnkonventionen heller....USA vägrar att underordna sig intenationella domstolar..USA vägrar att betala sin del i FN osv..osv..

USA är just nu en katastrof för världen. det betyder inte att det amerikanska folket är en katastrof. Tvärtom så är USA det mest mångkulturella landet på Planeten...men något egentligt folkstyre och demokrati existerar inte i USA... Så om Folkpartiet har USA som modell när de talar om Eustaten så förstår jag folkpartiets märkliga syn på frihet och val....

I USA finns också personer som Al Gore och delstarer som börjar ställa krav...så inte är det kört...men USA är just nu det land som mest av alla förtjänar världens kritik...då inkluderar jag alla militärhandlingar som sker, inte minst i Irak.

Fritt om skadestånd

- Det här var synnerligen styrd demokrati. Det var betydande begränsningar framför allt i tv, säger Bildt till aftonbladet.se.  Tänk så lätt det är att kritisera andra länder....hur är det då i Sverige.....?

Den här händelsen borde utredas ordentligt och föras upp i ljuset. Det är troligen en rättsskandal där politiker lyckades tysta media och skydda sin identitet på flickornas bekostnad. men rätt eller fel sant eller lögn. Fram i ljuset och tvätta byken ...

...... Under mitten av 1970-talet började den stora härvan rullas upp. En bordellmamma pekades ut för att bland annat ha flera ledande politiker som kunder. Nu kräver kvinnor ett stort skadestånd och att den svenska staten ber dem om ursäkt.

Två av flickorna var minderåriga, flickorna var då i 14-årsåldern och bodde på ett ungdomshem.


Fritt om sexhungrande tjänstemän

Rikspolisen misstänker 39 poliser och polisanställda i landet för att ha porrsurfat på arbetstid.

Inte vet jag om det är något att hetsa upp sig för....det som är märkligare är att Regeringskansliet ständigt läser min blogg... här en liten logg...

wadstrom.blogg.se *2007-11-29 10:45:37 - Regeringskansliet
alliansfrittsverige.blogspot.com *2007-11-29 10:22:52 - Regeringskansliet
wadstrom.blogg.se *2007-11-29 10:19:46 - Regeringskansliet

Jag kanske skall tipsa polisen om att surfa via min blogg...inte är den så sexig men någon länk hittar ni säkert:)

Finns det någon polis som vill framföra sin åsikt, välkommen att maila så kan ni framföra era åsikter...för det brukar alltid handla om andra frågor än det som står i media. Stå på er grabbar och man kan ju undra över om inte rikspolisen skulle ägna sin tid till att jaga buset istället för polisen...men inte vet jag hur höga vederbörande tänker.

Att regeringskansliet läser min blogg kan jag förstå.. men Domstolsverket:)
wadstrom.blogg.se *2007-12-03 08:12:01 - Domstolsverket

Men det finns de som har det värre Markus Persson, 26, färgade håret rött. Nu riskerar han sparken.


Fritt om det väntade och det oväntade

Överåklagare Christer van der Kwast har beslutat att lägga ner förundersökningarna mot TV4 reportern Anders Pihlblad och Ulrica Schenström, statsminister Fredrik Reinfeldts före detta statssekreterare.

Hon har inte fattat några beslut eller vidtagit någon faktisk tjänsteåtgärd under restaurangbesöket, skriver åklagaren

Det var väl väntat...och en liten lustighet är att skälet att lägga ner var att det inte kom något tsunamilarm den här gången. Det var ju bra att inget beslut fattades av Schenström..det hade kanske inte varit så lyckat med en onykter beslutsfattare. kvarstår gör synen på arbete och alkohol. Reinfelt borde ta sig en funderare om han inte skulle kräva nykterhet vid jour och tjänstgöring...det blir lite konstiga signaler ut till arbetlivet....för det är väl ingen skillnad på folk och folk eller....

Det var oväntat att ... Valjakkalas ansökan bifölls av såväl Högsta domstolen som Brottspåföljdsverket. Fängelsechefen berättar att Juha Valjakkala varit skötsam och noggrant följt sin vårdplan. Han har regelbundet träffat en psykolog och bearbetat sina problem.

