Fri från gränser 2008 års trend

När handeln och den globala kommunikationen ökar så faller länders gränser. Sverige upphör snart son stat och ingår i Eustaten. En utrikesminister och president...suck räcker det inte med Kung och statsminister..så mycket påvar de finns..Blair har förstått trenden med påvar och konverterar:)

Danskarna har visst inte förstått att de ingår i EUstaten..i alla fall inte Sören Kraup Danmarks gränser i dag är inte "naturliga". Skåne, Blekinge och Halland borde återföras till Danmark, anser Sören Krarup, medlem av Dansk Folkeparti.

Kritiker talar om en ny "järnridå" och om "fästning Europa" som hermetiskt sluter sig mot omvärlden, men för de ansvariga i EU går säkerheten före.
I stort sett alla kommunfullmäktiges ledamöter är överens om att Höganäs kommun klarar att ta emot 50 flyktingar under en tvåårsperiod. Men inte sverigedemokraterna..finns det något mer identitetslöst än detta gnäll och hatparti? Svensk historia har de bara läst till kalle dussin...Det tål att fundera över vad det är att vara Svensk i dessa tider av förändring. Det mest Svenska som skiljer ut oss från resten av jordens folk är att vi inte tror på någon gud eller kollektiva lösningar...alltså en stark övertygelse på individen och det annorlunda

Så en trend som pågår är att försöka bygga upp storstaten Eu för att ekonomiskt möta Kina och USA på "marknaden" Den trend som kommer att slå igenom framöver är inte religöst eller etniskt förankrad. lokalsamhället kommer att bli den trend vi kommer att få se framöver. Människor vill ha nära till bostad, produktion, handel och service. Det som kommer att driva den trenden är givetvis miljön......

Men vi kommer att få se många konflikter framöver när ursprungsbefolkningen kräver demokrati och mark. USA är jag övertyad om, kommer framöver att upplösas som federation. Det är så stora motsättningar mellan vad de olika amerikanska starerna vill i förhållande till USA. USA´s enda möjlighet att överleva är att ha en yttre finde att skrämma invånarna med. De flesta amerikaner blir nog mer skrämda av den kommande ekonomiska krisen samt den annalkande miljökatastrofen...eftersom USA är den federation på Jorden som inrymmer flest kulturer kommer alltid de nya ideerna att komma därifrån, men tokhoten om den farlige ryssen eller muslimen har nog amerikanerna genomskådat nu...  

Lakotaindianerna har beslutat sig för att bryta sina fördrag med USA och anser sig inte längre vara amerikanska medborgare. Lakotaindianerna har beslutat sig för att bryta sina fördrag med USA och anser sig inte längre vara amerikanska medborgare.   En delegation av lakotaledare har meddelat utrikesdepartementet att fördragen, som är upp till 150 år gamla, inte längre gäller. Det rapporterar tv-kanalen Fox News.
I stället ska lakota själva utfärda pass och körkort, och den som bosätter sig i lakotaland - och avsäger sig sitt amerikanska medborgarskap - slipper betala skatt.

Den glädjande utvecklingen att antalet konflikter successivt minskat i världen tycks nu ha stannat av. Under de senaste tre åren har antalet väpnade stridigheter totalt uppgått till cirka 30, en siffra som inte förändrats. Utvecklingen oroar fredsforskare.

De är inte oroande med konflikter..tvärtom..det som är oroande är när någon försöker lösa konflikter med hot, utpressning och våld. I grunden på en konflikt finns alltid att människor vill något...en förändring är vad Planeten behöver..en fredlig förändring byggd på respekt för olikheter..yttrandefriheten är central i alla förändringsprocesser..den lär vi nog få kämpa rätt hårt för framöver anar jag. 

Samer i Sverige kräver rättigheter. Kurder kräver rättigheter. Palestinier kräver rättigheter..Afrikaner kräver rättigheter...Indiens befolkning kräver rättigheter..Sydamerikas folk kräver rättigheter......FN kommer att bli en mycket mer central organisation för jordens folk framöver...och det är väl bra....

Gott Nytt År...och idag vänder det mot ljusare tider...och hetare. Avslutar med en liten film bara att klicka..


Kommentarer
Postat av: Anna Persson, Lund

Krarup yrar om att områden där det finns en dansk majoritet ska bli danska? öööh? I Sydsverige bor det knappast några danskar kvar.... Har Krarup hört talas om att det skett en kraftig omflyttning i Sverige sedan 1658.... En mängd skåningar härstammar ju norrifrån....
Skåne är väl mer etniskt svenskt än danskt idag.

2007-12-22 @ 17:44:16
Postat av: eriade

Nåja , Skåningar räknas ju som minoritetsfolk av bla FN så det vore iaf teoretiskt möjligt för dem att kräva självständighet med Eu som paraply.

(och därefter ansluta sig till Danmark)

2007-12-22 @ 19:19:41
Postat av: Brä.N Vin

Bra om skåne blev danskt så slapp vi först dessa feta skorrande idioter.
Fördelen blir att man slipper åka över sundet för att köpa billigt brännvin.

2007-12-22 @ 19:24:29
Postat av: Dennis Nilsson

Det är dags att ta av skygglapparna, och se bortom var vår näsa pekar.

Folkomflyttningar, in och utvandringar, har alltid ägt rum i mänsklighetens historia, och kommer att fortsätta så länge vi finns till.

Det är också anledningen till att mänskligheten kunnat sprida sig och överleva i alla möjliga och omöjliga miljöer.

Idag sker folkomflyttningarna mellan kontinenter, inom en inte för avlägsen framtid kommer vi att flytta mellan olika planeter, i olika solsystem.

2007-12-24 @ 02:29:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se