Fri bloggkommentar i Aftonbladet:)

Aftonbladet tar upp inkomstgarantin och den ekonomiska trygghet en riksdagsledamot har i omstälningssituationen. Inte blir jag särskilt upprörd eller förvånad. Min åsikt är rätt klar och det är att när politiker sitter för länge så tappar de fotfäste i verkligheten.

Samtidigt är det ett problem med politiska uppdrag och det är att det tar en stund att komma in i byråkratierna och hitta vägar att arbeta. Vi skall i ett demokratiskt samhälle ha ledamöter som gärna är ett tvärsnitt av befolkningen.

När de politiska uppdragen tar slut kan det hända att den ordinarie yrkeskarriären är borta och vägen till försörjning är lång.

Nu har vi sätt exempel på hur en del ledamöter som systematiskt använder / utnytjar systemet ., jag tror jag kan nämna fd. statsministern som ett bra känt exempel,

Det är väl den egentliga anledningen till att Aftonbladet tar upp temat. Det är inte bara socialdemokrater som tappar kontakt med marken.

En förklaring av nedanstående Miljöpartister förväntar jag mig kommer på Miljöpartiets hemsida. Eller det går bra att kommentera här också.  Övriga partiers fd. ledamöter har jag faktiskt ingen förväntan på :)

Men läs gärna Aftonbladets artikel..den är en bra utgångspunkt för en diskussion.

Fakta om inkomstgarantin:

1 § Syftet med inkomstgarantin är att skapa en ekonomisk trygghet för en avgången ledamot i den omställningssituation som uppstår när han eller hon lämnar riksdagen. Garantin är inte avsedd som en varaktig försörjning.



Miljöpartiet: Per Lager (mp): 19 415

Gudrun Lindvall (mp): 15 759

Birger Schlaug (mp): 16 187

Ewa Larsson (mp): 12 210

Barbro Feltzing (mp): 32 159

Claes Roxbergh (mp): 22 032

Helena Hillar Rosenqvist (mp): 24 571

Ingegerd Saarinen (mp): 24 655

Lars Ångström (mp): 21 439

Åsa Domeij (mp): 17 412

Per Gahrton (mp): 24 753

Inger Schörling (mp): 30 360

Det här inlägget tar säkert Aftonbladet in. Få länkar. Inget obehagligt ämne. Följer så att säga Aftonbladets agenda.


Kommentarer
Postat av: Miljö Partist

Vi miljöpartister är de sista som behöver förklara oss. Detta är det första steget till den medborgarlön vi förespråkar. Dock ska medborgarlönen vara frivillig och vi förväntar oss att samtliga partimedlemmar (s) och (m) frivilligt frånsäger sig densamma med den klassiska stalinistiska motiveringen att vi som inte arbetar ska inte heller äta.

2007-12-14 @ 22:31:29
URL: http://miljopartiet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se