Det ställer frågan om vård och straff samt skydd på sin spets. Att en person avtjänat sitt straff och därmed är välkommen åter är nog alla överens om.

Vården framförallt den psykologiska och psykiatriska har nog alla en ganska låg tilltro till. Det här betyder att den avgörande frågan om skyddet för andra i samhället kommer i bakgrunden. Individens rätt att få en ny möjlighet i relation till rädslan och skräcken för andra, hur skall ett samhälle hantera den frågan.

Jag har inget bra svar förutom att vi måste börja se över vården så att den grundar sig på vetenskap och inte tyckande. Ingen har väl undgått att se hur olika rättsutlåtanden ger helt motstridiga resultat.
Jag förstår inte hur vi accepterar detta år efter år..när skall tyckiatrin granskas..Först då vi har en psykiatri att lita på kan vi börja diskutera en human kriminalvård.

Men vi får väl hoppas att den unge mannen får en ny start i sitt Liv. Historien går tyvärr aldrig att skriva om även om vi önskar det ibland..Sydamerika och valfrihet 2

Folkpartiet i Nacka kallade Chavez en diktator. Det uttalandet kom snabbt när tidningarna presenterade det första tecknen på att befolkningen var poistiv till en grundlagsändring. Det visade sedan att befolkningen sade nej till en grundlagsändring.

Läs mitt tidigare inlägg.och kommentarer bl.a. från Nacka.

Folkpartiet i Nacka ändrade då på sin blogg!!  Det vanliga är att skriva ett nytt inlägg och låta ett uttalande kvarstå!
Det här måste vara oerhört pinsamt för folkpartiet att bli ertappade med handen i syltburken så att säga.

Det är dessutom uppsendeväckande och mycket allvarligt.
Varför?...Jo hela folkpartiets idearv handlar om att individen skall bestämma. Då får man som politiker mena allvar med det och rätta sig efter folket. Det här stärker det påstående jag tidigare gjort i mitt inlägg om populism..läs det.

Jag gjorde i mitt inlägg en koppling till euvalet och det tycker folkpartiet är löjligt. "Att sen blanda in frågan om vi ska rösta om det nya EU-fördraget eller inte är bara löjligt."    .... Jag undra vem som är löjlig..inte är det jag.

Chavez är demokrat och låter folket avgöra det vill inte Folkpartiet när det gäller Sverige och Eu-fördraget.
Så folkpartiets syn på frihet är att endast partiets politiker har friheten...att bestämma vad som är rätt eller fel....
Det här visar på en avgrund mellan retoriken och praktiken.

Frihet och yttrandefrihet är ord som folkpartiet snarast borde stryka från sitt partiprogram för de orden är alltför betydelsefulla för att missbrukas. Hur folkpartiet i nacka def. demokrati kan jag bara ana....

Nu har Miljövindarna blåst bort även Kristdemokraternas motstånd till att försöka begränsa användandet av fosila bränslen.
Jag skriver ofta om det religösa hyckleriet och dubbelmoralen inom kyrkan och det kristna partiet. Men jag skall inte vara så billig att jag talar om brutna vallöften utan jag välkomnar den gröna väckelserörelsen.
Det är bra att även religösa partier börjar förstå att människan som biologisk varelse kräver vissa livsbetingelser. Temperatur, lufttryck osv.osv...kanske kan detta var början från kristdemokraterna till en mer livsbejakande politik.

För inte är det som i melodin att prästen höjer fingret för att se åt vilket håll det blåser..


Fritt om grön körning

Nu ska det bli viktigare med en miljövänlig körstil. I samband med att Vägverket tagit fram en ny kursplan för körkort ändras körprovet för dem som tar ett B-körkort (körkort för personbil).

På måndag införs begreppet sparsam körning vid uppkörningen.

