Fritt om bara

Nu har väl Aftonbladet slagit bottenrekord i journalistik. Från Nobelprisutdelning och festligheter för ledande vetenskapliga rön och upptäckter presterar tidningen bara bröst. Vad har sedan Gudrun Schyman med saken att göra?

Det finns en liten rad om Fredspristagaren och det är väl alltid något. för barmark är inte något som vi kan blunda för. Många gillar De Gröna landen som kommer fram när isen smälter, Men media har ett stort ansvar att rapportera om den kunskap mänskligheten har..

Nu har Aftonbladet fått en ny chefredaktör. Vi får väl bara hoppas ha återupprättar den utredande journalistiken och rapporteringen.

Det är annars mest  bara rubriker om våld och kriminalitet. Det kanske är bra att Aftonbladet skriver om läkaren som blir dömd till 4 års fängelse för våldtäkt. Intresset för brottmål kanske är stort hos läsarna? 

Visst är det märkligt att bara TV är det media som verkar upptäcka och publicera, sedan hänger Aftonbladet på ibland.....

Här är lite uppenbara uppslag till nye Chefredaktören.
Skriv om Eva som inte ens fått en polisutredning gjord trots att hon bara var 14 år då
Skriv om att regeringen säljer våra gemensamma  tillgångar på auktion. Vin & Sprit är väl värt ca 40 miljarder och har några tusen anställda.
Skriv om att regeringen Reinfeldt vill sälja Apoteksbolaget....gör en lite journaistisk bragd genom att förklara för läsarna att det ICA nu visar med sin kötthandel snart är en verklighet med våra läkemedel..
Det är bara Aftonbladet...svårare än så är det inte....SVD skriver lite om Aftonbladet...

Jag avslutar bara med ett gammat klipp från wikipedia om journalister som inte fick publicera..men det var 1977..
Staffan Heimerson, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln.


Nej!!  ..Jag avslutar med en låt från mannen som sjöng" 77 var har du tagit vägen nu"..det var bara Ulf och det är inte bara....  folket byggde landet....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se