De stora pojkarna USA och Kina skall försöka hitta ett avtal...verkligheten går inte att avtala bort....Sverige tar mötet på största allvar... Andreas tar med sig 40 personer.  Kompetensen verkar inte så hög hos varje individ i regeringen eftersom det går åt så många huvuden- Andreas Carlgren vill själv inte svara på frågan om delegationens storlek och utsläppen. Vi kompenserar genom att köpa utsläppsrätter, säger Marit Ragnarsson, politisk sakkunnig i miljödepartementet. Vilka strålande kommentarer vi köper oss fria.....sorry men moder jord skiter i era stålar.....Ta fram lite regler som begränsar flyget istället. Flyget är idag skattebefriat..helt sjukt!

Jag antar att hela resan sluta i ett jasså och så får vi vänta till jordens alla miljöpartier möts 2008 för att få fram lite politisk energi. Solenergi:)

Åter till bilarna som faktiskt är en av andreas stora miljöinsatser. Skatterabatt till de som har råd att köpa ny bil.
Sparsam körning skulle väl betyda att vi hade kollektivtrafik som fungerade. När det gäller individuella körkort så har jag en fråga och det är varför får inte alla ungdomar den utbildningen i skolan...men svaret är väl som melodin ...


Sydamerika och valfrihet

Folkpartiet i nacka kallar Chavez en diktator. 
Så här skriver folkpartiet: Det var synd, eftersom ju längre tiden går, och ju mer diktatorisk han blir, desto större risk att hans fall blir våldsamt.

Vad är då vår nuvarande regering som inte har något folkligt stöd kvar. Skärpning folkpartiet var lite varsam om ordet demokrati och fria val. Ni kritiserar Chavez som i folkval vill ändra grundlagen.

Svenska folket får inte ens möjligheten och friheten  att rösta när ni nu sääljer ut Sverige och bildar en ny stat (eufördraget). Vi får en president och utrikesminister från något annat land.

Det Chavez och andra sydamerikanska ledare håller på med är att"slänga ut" makthavare från Europa och USA som allt för länge skott sig på de Sydamerikanska folken. Demokrati är tydligen bra så länge folket i olika länder röstar som folkpartiet vill.....

Samma maktspråk låter nu om Ryssland. Skit i och kritisera andra länder och se till att demokratin och yttrandefriheten fungera i Sverige.

Fritt om den rockande björnen

Nu har jag röstat på Eldkvarn som bästa svenska låt och grupp....och det här valet är inte riggat:)

Så använd dina möjligheter att välja..det är inte alla som är fria och kan...

Fri från vadå?

Religion ? - Media är och förblir i staters tjänst - Det här är så tokigt och vansinnigt att det skulle kunna vara....men om vi nu hoppar över de tankarna...Det som är märkligt är att det blivit intern USA-debatt hm...

Det finns bara ett enda ord som går att använda Vadå?

Nalleflickan verkar komma hem men hur blir det med Qatif-flickan..vi får hoppas hon inte sitter fast i oljediplomatin.

Jag törs väl inte ta ett ord från Mao...för då blir jag väl anklagad för att vara kommunist igen.......men det skiter jag i....i fri text så sa han att så länge halva mänskligheten inte är fri så är den andra inte det heller...och han menade kvinnan.

Vilka tokar det finns på den här planeten........ju mer jag läser om katolska präster och annan galenskap..ju mer fundersam blir jag över religionens syfte och roll.....hur kan människor tro....vilka får..


Fritt att nominera ryska Björnen

Det var en ganska enkel tävling. Putin sitter säkert som det heter i alla Idoltävlingar.

Det finns nog skäl att vara lite vakna på det som sker hos de gamla KGB-gubbarna. En viss känsla för att försöka tysta media har de i arvegods.

Vi får hoppas Putin börjar driva frågan om yttrandefrihet i vår stora vackra grannstat.

Självklart ökad yttrandefrihet om nu någon gammelryss tänkte tvärtom:)

Fritt fram att nominera Björnen

Rockbjörnen..jag gillar ordet..det svänger. På Aftonbladet kan du nu nominera din artist. Det är aldrig lätt att hitta rätt artist och låt. De gamla artisterna som Uggla är med och rockar.
Men jag hoppas nog att de gamla goa Norrköpingspojkarna Eldkvarn får många röster.

Eldkvarns skiva har ju så häftig titel "svarta bloggar"..Men njut av Plura och grabbarna i några äldre krogspår:)

"3:ans spårvagn" låter lite miljövänligt och "fulla för kärlekensskull" är väl som det är.. 

Fritt om utförsäljningen av skolan

Skolor vågar inte anmäla våld. Rädsla för dålig publicitet och elevflykt gör att rektorer sopar problem under mattan. Det tror polisen - och får medhåll av skolminister Jan Björklund (fp).
Skolminister Jan Björklund håller med om att konkurrensen om eleverna kan få rektorer att undvika polisanmälningar.

Det uttalandet av (fp) måste väl ändå ses som en total kapitulation för folkpartiets flaggskepp "sälj alla skolor"..när tryggheten och kunskapen för våra unga inte kan upprätthållas av marknasskäl..kan det sägas tydligare?

Nu har vi ju en lagstiftning men det skiter väl både rektorer och Björklund i allt för den positiva marknadsföringen...fortsättningen efter skolan blir att ungarna går ut p stan och fortsätter med mobbing, hot och misshandel...det finns hur mycket media och anmälningar som helst om dessa situationer. Sluta leka struts och ta tag i de situationer som uppstår på skolan!


Solens verkningar däremot kan man visa sig handlingskraftig mot och åtgärda...eller...vad handlar nyheten om...märklig värld vi lever i...Kanske kan vi bygga lite solfångare som ger skugga till barnen...

99 av 100 svenskar vet att solens strålar kan orsaka cancer. Trots det ändrar människor inte sitt beteende. Nu vill Statens strålskyddsinstitut att det ska byggas skuggigare skolgårdar för att skydda barnen, rapporterar Ekot.

Fria idolfunderingar

När Berth karlsson drog igång fame factory så var det något nytt.
Ett ganska intressant program där det inte bara var tävling utan träning också. Sedan kom Idol som bara är tävling.
En känsla är att artisterna var bättre i tidigare program.......men det är väl som uggla säger..pärlor åt svinen...Nästa idol så säger vi väl att årets artister var bättre osv i en evig..det var bättre förr:)


Fri reklam:)

Jag fick en kommentar av en som kallade sig fixpix? Försökte hitta avsändaren men hamnade på en ganska intressant sida för Skellefteå Kraft....ja så det såg ganska grönt ut att passa  på min blogg;-)

BioStor -pågående

Etanolprojekt -pågående

Vi satsar på kulturhistoria -pågående

ECOEL

Storforsen -miljöanpassat kraftverk 

Fiskvägar


Alholmen

Upprustning Sällsjö kraftstation

Vindkraft på Blaiken

Vindkraft på Uljabuouda


Wise-Plans


Fritt om populismen eller (m)&(fp)

- Ju fler runtom oss som använder euron, desto tydligare syns det att vi inte gör det, sa statsminister Fredrik Reinfeldt i förra veckan.

Samtidigt gjorde han klart att en ny folkomröstning i Sverige är aktuell först när det finns tydliga tecken på att opinionen svängt.

På Dagens Nyheters debattsida skriver Filippa Reinfeldt att det finns anledning för moderaterna att vara självkritiska när det gäller sjukvårdspolitiken.

Det är nog så att en ide kan vara bra hos någon reklambyrå eller i någon liten partigrupp. Den kan t.o.m. se helt strålande ut. Hur många är det inte som löst världsproblemen över en flaska vin. Det är så enkelt när man isolerar frågan till en variabel. Moderater har egentligen bara en fråga och det är att allt skall vara privatägt. Folkpartiet som är stödpartiet har bara en fråga och det är att staten inte skall bestämma. Så de två partierna förenas under samma flagg  i kampen mot det gemensamma.

Att driva en sådan politik är omöjligt eftersom det saknas väljarstöd för att gynna ett fåtal. Hur gör man då för att lyckas med konststycket. Pr-konsulter och tankesmedjor och reklambolag tar reda på vad människor tycker i enskilda frågor. Där det "normala" är där lägger sig (m)+(fp) i sin argumentation. Det gäller att omformulera och omformulera..så att människor tror att partiet och de har samma intresse.

Det kallas populism när ett parti egentligen saknar en egen politik för samhället. Sanningen är nog att den värdegrund eller idetradition som (m) + (fp) står på är död. Förkolnad kanske vore ett bättre ord.

Resultatet av ett parti som saknar egen politik är att det söker sig till mitten (det normala) och på så sätt blir politiken konservativ eller samhällsbevarande. Det är nog bra i ett stillastående samhälle, men katastrofalt i globaliserings och förändringstider.

Medelklassväljaren vad det nu är för något egentligen blir intressant och andra grupper lämnas utanför politiken. Kraften i dessa processer är så stark att partier som socialdemokraterna tvingas till motsvarande manöver för att vinna väljare i mitten.

Jag skall ta några frågor som moderaterna och folkpartiet står helt handlingsförlamade inför. Miljöpolitiken och klimatförändringarna är det tydligaste exemplet där det krävs impopular politik. Globaliseringen är en accelererande process där det ekonomiska centret flyttats till Kina & Indien och snart Afrika. Här är Moderater  och folkpartister fastlåsta i en konservativ europabevarande politik. Den protektionism som eufederationen innebär handlar inte så mycket om att medborgarna skulle sätta sig emot en annan politik utan här handlar det bara om konflikten att bevara kapitalet. Nu diskuteras äldrevården och insikten om att privatisering inte är lösningen börjar bli synlig för m och fp. Bostadspolitiken är ytterligare ett område som totalhavererat och där det snart krävs snabba åtgärder till stöd för byggande av hyresrätter och bevarande av allmännyttan.

För att förstå mitt resonemang om populism så är det bara att använda bilden nedan..den beskriver hur allt kan fördelas rent matematiekt efter en s.k. normalfördelningskurva. Tankesmedjor & Pr-byråer letar alltså reda på de mörkblå värdena...svårare än så är det inte att förstå Reinfeldt och hans utspel.

Normalfördelningen


Fritt från Schlaug

Godmorgon var har ni varit.

Så har då Energimyndigheten kommit till slutsatsen att Sverige bör bygga ut 30 TWh vindkraft. Godmorgon. Tänk om Sverige inte haft så många nejsägare under alla år!

Jag skrattade gott åt bilden, den var så go i sammanhanget. Men Birger har fel!
Tänk om Sverige inte haft så många jasägare under alla år.

Nu läste jag något i kyrkans tidning om att Mona Sahlin måste göra upp med alliansregeringen om fortsatt drift av våra kärnkraftverk, menar s-veteranen Rolf Alsing, en av förre finansministern Pär Nuders närmaste medarbetare och tidigare chefredaktör på Aftonbladet.

Så hur blir det då med nej eller ja..hm..skrota kärnkraften och satsa på förnyelsebar energi är det korrekta svaret.

Fritt om Hillarygisslan

Leeland E. Eisenberg, 46, blev världskänd som gisslantagaren på Hillary Clintons kontor. Inom sig bär han på ännu en tragisk historia. Som hemlöst barn blev han utnyttjad av en katolsk präst.

Det finns några saker i den här historien som vi behöver uppmärksamma. Dels är det givetvis kyrkans syn på sex som visat sig inom katolska kyrka. Fler och fler sexuella övergrepp kommer ut i medias ljus. Kan det bero på att det inom religionen eller rättare sagt kyrkorna finns en hycklande fördömmande syn på sexualiteten som skapar dessa "prästmonster" 

Det andra är att mannen sökt hjälp men inte fått det. Låter som en karbonkopia från svensk vård.

Det tredje är att när människor inte blir lyssnade på uppstår hot och våld. Låter också som sverige..

Vi får väl se om mannens aggerande kan få upp dessa tema till en politisk diskussion i usa. Det vanliga är väl annanrs bara att skrika efter mer skydd, kontroll och poliser.

Det var väl bra att det inte blev några människoliv som gick till spillo vid det här tillfället.

Fritt om LAN & WoW

Dreamhack är det största LAN-partyt i världen (förkortning av Local Area Network och betyder alltså i detta sammanhang att massor av datorer kopplas ihop i samma nätverk). Det anordnas två gånger om året, men det är vintertillställningen som drar mest besökare.

Jag kommer ihåg när vi började med att försöka få några datorer att "prata med varandra". De yngsta då är rätt duktiga yrkesmän nu och servar oss i vardagen. på jobben och hemma, överallt finns datanätverk. Det är helt otroligt hur t.ex. internet utvecklats.

Jag träffade en numer uppvuxen ungdom som skulle sätta sig och testa dataspel några månader. Lönen var lite dålig 40.000:-/mån :) Det här vill jag ställa i relation till alla konsevativa bakåtsträvare som förklarar allt nytt som sjukt.

Du kan läsa ett inlägg jag skrivit på SVT om att dataspelande kan aldrig bli en sjukdom. Det finns en debatt där också för den som vill delta. När jag skriver det här fanns ca 70 inlägg där så frågan engagerar.

Stan dräller av ungar som slåss och bråkar, Men har du märkt att det är mindre ungdommar på stan. Det som har lite mellan öronen och satsar på framtiden sitter nog vid sin dator istället. Så det är inte bara vi bloggare som gillar kommunikation. Jag tror nog att just datorn kommer att skapa en mer global gemenskap mellan människor. Det är nog lättare att hitta en kompis på nätet än full på krogen....

Spela på och skruva gärna isär burken (och sätt ihop den) å du förstår dig på maskinen.

Den här bilden kommer jag att återkomma till ett antal gånger. Den blir överförd på människa och samhälle ett fruktansvärt instument för makthavare. De onormala människorna är de ute i kanterna.Det finns bara ett mycket stort utropstecken! För att bygga en fördelning och gruppering krävs en variabel att sortera in människorna i.
Rasister är väl tydligast när de sorterar efter färg. Den normala är självklart som den som uttalar sig. Vi kan välja vilken variabet som helst och sortera efter. Tänk på det nästa gång du läser något om hur en "grupp är". Jag påstår mycket enkelt att människan är fri, att alla människor är annorlunda och att vi löser detta genom yttrandefriheten.

Så fundera över dina egna fördommar om hur hemlösa-missbrukare-direktörer är.....
Normalfördelningen

Normalfördelningen är inom matematiken (i synnerhet sannolikhetsteori och statistik) den absolut viktigaste fördelningen. En normalfördelad variabel antar ofta värden som ligger nära medelvärdet och mycket sällan värden som har stor avvikelse. Därför ser normalfördelningen ut som en kulle eller en klocka och internationellt används ofta beteckningen bell curve.

Normalfördelningen är statistikens absolut viktigaste fördelning. Detta hänger samman med ett matematiskt resultat som kallas centrala gränsvärdessatsen. Resultatet innebär att summan av ett stort antal oberoende slumpmässiga variabler är ungefär normalfördelad under vissa allmänna förutsättningar, oavsett vilken fördelning dessa variabler hade från början. Detta får till följd att normalfördelningen dyker upp på massor av ställen i naturen och samhället och mängder med skeenden kan med stor noggrannhet beskrivas av normalfördelningen.


Fri att säga jaaaaaaaa

Det var en kul rubrik JAAAAAAAAAAA!
Bruce Springsteen & The E Street Band ska fira den amerikanska nationaldagen i Göteborg. Springsteen går det att skriva hur mycket som helst om. De som har biljetter kommer att få en högtidsstund såklart. Vi andra får se på film och lyssna på musiken..du kan hitta lite på den här bloggen.

Jag har skrivit om min springsteen och t.ex the boss

Fritt om världsfreden 2

Jag hittade en sång som kompletterar det jag skrivit tidigare


Fritt om världsfreden

Nu har även Aftonbladet tagit upp kriget. Läs det jag skrivit tidigare.
Tukrisk militär gick på lördagen in i norra Irak för att slå ner kurdiska PKK-rebeller. Enligt turkiska myndigheter var militären inblandad i strider med cirka 50 rebeller.

Öga för öga gör oss alla blinda!


Fritt fram för kriget 2

Jag har skrivit om fritt fram för kriget tidigare.

Den turkiska militären säger sig ha vållat fienden "stora förluster" vid angreppet mot omkring 50 medlemmar av Kurdistans arbetarparti (PKK), som strider för kurdiskt oberoende i Turkiet.

Den enda förloraren när våldet tar över och när stater kränker andra staters gränser är Världsfreden. Dödande leder aldrig till frihet för någon människa.

USA håller på med ett mycket farligt spel just nu. Förhandlingarna med Turkiet och usatrogna arabiska ledare skapar hos mig en oro om att USA faktiskt planerar ett nytt krig mot Iran.

Jag hoppas att det här Turkiska angreppet bara var en mycket "lokal och tillfällig" händelse. De 50 som sägs blivit dödade hade väl hustru och barn. Men gömmer man dödande bakom begrepp som terrorism och andra svävande ord och så glömmer vi tragiken som drabbar individer.

Det här är inget försvar för någon parts dödande. det finns diplomater och människan har förmåga att både tala och lyssna. 

Det finns all anledning att vara orolig just nu för världsfreden......

Fritt om svarta väljare

Kampen om USA:s svarta väljare kan bli tuff mellan två av de kandidater som slåss om demokraternas nominering till presidentvalet. Hillary Clinton har haft en betryggande ledning - men Barack Obamas kampanj riktar sig alltmer mot svarta.

Rubriken i aftonbladet är tankeväckande. Kampanjen riktar sig alltmer mot svarta. Vi får hoppas politikerna använder ordet till svarta istället.
Skulle alla färgade människor vara en grupp som tänker lika..taskig analys om någon funderar så.

I Sverige lyckades ju kampanjen om att inte betala skatt från moderaterna. Så i Sverige kom de till makten  som vill jobba svart, eller åtminstånde betala blått:) Kanske skall vi börja kalla skattefusk för att betala blått? 

Men jag tror att det är en felaktig analys att färg avgör valet i USA. USA är nog ett av världens färgrannaste länder. frågan komer att handla om rik-fattig och eftersom de latinamerikanska väljarna idag utgör en mycket stor del av USA´s befolkning. men det har jag skrivit så mycket om så det börjar bli tjatigt.

Tjatigt med Krig är nog också en tung fråga under ytan i USA. Grabbarna vill nog hem till sina familjer igen efter det misslyckade korståget.

 

Fri att tala

Först när jag läste om rektorn så tänkte jag att det är väl så här folkpartiet och Björklund vill ha skolan. Ordning på ungarna så de håller käften. Sedan kan man öka religionsundervisningen och lära ut konservativ historia. 
Kontroll och betyg så det går att sortera barnen. De som inte går att sortera till privata skolor får väl gå kvar i slitna skolor med färre och färre lärare....Så var det inte, det var bara en norsk rektor och en mediabalong. men det kan säker bli en rolig norgehistoria av detta.

Men det är väl så här barnen lär sig förstå vad samhället menar med yttrandefrihet:)

Till slut tröttnade rektorn på pratet i klassrummet. För att få ordning och reda tog han till en något okonventionell metod: Han tejpade för barnens munnar.

Fria nallen

Vad jag blir trött på religioner och framförallt när människor använder religionen för maktsyften. Den amerikanska högern är mycket exterm och skapa mängder av konflikter jorden runt i Guds namn. Fundamentalister som använder Guds namn för sina syften är nog 1900-talets signum.

Hugo Chavez är exempel på en politiker i sydamerika som driver med religionen samtidigt som han förstår den maktposition kyrkan har. Vid ett FN-toppmöte kallade han George W Bush för "Djävulen" och skämtade om att det fortfarande osade svavel om pulpeten där USA:s president hade hållit sitt tal.
Bush är inte djävulen så där har Chavez fel. Det finns ingen Gud och ingen Djävul..bara djävliga människor..

I Sverige blir fler och fler ateister och det är sunt och ger ett viss framtidshopp.
 
Låt varje människa på den här planeten ha sin egen lilla fundering om varför univerum finns. Även de som väljer att tro på en hirarkisk modell med en skapare har all rätt att tro. Religionen fyller ett tomrum där vetenskapen inte finns. Vi har bra svenska exempel om Tor och Oden. Det var självklart att de for omkring på himmelen och slog varandra i huvudet så det blixtrade. Hur skulle annars männisikan kunna leva om de inte hade någon förklaring på blixten. Nu har naturvetenskapen förklarat blixten och då försvann grabbarna från himlavalvet. Så här gör människan alltid. De skaffar sig mänskliga gestalter för att förklara universum. Men när vetenskapen har förklarat ett område i vår Verklighet så kan religionen milt uttryckt dra åt helvete från det området.

Jag struntar fullständigt i om någon kallar en annan människa för guds son, profet eller vad du nu vill. Men när lagstiftning och samhälle och militär börjar springa ärendet åt mer eller mindre diktatoriska och fundamentalistiska strömmningar måste vi nog alla reagera. Det är nog en av de få saker jag kan vara överens med Reinfelt om det att inte blanda religion med politik.

Vi människor har inget svar på Varför vi Lever. Det väcker rädsla att leva i det okända. Religion fyller då ett tomrum. Ansvaret för religösa ledar är att inte fylla människans okunskap med hat utan med kärlek. Den här bilden från rymden är vacker

FN:s klimatpanel, IPCC, förutsäger att världen kommer att bli mellan 1,1 och 6,4 grader varmare de närmaste hundra åren, om människan fortsätter att släppa ut växthusgaser. Det som händer om det blir så mycket varmare är att allt Liv på den här planeten kan upphöra. Det kanske är fel att säga allt Liv, men allt mänskligt liv är nog korrekt.
Men det är väl i religionens logik Guds straff för några märkliga synder mänskligheten gjort. Det är sorgligt när fantasibilder leder till galenskap som att misshandla en kvinna för en nalle.

Fri människa

Vi har ofta lätt för att plocka in människor i fack och lägga värderingar på människor utifrän hur de ser ut eller klär sig. Sanningen är nog att vi alla är annorlunda och aldrig är en grupp. Så var lite vaken när någon försöker placera in dig i en grupp...man-kvinna..ung-gammal..osv.. Du är säkert normal och som alla andra..eller

Jag skrev lite för någon dag sedan på samma tema dvs mänskliga rättigheter

Fri och lycklig

-Under 1800-talet sker en scenväxling, som pågått ett par hundra år. Från tron på Guds allmakt, tar människan långsamt över med hjälp av vetenskapen, säger Kjell Kallenberg, professor i livsåskådning, etik och hälsa vid Örebro universitet, dessutom präst i Svenska kyrkan.

Han noterar att den teknik som förlängt vårt liv till 80+, är densamma som gjort 1900-talets folkmord och massförstörelsevapen möjliga. Strålningen som bekämpar cancertumörer är av samma slag som i atombomber.

Han för rätt intressanta resonemang prästen..klart läsvärt. Ett analogt resonemang är att vårt industrisamhälle givit oss en välfärd som riskerar att bli vår hädanfärd...

Utsläppen av växthusgaser från de industrialiserade länderna fortsätter att öka. De senaste siffrorna, som är från 2005, visar att utsläppen aldrig har varit så höga.

Men lycklig är ett ord som kommer mer och mer..De lyckoförstärkande och lyckominskande faktorer som kan påverkas genom politiska beslut har sammanfattats bland annat i en serie föreläsningar vid London School of Economics av professor Richard Layard. Det är inga större överraskningar, men det riktigt intressanta är att man nu kvantifierat faktorerna och att de har vetenskapligt stöd. De bör därför beaktas i den politiska diskussionen.

Mat, kläder, bostad,relationer..självförverkligande...lycka finns nog hela när människan hittar sätt att överleva och utvecklas..  Lycka är Livet och insikten om att vara Fri...lycka är att dela livets upplevelser med andra...kanske lite musik och politk också ;-)


RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se